28/03/2024 7:22 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελένη Γερασιμίδου: “Μείναμε χωρίς ρούχα, χωρίς παπούτσια, χωρίς τίποτα”

"Μας έχει συμβεί πάρα πολλές φορές εκεί στη γειτονιά μας, έχουμε δηλαδή κινδυνεύσει πολλές φορές να καούμε αλλά πρώτη φορά καήκαμε"


Μεγάλη ζημιά υπέστη το σπίτι (και) της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου στην Παλλήνη. Η φωτιά μπήκε μέσα και έκαψε πολύτιμα πράγματα. “Μείναμε χωρίς ρούχα, χωρίς παπούτσια, χωρίς τίποτα”… λέει η ίδια.

«Η περιοχή είναι φιλέτο … Ο πρωθυπουργός μιλάει για εμπρησμούς ιδιωτών, τσιγάρων κλπ. Ο πρωθυπουργός δε μιλάει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να μπουν εκείνες οι ανεμογεννήτριες. Πράσινη ανάπτυξη χωρίς πράσινο. Αυτές είναι οι εντολές απ’ έξω», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Όσο για τις στιγμές που βίωσε χθες, η Ελένη Γερασιμίδου περιέγραψε:

«Μπορούν να διορθωθούν ορισμένες ζημιές αλλά όχι αυτά που χάθηκαν. Αυτά τελείωσαν. Το σπίτι θα γίνει πιο μικρό, δεν πειράζει, έχουμε ζήσει και σε χειρότερα αλλά απαιτεί χρήμα και χρόνο. Δυστυχώς αυτά που έμειναν, αυτή τη στιγμή, δεν είναι κατοικήσιμα διότι δεν υπάρχει ούτε νερό ούτε ρεύμα. Ήταν η μόνιμη μας κατοικία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την κάναμε με τους κόπους μιας ζωής. Το καταλάβαμε κατά τις τέσσερις το πρωί αλλά δεν φανταζόμασταν την εξέλιξη. Επειδή μας έχει συμβεί πάρα πολλές φορές εκεί στη γειτονιά μας, έχουμε δηλαδή κινδυνεύσει πολλές φορές να καούμε αλλά πρώτη φορά καήκαμε! Στις τέσσερις το πρωί φύγαμε γιατί ήταν αφόρητος ο καπνός. Δεν βλέπαμε για να φύγουμε. Δεν ήρθε κανένα μήνυμα από το 112, τίποτα. Φύγαμε και βγήκαμε στο δρόμο, στη Μαραθώνος μαζί με άλλο κόσμο που έφυγε από τα σπίτια του».

Κατήγγειλε ακόμα ότι δεν εμφανίστηκε κανένας για βοήθεια, παρά μόνο όταν είχαν σβήσει πια οι φλόγες: «Αργά το απόγευμα, όταν πια είχε σβήσει η φωτιά και είχε κάψει τα πάντα, περάσανε οι πάντες. Εμφανίστηκαν όλοι και η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία και κάποιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας μόνοι μας. Μείναμε χωρίς ρούχα, χωρίς παπούτσια, χωρίς τίποτα. Καήκανε τα μισά μου βιβλία … Αυτή η ανάλγητη πολιτική πρέπει να τελειώνει».

Σύμφωνα με την ηθοποιό που μίλησε και στο Open, υπήρχαν 18 πυροσβεστικά οχήματα στη λεωφόρο Μαραθώνος και δεν έφευγαν από κει παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, καθώς έλεγαν πως θα μείνουν εκεί που είναι ο κρουνός.

Διαβάστε ακόμη:

Βοηθήστε τον Γιάννη και την Γεωργία που περιμένουν μωρό! Κάηκαν όλα…

Θρήνος για την 26χρονη αστυνομικίνα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας

Τραγικό! Δεν άντεξε που είδε το σπίτι του καμένο στην Παλλήνη για 4η φορά και αυτοκτόνησε

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *