10/06/2023 3:55 πμ

Τι γίνεται με το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα;

Ανοιχτό «δίαυλο» συζητήσεων για την εξαγορά του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου Mcarthurglen στα Σπάτα διατηρεί η Lamda Development


Πολλά ακούγονται τελευταία για το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Θα αλλάξει χέρια; Ή θα παραμείνει ως έχει στην ίδια εταιρεία; Κι αν αλλάξει θα έχει αντίκτυπο στις τοπικές αγορές που ζορίζονται τα τελευταία χρόνια; Πολλά τα ερωτήματα και αναμένονται απαντήσεις…

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα βρίσκεται η Lamda Development, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. («Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον  Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα του νομού Αττικής. Η Εταιρεία θα ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της, για την κατάληξη των σχετικών διαπραγματεύσεων», αναφέρει η ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Νίκου Ρουσάνογλου στην Καθημερινή:
Ανοιχτό «δίαυλο» συζητήσεων για την εξαγορά του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου Mcarthurglen στα Σπάτα διατηρεί η Lamda Development. Ωστόσο, πηγές της εισηγμένης εταιρείας ανέφεραν χθες στην Καθημερινή ότι θα πρέπει να καλυφθεί ακόμα σημαντικό έδαφος, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Το βέβαιο είναι ότι η Lamda εξακολουθεί να βρίσκεται σε ενεργές διαπραγματεύσεις για το ακίνητο των 25.000 τ.μ., το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2011.
Το ακίνητο ανήκει κατά 50% στον όμιλο της Mcarthur Glen και κατά 50% σε ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Bluehouse Capital και μάλιστα, βάσει σχετικών όρων, θα έπρεπε να έχει ήδη πουλήσει το ποσοστό του πριν από την έλευση της πανδημίας.
Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Lamda Development επιχειρεί να αποκτήσει το συγκεκριμένο ακίνητο, καθώς πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι είχε γίνει άλλη μια προσφορά την περίοδο 2017-2018, όταν δηλαδή είχε συσταθεί η θυγατρική Lamda Malls, η οποία είχε ως στρατηγικό στόχο την ενοποίηση του συνόλου των εμπορικών κέντρων της Lamda Development, αλλά και την πραγματοποίηση εξαγορών υφιστάμενων εμπορικών ακινήτων, με απώτερο στόχο την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σήμερα, μετά την αποεπένδυση της Varde Partners από τη Lamda Malls, αντί ποσού 109 εκατ. ευρώ, η Lamda Development κινείται στην αγορά για την ενίσχυση της απήχηση της εν λόγω εταιρείας, καθώς σχεδιάζει τη δημόσια εγγραφή των μετοχών της κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023. Μάλιστα, σε δεύτερη φάση, στη Lamda Malls θα εισφερθούν και τα δύο νέα εμπορικά κέντρα, που θα αναπτύξει ο όμιλος στο ακίνητο του Ελληνικού. Μαζί με τα ακίνητα αυτά, η δυνητική αξία των ακινήτων της εταιρείας θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου, η Lamda Development, ως κάτοχος του 100% των μετοχών της Lamda Malls, είναι σε θέση να εγγράψει σημαντικά έσοδα από τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο Χ.Α., ρευστότητα που θα χρηματοδοτήσει την επένδυση στο Ελληνικό.

Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή σας μαδάνε! Το… κόλπο με τα πιτσιρίκια που κλέβουν ανυποψίαστους οδηγούς – Που στήνουν παγίδες

Μεταμεσονύχτιος συναγερμός στη Νέα Μάκρη! Φόβος για…

Η ιστορία του Θάνου από τη Νέα Μάκρη που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο (βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *