08/12/2023 2:15 μμ

Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι πυρκαγιά! Είναι πολεμική επιχείρηση

Οι κυβερνήσεις είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην αποτροπή και στην Ασφάλεια;


Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν υποδομές, σπίτια και ζωές. Να σκοτώσουν ανθρώπους. Ξεκάθαρα. Πάση θυσία.

Ο κόσμος αλλάζει. Ο πόλεμος αλλάζει. Οι πυρκαγιές αλλάζουν.
Κι όπως δεν γίνεται να σταματήσεις τα “έξυπνα” όπλα με σφεντόντες και λιανοντούφεκα, έτσι δεν γίνεται να σταματήσεις αυτού του μεγέθους τις πυρκαγιές με σχέδιο, οργάνωση και εξοπλισμό περασμένων δεκαετιών.

Αυτό που αποτυπώνεται στην φωτογραφία, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροσβεστικά οχήματα ούτε με αεροπλάνα. Όπως δεν αντιμετωπίζεται μία πυραυλική επίθεση μετά την πρόσκρουση και την έκρηξη που δημιουργεί.

Ο κυρίως τρόπος αντιμετώπισης, πρέπει να είναι η πρόληψη.
Μία αντιπυρική ασπίδα, στα πρότυπα της αντιπυραυλικής.
Να μην επιτρέψεις να εκδηλωθεί. Στην χειρότερη, να μην επιτρέψεις την ταυτόχρονη εκδήλωση πολλαπλών εστιών, η οποία θα σου διασπάσει τις δυνάμεις, αποδυναμώνοντας την κατασβεστική σου δυνατότητα.

Προφανώς, τόσο η συλλογική όσο και η ατομική προετοιμασία και αυτοπροστασία σε επίπεδο χωριών και πόλεων, είναι απαραίτητη στον βαθμό που δεν θα προσεγγίσει το πύρινο μέτωπο τα όρια αυτών, στο μέγεθος της εικόνας από τα Κρέστενα, το Μάτι, την Ηλεία, το δάσος της Δαδιάς και αλλού. Όταν το δεις μπροστά σου, είναι αργά. Τρέξε να σωθείς. Δεν σβήνει με τίποτα.

Το έργο κυρίες και κύριοι το έχουμε ξαναδεί. Και το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με όλο και μεγαλύτερη ένταση, σε όλο και μεγαλύτερη έκταση. Παραδόξως, αυξάνεται παράλληλα με την τουρκική επιθετικότητα και την εργαλειοποίηση του λαθρομεταναστευτικού, μέσω και των αυξημένων ροών. Όποιος κάνει ότι δεν το βλέπει, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους εχθρούς της πατρίδας.

Η τεχνολογία, παρέχει τα εργαλεία. Οι κυβερνήσεις είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην αποτροπή και στην Ασφάλεια; Οι Περιφερειακές και οι Δημοτικές Αρχές είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην πυροπροστασία των ορίων τους; Χθες όχι αύριο.

Ήδη το σήμερα, είναι πολύ αργά.

Το βλέπουμε, το νοιώθουμε, το μυρίζουμε.

Βαγγέλης Αλιφέρης

Διαβάστε ακόμη:

Μάτι 23 Ιουλίου 2018! Αδημοσίευτες εικόνες που σου σφίγγουν την καρδιά (βίντεο)

Μάτι! Ξεσπά η θεία των νεκρών διδύμων: «Στη γωνία υπάρχουν πτώματα…»

“Τραγική η κατάσταση στους δρόμους σε Μαρκόπουλο & Πόρτο Ράφτη! Είναι θαύμα που δεν θρηνούμε θύματα κάθε μέρα”

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *