28/03/2024 8:30 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπάτα: Πού είναι το χωριό “Διαφάνι” που έγιναν τα γυρίσματα στις Άγριες Μέλισσες;

Για να απεικονιστεί με ακρίβεια ο τόπος και ο χρόνος των γεγονότων απαιτήθηκε να δημιουργηθεί – με μεγάλη επιτυχία – όπως φάνηκε μια ολόκληρη πόλη από την αρχή


Ήταν η σειρά που έβαλε την μυθοπλασία ξανά στην τηλεόραση. Οι Άγριες Μέλισσες απασχόλησαν το τηλεοπτικό κοινό για τρείς ολόκληρες σεζόν. Που όμως είχε στηθεί ένα ολόκληρο χωριό στην Ανατολική Αττική (βλέπε Σπάτα) στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα;

Δεν είναι τυχαία τα ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσαν καθώς καθήλωναν χιλιάδες τηλεθεατές όταν προβαλλόταν. Αυτό που εντυπωσίασε μεταξύ άλλων τους τηλεθεατές ήταν τα κοστούμια των ηθοποιών αλλά και το σκηνικό που εκτυλίχθηκε όλη η ιστορία.

Σύμφωνα με το σενάριο τα γεγονότα λάμβαναν χώρα στο Διαφάνι, το Θεσσαλικό κάμπο; Πού είναι όμως στην πραγματικότητα το «χωριό» στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα; Πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι πιθανόν φαντάζεσαι…

Πού είναι το «χωριό» που έγιναν τα γυρίσματα

Και ενώ το σκηνικό θύμιζε ένα χωριό στη Θεσσαλία βγαλμένο από μια άλλη εποχή, στην πραγματικότητα ήταν ένα κατασκευασμένο χωριό στην Αττική. Για να απεικονιστεί με ακρίβεια ο τόπος και ο χρόνος των γεγονότων απαιτήθηκε να δημιουργηθεί – με μεγάλη επιτυχία – όπως φάνηκε μια ολόκληρη πόλη από την αρχή.

Και όπως είπαμε, όχι στον θεσσαλικό κάμπο αλλά στα Στούντιο Κάπα στα Σπάτα. Η δουλειά που απαιτήθηκε ήταν μεγάλη αλλά άκρως εντυπωσιακή. Θαρρείς και βρισκόσουν όντως σε κάποιο χωριό μιας άλλης εποχής στην Ελλάδα. Τα σπίτια και τα υπόλοιπα κτήρια κατασκευάστηκαν με μεγάλη προσοχή και μεγάλη λεπτομέρεια στη σκηνογραφία.

Με αυτό τον τρόπο μεταφερθήκαμε για τρεις σεζόν στον θεσσαλικό κάμπο. Ταξιδέψαμε με με έναν ιδιαίτερα κινηματογραφικό τρόπο στο παρελθόν προσπαθώντας να μπούμε στους ρόλους και να καταλάβουμε τις αντιδράσεις.

Δείτε μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες του σκηνικού, δηλαδή του χωριού που στήθηκε για τις ανάγκες της σειράς από το κανάλι Up Drones του Youtube.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή είναι η χλιδάτη βίλα στο Πόρτο Ράφτη που ζούσε η Ζωή Λάσκαρη

Αρτέμιδα-Αεροδρόμιο: Μία ώρα σταματημένος, για μια απόσταση 5 λεπτών! Έλεος

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *