28/03/2024 4:58 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Στη σκιά της Μέρας»: Από το Θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ» στον Αερόμυλο Μαρκοπούλου

«Ειρήνη είναι όταν τ’ ανθρώπου η ψυχή γίνεται έξω στο σύμπαν ήλιος κι ο ήλιος ψυχή μες στον άνθρωπο» Νικηφόρος Βρεττάκος


Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν στην επίκαιρη εκδήλωση – δρώμενο αντιπολεμικής ποίησης και δράσης με τίτλο «Στη σκιά της Μέρας» από το Θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ», το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 και ώρα 19.00, στον Αερόμυλο Μαρκοπούλου.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βιώνουμε σχεδόν μια 15ετία αλλεπάλληλων παγκόσμιων κρίσεων (οικονομική, υγειονομική, πληθωριστική, ενεργειακή, κλιματική), με αποκορύφωμα την πρόσφατη συνεχιζόμενη πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Περισσότερο από ποτέ, μέσω του παγκοσμιοποιημένου οικονομικού συστήματος, ο κόσμος μας, φαίνεται να είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένος, έτσι ώστε οι συνέπειες – ακόμα και γεγονότων που συμβαίνουν στην άλλη άκρη της Γης – από τοπικές, να μετατρέπονται σε οικουμενικές.

Πόσο εξοικειωμένοι και προετοιμασμένοι είμαστε όμως για έναν κόσμο, που τίποτα δεν είναι «μακριά» μας; Ιδιαίτερα όταν επωμιζόμαστε τις αρνητικές συνέπειες μιας άλλης «γωνιάς» της παγκόσμιας αυτής «γειτονιάς»;

Η εκδήλωση επιχειρεί να εστιάσει σύγκαιρα στο ζήτημα του πολέμου, μέσα από τον τρόπο που η παγκόσμια ποίηση, παρουσιάζει την αγριότητα μιας τέτοιας συνθήκης. Η θεματολογία της δεν είναι μόνο επίκαιρη, αλλά μας αφορά όλους. Για να ενθαρρύνει την ευαισθητοποίησή μας επάνω στο ζήτημα, η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η συμμετοχή μας να αποτελεί μέρος της δομής της.

Πιο συγκεκριμένα, προσερχόμενοι στον ευρύτερο χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει περιήγηση μέσω προκαθορισμένης διαδρομής, σε έκθεση εικαστικών και δρώμενα με θέμα την ειρήνη και τον πόλεμο.

Στο κύριο μέρος περιλαμβάνεται παρουσίαση ποιημάτων μέσω δρώμενων και αναλογίου, με παράλληλη συνοδεία μουσικής, ήχων και τραγουδιών. Κατά τη διάρκειά της, οι θεατές μπορούν να συμμετέχουν, ψηφίζοντας το ποίημα που τους εκφράζει περισσότερο.

Με υλικά το ξύλο και την πέτρα, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία – με καθοδήγηση εικαστικού – να δημιουργήσουν ως ομάδα ένα έργο τέχνης, που θα φέρει το μήνυμα της ειρήνης.

Στην παράλληλη ζωγραφική δράση, τα θέματα των ποιημάτων που διαβάστηκαν, γίνονται έμπνευση για μια ζωγραφική αποτύπωση σε ένα λευκό καμβά, ενώ την ίδια στιγμή, οι μουσικοί θα μελοποιούν το ποίημα που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Συμμετέχουν:

Δρώμενα – αναλόγιο: ηθοποιοί και μέλη από τα εργαστήρια του Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ»

Μουσική επένδυση: Σπύρος Λαδάς (ηλεκτρική κιθάρα) και Κώστας Ρόκας (καχόν)

Τραγούδι: η ηθοποιός Μαριέττα Λούμπα

Κείμενα – δομή: Εύη Λούμπα και Σοφία Γκίτζου

Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Ηλέκτρα Λιούμη

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

Διαβάστε ακόμη:

Αρτέμιδα-Αεροδρόμιο: Μία ώρα σταματημένος, για μια απόσταση 5 λεπτών! Έλεος

Τραγωδία στα Σπάτα! 21χρονος έγινε… κομμάτια από έλικα ελικοπτέρου

“Τραγική η κατάσταση στους δρόμους σε Μαρκόπουλο & Πόρτο Ράφτη! Είναι θαύμα που δεν θρηνούμε θύματα κάθε μέρα”

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *