02/12/2023 1:19 πμ

Πλούσιο το έργο του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Διέξοδος»

Απολογισμός δράσεων για το σχολικό έτος 2021-2022


Η «Διέξοδος», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εγκεκριμένου πενταετούς Επιστημονικού Προγράμματός του, υλοποίησε δράσεις και παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία των Αχαρνών επικεντρωμένες στις ανάγκες των δημοτών και κατοίκων της.

Επιπροσθέτως, πραγματοποίησε ένα πλούσιο έργο ενημέρωσης και πρόληψης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με σαράντα οκτώ (48) βραχείες παρεμβάσεις και βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2021 – Ιουνίου 2022.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και με την εποπτεία του Οργανισμού Κατά Των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και ήταν επικεντρωμένες σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Ο σχολικός εκφοβισμός και η αντιμετώπισή του, ο παιδικός θυμός και η παιδική επιθετικότητα, η πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, ο συναισθηματικός κόσμος της παιδικής ηλικίας και η έκφρασή του αλλά και η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ήταν μερικές μόνο από τις βασικές θεματικές των δράσεων. Συνολικά, 1.786 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έλαβαν υποστήριξη και εκπαίδευση από τη «Διέξοδο». Παράλληλα, οι ψυχολόγοι της «Διεξόδου» ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε 144 ατομικά αιτήματα βοήθειας δημοτών και κατοίκων των Αχαρνών.

Το Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» με την πολύτιμη υποστήριξη του Δημάρχου Αχαρνών και προέδρου, Σπύρου Βρεττού, της αναπληρώτριας προέδρου Μαρίας Μπούκη και της επιστημονικά υπεύθυνης Γιάννας Ιωάννου παρέμεινε κοντά στους πολίτες του Δήμου Αχαρνών με αλληλεγγύη, προσφέροντας σημαντικό έργο στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Σοβαρά τώρα! Ο άνθρωπος πέθαινε και το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να πάει από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα;

Παλλήνη και Κορωπί “πνίγονται” από τον καπνό

Έρχεται ο Προαστιακός που θα συνδέεται με τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *