26/04/2024 1:38 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο κοιλούμπας, η γκομενίτσα και ο ρακετάκιας! Οι “φυλές” της παραλίας

Διάβασε έναν έναν ξεχωριστό και είμαι σίγουρος ότι θα προσθέσεις κι εσύ άλλους τόσους...


Σας πας στον πηγαιμό για την παραλία, έχουν να δουν πολλά τα μάτια σου… Ο κοιλούμπας, η γκομενίτσα, ο ρακετάκιας είναι μερικές μορφές από τις “φυλές” της παραλίας. Διάβασε έναν έναν ξεχωριστό και είμαι σίγουρος ότι θα προσθέσεις κι εσύ άλλους τόσους…

Κάντο τώρα και θα με θυμηθείς! Μη γελάσεις γιατί μπορεί νασαι κι εσύ σε κάποια “κατηγορία” και να μην το έχεις καταλάβει! Χαχα

Στην Ελληνική παραλία λοιπόν έχουμε:

Τον κατάμαυρο 60άρη ψαρομάλλη ρακετίστα που για άγνωστο λόγο παίζει λες και θέλει να σκοτώσει με το μπαλάκι τον απέναντί συμπαίκτη του

Την γκομενίτσα που ξαπλώνει στην ξαπλώστρα μπρούμητα, λύνει το πάνω μέρος του μαγιό για να μην κάνει γραμμές και μετά παθαίνει αυχενικό να σου μιλάει με τον λαιμό τεντωμένο προς τα πάνω μην τυχόν και φανεί λίγη ρώγα και χάσει η Βενετιά βελόνι.

Τον τύπο που δεν είναι “κορόιδο” να δώσει λεφτά στον παρκαδόρο της παραλίας. Αντίθετα το παρκάρει 4 χιλιόμετρα πιο μακριά σε μια σκιά και έρχεται να συναντήσει την παρέα μισή ώρα αργότερα.

Την υπερευαίσθητη που ξεκινάει με αντιηλιακό για τα μάτια, για το πρόσωπο, για τα μαλλιά, για το σώμα, για τις ρώγες, για τα πόδια, ενυδατική, υδάτινο σπρεί για το φρεσκάρισμα και όλα αυτά τα ανανεώνει κάθε φορά που κάνει μια βουτιά. Τελικά η παραλία της κοστίζει 15 ευρώ σε ομπρέλες και 359 ευρώ σε αντιηλιακά.

Τον ταβλαδόρο που μπέρδεψε την παραλία με λέσχη και μας έχει σκοτίσει τον έρωτα με το γκράκα γκρούκα των ζαριών, πόρτες, πλακωτό, φεύγα και γιουλ εναλλάξ.

Τον θρήσκο που γδύνεται και αποκαλύπτεται ξύλινο σταυρουδάκι από το Αγιο Όρος στο λαιμό, ροζάριο από την Santa MAria στο ταξίδι στο Μεξικό, χαιμαλιά από την Τήνο στον καρπό, και τατουάζ “ο Χρηστός σώζει” στην πλάτη

Τον μπερδεμένο μπουζουκόβιο που δεν πλησιάζει την παραλία παρά αράζει στο εστιατόριο παραγγέλνει μια Μπελβεντέρε μέσα σε ασημένιο δοχείο με πάγο, cocktails να έρχονται, ποικιλίες finger food, και πίτσα, λέει στην γκαρσόνα “Βάλε το λίγο πιο δυνατά ρε κοπελιά” και περιμένει να βγει το πρώτο όνομα να τραγουδήσει. Στο μεταξύ η γκαρσόνα σκέφτεται “θα κονομήσουμε από τον παπάρα που νομίζει ότι ήρθε στον Βέρτη”

Την 40άρα ρακετίστρια με μπυροκοίλι που ενώ χύνει τόνους ιδρώτα, δεν φαίνεται να χάνει γραμμάριο όλο το καλοκαίρι.

Τον νάρκισο beach-βολεάκια που είναι όλη μέρα καθισμένος δίπλα στο φιλέ, με Oakley γυαλί και λαδωμένος σαν ποντικός δείχνει συστήματα με τα δάχτυλα πίσω από τον πισινό του λες και είναι Ολυμπιονικης ενώ παίζει με συμπαίκτρια μια ημίχοντρη στην παραλία της Κουρούτας.

Την σερβιτόρα από το Μπουρνάζι με 12ποντο τακούνι, χρυσό σκουλαρίκι κρίκο με διάμετρο 1,80 μέτρο, αεράτο παρεό και γυαλί “μύγας”, να παριστάνει την Alexis από την Δυναστεία στην παραλία της Νέας Χαλκιδώνας

Την wanna be influencer, που δεν έχει ασχοληθεί στιγμή με την παραλία, έχει βγάλει 62 χιλιάδες φωτογραφίες τα πόδια της με φλουταρισμένο φόντο το Mojito της και περιμένει να αυξηθούν οι 837 followers που έχει, για να γίνει κι αυτή διασημότητα.

Τον πιτσιρικά που έχει σκάσει με το ανασφάλιστο παπί και την παρέα από την πλατεία, με ξυρισμένο φράχτη στο μαλλί, τατουάζ μπατζάκι έναν δράκο και κάτι στα αραβικά, στριφτό τσιγάρο, και bluetooth ηχειάκι για να σου σκοτίσει τον έρωτα ακούγοντας trap όλο το μεσημέρι.

Την οικογένεια με παιδιά που κουβαλάει ταπεράκια, ομπρέλες, αντιηλιακό νούμερο 200, δεύτερες αλλαξιές, φρούτα για άλεσμα, αντικουνουπικά, φωτογραφική μηχανή, καπέλα για όλους, φουσκωτά στρώματα, μπάλες, tablet, αθλητική εφημερίδα, λιωμένους φραπέδες, τσιγάρα, κινητό, power bank και η μάνα σε ζαλίζει συνεχώς με το ουρλιαχτό της “Ερμόλαεεεε, βούτα το κεφάλι σου παιδί μου, θα πάθεις καμια ηλίαση”

Την χωρισμένη 40άρα, που άφησε τα παιδιά στη μάνα της και έχει έρθει με “τα κορίτσια” να κάνει χαμούλη και να ψωνίσει κάνα γκομενάκι γιατί “μια ζωή την έχουμε”, και καταλήγει να μιξοκλαίει μεθυσμένη στον barman για το πόσα έχει τραβήξει στην ζωή της.

Τον παντρεμένο 50άρη που ασχολείται με σκί, σερφ, kite, ψαροτούφεκο, καγιάκ, paddle, κανό, κι ότι άλλο σκατά μπορείς να φανταστείς προκειμένου να αποφύγει τη γυναίκα του και τα παιδιά του και προσπαθόντας να πείσει τον εαυτό του πως είναι πολύ active και δεν χάθηκε ο κόσμος που μετά θα γυρίσει στο σπίτι να φάει ένα ταψί μουσακά.

Την εναλλακτική γκόμενα σε κλιμακτήριο που ήρθε μόνη στην παραλία, φοράει στρογγυλό καπέλο μεγάλο σαν μεξικάνικο σομπρέρο, διαβάζει Δημουλίδου κάτι για τα φεγγάρια και τον έρωτα, συνήθως είναι άβυζη με μαλλί σφουγγαρόπανο και φαίνεται σαν να ήρθε από την κλαδική του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Τον ψευτο-businessman/στέλεχος που μιλάει δυνατά για το νέο deal εκατομμυρίων που “κλείσαμε”, τις οικονομικές εξελίξεις που προβλέπει να έρχονται, τις πληροφορίες που έχει “από μέσα”, ενώ στην πράξη είναι Junior IT στην εταιρία και η μόνη του αρμοδδιότηταα είναι να κάνει restart στα computer όταν κολλάνε.

Αυτόν με το ποδήλατο θαλάσσης που θέλει “να πάμε να δούμε τον διπλανό κόλπο ρε Φωτεινούλα”, και καταλήγει να κάνει μόνος του πετάλι γιατί η Φωτεινούλα σκυλοβαριέται και παρόλο που ο άνθρωπος προσπαθεί, παραμένει εδώ και μισή ώρα στο ίδιο σημείο στη θάλασσα γιατί τον πάει πίσω το κύμα.

Τον δικαιωματιστή που θέλει ντε και καλά να στήσει ατομική πολύχρωμη ομπρέλα και πετσέτα ανάμεσα στις ξαπλώστρες της οργανωμένης παραλίας, και τσακώνεται με τον υπεύθυνο διότι “οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος φίλε μου και θα σου κάνω μήνυση αν μου απαγορεύσεις να στήσω δική μου ομπρέλα”

Ο 60άρης με το λευκό φανελάκι που ξεπροβάλει η γουρουνότριχα από τις μασχάλες μέχρι τους ώμους και το παλιό ραδιοφωνάκι που παίζει Καζατζίδη “Ζιγκουάλααα” ενώ ο μεγάλος συζητάει με τον κουμπάρο του για την νέα καραμπίνα που πήρε και το σέρβις που έκανε στο αλωνιστικό για το χωράφι.

Την γεροντοκόρη με καπέλο και λευκό φόρεμα μέχρι τον αστράγαλο, που μαζεύει βότσαλα και κοχύλια για να τα προσθέσει και αυτά στα άπειρα βάζα που έχει γεμάτα στο σπίτι της και τα βάφει, τα βερνικώνει, τους βάζει αυτοκόλητα από που μάζεψε το κάθε βότσαλο, τα κολλάει μαζί και φτιάχνει κολιέ και διακοσμητικά για τις γλάστρες.

Τον μπαμπά που όλη τη χρονιά δεν ασχολείται με τα παιδιά του αλλά τώρα θέλει να το παίξει σωστός γονιός και τα πρίζει να φτιάξουν ένα κάστρο στην άμμο. Τελικά αυτός φτιάχνει το κάστρο και τα παιδιά απλώς κουβαλάνε νερό με τα κουβαδάκια για να γεμίσουν την τάφρο γύρω γύρω.

Τον 80άρη συνταξιούχο που φαίνεται 130 χρονών, φοράει εκείνο το γκρί σορτσάκι, μαγιό φτιαγμένο από καραβόπανο, και συνήθως μπαίνει μέχρι μέχρι τη μέση στη θάλασσα, κάθεται εκεί μια ώρα με τα χέρια στη μέση, κοιτάζωντας προς μια κατεύθυνση και δεν ξέρεις αν κοκάλλωσε από το εγκεφαλικό ή αν του παίρνει ώρα το κατούρημα λόγω προστάτη.

Τον μοναχικό περίεργο που σαν καρχαρίας περιδιαβαίνει μέσα στο νερό και στήνει αυτί δίπλα σε κάθε παρέα που συζητάει κι αναρωτιέσαι αν είναι ανώμαλός και αν τον παίζει κάτω από το νερό.

Την γιαγιά που κάθεται με τα πόδια ανοιχτά πάνω στην άμμο, και αρχίζει να βγάζει ταπεράκια, αλουμινόχαρτα, πίτες, λαχανοντολμάδες, μόνο φέτα λαδορίγανη και μπύρα έχει ξεχάσει κι αν κάνεις λάθος να απαντήσεις στην ερώτηση “Εσείς παιδιά, είστε μέρες εδώ?”, η συζήτηση δεν θα τελειώσει ούτε την Δευτέρα Παρουσία.

Το “γκαρσόνι – τσεκαδόρο – υπεύθυνο ξαπλωστρών” που ποτέ δεν έχει ρέστα από χοντρά, και πάντα “τώρα έρχεται το τοστάκι αργήσαμε λίγο γιατί έχει πολύ κίνηση”, ενώ εσύ έχεις παραγγείλει από πέρυσι το καλοκαίρι.

Τον σερβιτόρο της ψαροταβέρνας που ο μαγαζάτορας του έχει φορτώσει 194 τραπέζια, περνάει πάνω κάτω τον δρόμο κουβαλώντας τον δίσκο με τα καλαμαράκια, στάζει λίτρα ιδρώτα μέσα στα πιάτα και όποτε κι αν του μιλήσεις ποτέ δεν σταματάει παρά σου λέει ένα πεταχτό “τώρα έρχομαι” καθώς φεύγει πάλι προς την κουζίνα

Τον χοντρό με κοιλιά φάλαινας που έχει αποκοιμηθεί στην σκιά ενός δέντρου πάνω στην πετσέτα, ροχαλίζει σαν τρακτέρ και έχει ξεπροβάλει το ένα παπάρι του από το μαγιό για να το βλέπουμε όλοι

Τον τσιγγούνη που έχει φέρει μαζί από το σπίτι του καρβέλι ψωμί, ζαμπονάκι, τυρί και πορτοκαλάδες μην τυχόν και τον ζητήσουν τα παιδιά να αγοράσει τοστάκια και καταστραφεί ο προυπολογισμός της οικογένειας, ενώ την ίδια στιγμή έχει δώσει 50 ευρώ βενζίνη για να φτάσει μέχρι την παραλία.

Τον γραφικό που ενώ έχει μπροστά του 18 χιλιόμετρα παραλία με χρυσή αμμουδιά, αυτός πάει και ξαπλώνει στην άκρη στα βράχια, κοψομεσιάζεται, σπάει τις φτέρνες του να μπει και να βγει στη θάλασσα, αλλά σου λέει “Εδώ έχει καθαρά νερά, ενώ εκεί στην αμμουδιά όλοι κατουράνε”

Τα κακομαθημένα υστερικά παιδάκια που τρέχουν ανάμεσα στις ξαπλώστρες, πετάνε άμμο σε με τα πόδια τους σε όλους, ενοχλούν το σύμπαν και η μάνα τους λέει “ε, παιδάκια είναι θα παίξουν, τι να κάνουμε”.

Την Φιλόλογο που γκρινιάζει με όλα, θέλει να δει τον υπεύθυνο να παραπονεθεί, έχει τσακωθεί στην είσοδο για να βγάλει πιο φθηνό εισιτήριο επειδή είναι καθηγήτρια, και το μάτι της σκανάρει να δει ποια τούμπανο γκόμενα κοιτάζει ο άντρας της για να του πει “Σιγά μάζεψε τα σάλια σου, αυτή σου αρέσει δηλαδή?”

Τον άβουλο βουτυρομπεμπέ άντρα της που ο καημένος έχει παραδοθεί σε αυτή τη ζωή και σπεύδει να απαντήσει “Όχι ρε αγάπη μου, αυτή είναι ψεύτικη. Απλώς κοιτάζω από περιέργεια πως γίνονται έτσι μερικές κοπέλες που βάζουν κώλους, βυζιά, υαλουρονικά κλπ. Πάω μια στιγμή στην τουαλέτα και έρχομαι”. Και τον παίζει σκεπτόμενος την μουνάρα με τα ψεύτικα βυζιά.

Και όλοι οι παραπάνω ποστάρουν στο Facebook φωτογραφία από αυτή την αθλιότητα και τσιτάτο σχόλιο τύπου: “Ιν Παρανταιζ γουιθ μαι φαμιλι”, προκειμένου να πείσουν τον εαυτό τους πως δεν πρέπει να κόψει άμεσα τις φλέβες του με την κονσέρβα από το σαλαμάκι.

NO hope, NO mercy

Enjoy the Greek summer

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα: Πού είναι το χωριό “Διαφάνι” που έγιναν τα γυρίσματα στις Άγριες Μέλισσες;

Προσοχή!!! Σ αυτές τις παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Λαύριο

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *