10/06/2023 4:29 πμ

Δήμος Μαραθώνα: “Όχι άλλες… χωματερές από ασυνείδητους δημότες”! – Θα πέφτει πρόστιμο

Που μπορούν να αποτείνονται οι ενδιαφερόμενοι για την αποκομιδή κηπευτικών και λοιπών ογκωδών απορριμμάτων


Στην προσπάθειά του να προλάβει δύσκολες καταστάσεις αλλά και τους υψηλούς κινδύνους που εγκυμονούν οι… χωματερές από ασυνείδητους δημότες, προειδοποιεί για υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται, ενώ ενημερώνει τον τρόπο και τον τόπο για την συγκομιδή κλαδιών και αντικειμένων.

Για υψηλά πρόστιμα σε όσους προβαίνουν σε αυθαίρετη ρίψη ογκωδών αντικειμένων και κλαδευτικών υπολειμμάτων, προειδοποιεί για μια ακόμη φορά ο Δήμος Μαραθώνα, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να βάλει φραγμό στην ασυνειδησία πολιτών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι καθώς και οι παραθεριστές οφείλουν να συμμορφώνονται με του κανονισμούς και να ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόρριψη κλαδευτικών υπολειμμάτων κι ογκωδών αντικειμένων. ώστε να αποτραπεί η επιβάρυνση του τόπου με ρύπους και να αποφευχθεί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η -δυσάρεστη – επιβολή υψηλών προστίμων στους παραβάτες.

Μάλιστα αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για το που μπορούν να αποτείνονται οι ενδιαφερόμενοι για την αποκομιδή κηπευτικών και λοιπών ογκωδών απορριμμάτων.

«Η υπηρεσία πραγματοποιεί αποκομιδές κλαδευτικών-κηπευτικών απορριμμάτων, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο καθαριότητας πριν την απόρριψη τους και προγραμματισμό αυτοψίας από τον αρμόδιο επόπτη.

Εναλλακτικά μπορείτε να φέρετε τα κλαδευτικά σας απορρίμματα στο ΣΜΑ, χωρίς χρέωση.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην απορρίπτουν αυθαίρετα κάθε λογής κλαδευτικών απορριμμάτων (κλαδιά, χόρτα κ.λπ.), διότι έτσι καθυστερεί η αποκομιδή τους και ρυπαίνουν το χώρο που όλοι κατοικούμε. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τα τακτικά απορριμματοφόρα οχήματα δεν έχουν δυνατότητα να δεχθούν κηπευτικά υπολείμματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ίδια υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα πραγματοποιεί και αποκομιδές ογκωδών απορριμμάτων (έπιπλα κ.λπ.), κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο καθαριότητας πριν την απόρριψή τους και προγραμματισμό αυτοψίας από τον αρμόδιο επόπτη.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 22943-20548.

Παράλληλα υπάρχει και ενημέρωση προς τους δημότες σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα αποκομιδής μπάζων και αρμόδιες είναι οι τοπικές, ιδιωτικές «μάντρες» οικοδομικών υλικών.

Τονίζεται δε ότι «η απόρριψη μπάζων στους κάδους, έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του κάδου και του απορριμματοφόρου οχήματος».

Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή σας μαδάνε! Το… κόλπο με τα πιτσιρίκια που κλέβουν ανυποψίαστους οδηγούς – Που στήνουν παγίδες

Μεταμεσονύχτιος συναγερμός στη Νέα Μάκρη! Φόβος για…

Η ιστορία του Θάνου από τη Νέα Μάκρη που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο (βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *