25/04/2024 8:00 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ακτή Βάρκιζας: Περνά στον Δήμο και έρχεται επενδυτής!

Για την αναβάθμιση του ακινήτου υπολογίζονται 3.000.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον επενδύσεις


όπως σας είχαμε ενημερώσει ήταν θέμα χρόνου να πάρει απόφαση το δσ του δήμου και να περάσει στα χέρια του η Ακτή Βάρκιζας. ΄Μόλις γίνει αυτό, το επόμενο βήμα είναι να έρθει επενδυτής…

Το δημοτικό συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποδέχτηκε την πρόταση της εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ) σχετικά με την αξιοποίηση της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας με γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση, ανάδειξη και διαχείριση του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με την πρόταση, η διάρκεια της σύμβασης όπως αναφέρει σχετικό κείμενο του notiareport.gr θα είναι για 25 έτη χωρίς δυνατότητα περαιτέρω παράτασης με το πάγιο ετήσιο μίσθωμα να ανέρχεται στις 850.000 ευρώ πλέον ποσοστιαίου 6% επί του κύκλου εργασιών.

Σε περίπτωση εκμίσθωσης από τον Δήμο ή περαιτέρω υπομίσθωσης από το Μισθωτή του Δήμου, το ποσοστιαίο υπολογίζεται στον ετήσιο κύκλο εργασιών της Μισθώτριας/ υπομισθώτριας. Ετήσια αναπροσαρμογή πάγιου μισθώματος σύμφωνα με ΔΤΚ+1% και όχι μικρότερο του 1%.

Με την ολοκλήρωση κάθε δεκαετίας, το μίσθωμα θα επανεξετάζεται από ανεξάρτητο εκτιμητή και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι κάτω από αυτό που έχει διαμορφωθεί τότε. Για την αναβάθμιση του ακινήτου υπολογίζονται 3.000.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον επενδύσεις.

Σημειώνεται, ότι η ΕΤΑΔ θα πρέπει να ενημερώνεται από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και να συναινεί σε τυχόν Μισθώσεις/υπομισθώσεις του Δήμου ή των Μισθωτών υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρχει διαφορά πάνω από 25% των υπομισθώσεων από το ετήσιο μίσθωμα όπως διαμορφώνεται κάθε φορά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμη η λύση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης στην Ανατολική ελεύθερη Ακτή Βάρκιζας και η σύναψη νέας, με τους ακόλουθους όρους: Διάρκεια: 25 έτη χωρίς δυνατότητα περαιτέρω παράτασης. Μίσθωμα: 50% επί πάσης φύσεως εσόδων, με ελάχιστο εγγυημένο ανά έτος ύψους 100.000,00€.

Υποχρέωση υλοποίησης συνολικής Μελέτης Διαμόρφωσης και για τα δύο ακίνητα με την ολοκλήρωση της οποίας θα επαναπροσδιοριστεί το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα στην Ανατολική ελεύθερη Ακτή Βάρκιζας.

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα: Πού είναι το χωριό “Διαφάνι” που έγιναν τα γυρίσματα στις Άγριες Μέλισσες;

Προσοχή!!! Σ αυτές τις παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Λαύριο

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *