27/03/2024 6:58 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκος Ξανθόπουλος: Το “παιδί του λαού” έχει την δική του φάρμα στην Παιανία

Ο ίδιος και η αγαπημένη του σύζυγο Εριφύλλη, καθώς και τα παιδιά με τα εγγόνια του κάθε χρόνο ρίχνονται στη μάχη για τη δική τους παραγωγή ελαιολάδου


Δεν… βαφτίστηκε τυχαία το “Παιδί του λαού” στον ελληνικό κινηματογράφο. Ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος είναι ένας απλός άνθρωπος που έχει την δική του φάρμα στην Παιανία και εκτός όλων των άλλων, παράγει και το δικό του λάδι! Κανονικός αγρότης δηλαδή…

Και δεν είναι μόνο εδώ και χρόνια αγρότης ψυχή τε και σώματι, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook να παρουσιάζει στους ιντερνετικούς του φίλους τα αγροτικά του επιτεύγματα!

Ο σπουδαίος και ακριβοθώρητος 88χρονος ηθοποιός, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποφασίσει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την ελαιοσυγκομιδή του χωρίς να τον… ακολουθούν οι κάμερες στα πρότυπα του αγροτικού reality!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το λέει η καρδιά του, μια και το τεραστίων διαστάσεων κτήμα του στην Παιανία, που είναι ένα κόσμημα για όλη την περιοχή, το φέρνει πέρα μαζί με την οικογένειά του, χωρίς τη βοήθεια άλλων.

Ο ίδιος και η αγαπημένη του σύζυγο Εριφύλλη, καθώς και τα παιδιά με τα εγγόνια του κάθε χρόνο ρίχνονται στη μάχη για τη δική τους παραγωγή ελαιολάδου. Έτσι έγινε και φέτος. Ο αντιστάρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου κατάφερε ακόμα μια φορά να συγκεντρώσει την πολυμελή οικογένειά του και να κάνει το λάδι της χρονιάς του, αλλά και να τους δείξει ξανά τα μυστικά της αγροτικής ζωής.

Ο ίδιος μάλιστα κάθε χρόνο επιβλέπει όλη τη συγκομιδή και δίνει τις δικές του οδηγίες, μια και κατέχει εδώ και πολλά χρόνια καλά το «άθλημα» του αγρότη.

«Μαζεύουμε ελιές. Χαθήκαμε απ’ την πιάτσα. Θέρος, τρύγος, πόλεμος λέγανε οι παλιοί. Ξεχάσανε βέβαια κι αφήσαν απέξω το μάζεμα της ελιάς, που θέλει χρόνο. Ίσως γιατί, και να καθυστερήσεις λίγο, πάλι τις μισές θα τις βρεις να τις μαζέψεις. Τώρα τελευταία, εκτός από τους αγέρηδες, κλέβουνε κιόλας. Στο λιοτρίβι κάποιοι αλέθουν χωρίς να ‘χουν ούτε ένα δέντρο… Άλλαξαν οι καιροί. Οι οικογένειες σπανίως σεγκοντάρουν πια, έχουν άλλες δουλειές. Έτσι φτάνει να σου κοστίζει το λάδι σαν να το αγοράζεις από τη μαρκέτα… Σημεία των καιρών…»

Στο ίδιο κτήμα «το παιδί του λαού» καλλιεργεί σπάνιες ποικιλίες αμπελιού, ροδάκινα, βερίκοκα, πατάτες και εσπεριδοειδή. Όπως μάλιστα λέει, είναι αυτάρκης σε όλα όσα χρειάζεται η οικογένειά του! Έτσι είναι! Όταν έχεις τη δική σου… φάρμα, έχει άλλη γλύκα! Ακόμη και όταν λέγεσαι Νίκος Ξανθόπουλος!

Διαβάστε ακόμη:

Όταν η Αρχαία ιστορία (Λούτσα) συναντά τη Νεότερη (Αρτέμιδα)

Παλλήνη και Κορωπί “πνίγονται” από τον καπνό

Αστέρας Βουλιαγμένης! Όταν οι διάσημοι αστέρες έδιναν ραντεβού στις πολυτελείς καμπάνες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *