19/04/2024 9:11 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κορωπί: Εδώ έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας “Τα κίτρινα γάντια”

Το αναψυκτήριο καθώς εκείνη την εποχή φτιάχνονταν ο παραλιακός δρόμος Αθηνών-Σουνίου ξεδιψούσε με τις πορτοκαλάδες του (από πορτοκάλια) τους εργάτες


Μια από τις πιο αγαπημένες ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες είναι δίχως λόγο, “Τα κίτρινα γάντια”. Η σκηνή με τον “Μπρίλη” Γιάννη Γκιωνάκη και τον Νίκο Σταυρίδη γυρίστηκε στο Κορωπί και συγκεκριμένα στο καφενείο που βρισκόταν στην Αγία Μαρίνα που βρίσκεται στο 34ο χλμ Αθηνών-Σουνίου.

Η ταινία «Τα κίτρινα γάντια», σε σκηνοθεσία Σακελλάριου και σενάριο των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Η Ρένα εξώκειλε», που γράφτηκε για το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη, χωρίς όμως ο ίδιος να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική ταινία, γιατί δυστυχώς απεβίωσε στις 20/2/1960.

Τη θέση του πήρε ο μεγάλος κωμικός Νίκος Σταυρίδης. Την παράσταση κλέβει ο Γιάννης Γκιωνάκης με τον σύντομο ρόλο του αφελή Γιάννη Μπρίλη. Στην πραγματικότητα, ο Γκιωνάκης μιμήθηκε έναν χαζούλη τύπο που κυκλοφορούσε τότε στα καμαρίνια των ηθοποιών.

Κίτρινα Γάντια: Ο Παντελής Ζερβός μπαίνει στην ταβέρνα -Δεξιά η Αγ. Μαρίνα

Κλασική ατάκα που αναπαράγεται μέχρι σήμερα είναι ο διάλογος μεταξύ Γκιωνάκη-Σταυρίδη: «Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια θέτε;». Η σκηνή γυρίστηκε σε στούντιο, όμως τα εξωτερικά πλάνα δείχνουν ότι απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας υπήρχε ένα καφενεδάκι.

Ο Νίκος Σταυρίδης ετοιμάζεται να μπει στο καφενεδάκι. Στο βάθος η Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Επρόκειτο σύμφωνα με το iefimerida.gr για ένα αναψυκτήριο καθώς εκείνη την εποχή φτιάχνονταν ο παραλιακός δρόμος Αθηνών-Σουνίου και ξεδιψούσε με τις πορτοκαλάδες του (από πορτοκάλια) τους εργάτες.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσοοοοο; Μια ομπρέλα, δύο ξαπλώστρες 140 ευρώ! – Πόσο κοστίζει η βουτιά στις παραλίες της Αν. Αττικής

Αυτός μαχαίρωσε τον 20χρονο στην Ερωτοσπηλιά! Συνελήφθη από την αστυνομία

Μαραθώνας: Τον “ρούφηξε” η θάλασσα! Δεν τον πρόλαβε το ασθενοφόρο

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *