25/04/2024 6:33 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εστίαση: Μόνο με τα σαββατοκύριακα δεν βγαίνουν τα έξοδα

Πόρτο Ράφτη, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ωρωπός, και άλλες τουριστικές περιοχές δουλεύουν μόνο τα σ/κ


Με τις συνεχόμενες αυξήσεις στις πρώτες ύλης, με τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και με τον κορονοϊό που φέτος είναι το τρίτο καλοκαίρι, η εστίαση τραβάει πολύ ζόρι. Τα σαββατοκύριακα -τουλάχιστον σε Πόρτο Ράφτη, Ωρωπό, Μαραθώνα & Νέα Μάκρη- που κάτι κινείται δεν φτάνουν και δεν βγαίνουν τα έξοδα.

Η αγορά κινείται με δύο ταχύτητες, ανάλογα με τον βαθμό επίδρασης της τουριστικής κίνησης, όπως σημειώνουν στο Euro2day.gr επαγγελματίες.

Επιχειρήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας όπως και στα νότια προάστια βλέπουν αύξηση τζίρου 10%-15% πάνω από τα επίπεδα του 2019 ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά και τουριστικές περιοχές, όπως αναφέρει στο Euro2day.gr ο Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής.

Ωστόσο, όπως προσθέτει, επιχειρήσεις σε περιοχές που παραδοσιακά υποδέχονται Έλληνες παραθεριστές, όπως π.χ. Πόρτο Ράφτη, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ωρωπός, δουλεύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα. Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσεται προβληματισμός για το πώς θα ανταπεξέλθει αυτό το τμήμα της αγοράς στις προκλήσεις των επόμενων μηνών, καθώς ενισχύεται η ανησυχία για τις εξελίξεις στο μέτωπο της ενέργειας.

Με τις αντοχές των επιχειρήσεων εστίασης να έχουν εξασθενήσει μετά από δύο χρόνια πανδημίας, υπάρχει δυσκολία στη διαχείριση υποχρεώσεων ακόμη και όσων επωφελούνται από τον τουρισμό, καθώς το κόστος ενέργειας έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες ξεπερνούν το 150% σε πολλά είδη, χωρίς να υπολογίζεται το εργατικό και μια σειρά από άλλα κόστη. «Αγοράζαμε την μπουκάλα για τις σόμπες σε εξωτερικούς χώρους 30-35 ευρώ και έχει πάει στα 55 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δαβερώνης, προβλέποντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό από τον χειμώνα η ζήτηση να μετατοπιστεί στο delivery και ορισμένες επιχειρήσεις να μην ανοίγουν κάθε μέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή είναι η χλιδάτη βίλα στο Πόρτο Ράφτη που ζούσε η Ζωή Λάσκαρη

Αρτέμιδα-Αεροδρόμιο: Μία ώρα σταματημένος, για μια απόσταση 5 λεπτών! Έλεος

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *