29/03/2024 2:01 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήμαρτον! Ιερέας λειτούργησε στη θάλασσα με μαγιό

Ο ιερέας λειτούργησε μέσα στο νερό γυμνός από τη μέση και πάνω ενώ χρησιμοποίησε ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης ελλείψει Αγίας Τράπεζας


Το έχετε δει; Μπας και το έχετε ακούσει κάπου; Κι όμως ένας νεαρός ιερέας έκανε λειτούργησε στη θάλασσα πετώντας το ράσο και φορώντας το μαγιό του! Ήμαρτον… που λέει κι ο Γεωργίου!!!

Το απόλυτο viral έχει γίνει στην Ιταλία ο 36χρονος ιερέας Ματία Μπερνασκόνι μετά την απόφαση του να τελέσει την κυριακάτικη λειτουργία μέσα στη θάλασσα φορώντας μόνο το μαγιό του.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή 24 Ιουλίου σε παραλία στον Κρότωνα της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία όπου ο ιερέας από το Μιλάνο συνόδευε σε κατασκήνωση 21 μαθητές γυμνασίου, εθελοντές στην οργάνωση Libera, που δραστηριοποιείται κατά της μαφίας.

Ήταν η τελευταία μέρα στην κατασκήνωση και ο ιερέας λειτούργησε μέσα στο νερό γυμνός από τη μέση και πάνω ενώ χρησιμοποίησε ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης ελλείψει Αγίας Τράπεζας.

Πολλοί ήταν οι λουόμενοι που παρακολούθησαν την λειτουργία του πατέρα Ματία Μπερνασκόνι από την παραλία ενώ αρκετοί τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο με αποτέλεσμα την επομένη η είδηση να κάνει την εμφάνισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και στον διεθνή Τύπο.

Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα η Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της στην οποία επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και αναφέρει πως «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα: Πού είναι το χωριό “Διαφάνι” που έγιναν τα γυρίσματα στις Άγριες Μέλισσες;

Προσοχή!!! Σ αυτές τις παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Λαύριο

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *