23/04/2024 1:55 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συγκλονίζει η ιστορία του εθελοντή που ρίχτηκε στις φλόγες για να σώσει έναν άνδρα στην πυρκαγιά της Πεντέλης

Εκείνη την μέρα μια μάνα ξανάσφιξε το παιδί στην αγκαλιά της, μια γυναίκα αντίκρισε τον σύζυγο που περίμενε, κάποιο παιδί ή παιδιά ξανάκουσαν την φωνή του πατέρα τους


Nαι υπάρχουν κι αυτά τα παιδιά. Η ιστορία του Αλέξη που είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης ο οποίος έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του, ρίχτηκε στις φλόγες, για να σώσει έναν άνθρωπο στη φωτιά της Πεντέλης μόνο επαίνους και “μπράβο” μπορείς να του απονείμεις. Η αυτοθυσία του Αλέξη γέμισε ασύλληπτη χαρά μια οικογένεια, έναν πατέρα, μια μητέρα, μία σύντροφο, παιδιά….

Αλέξανδρος Τυροβόλης. Ένα παιδί που προσφέρει και μάχεται για να σώσει ανθρώπους, περιουσίες, το περιβάλλον, ολόκληρα χωριά και πόλεις.

Ο Αλέξης στη πυρκαγιά της Πεντέλης έσωσε τη ζωή ενός πατέρα από πνιγμό σε πισίνα. Με αυτοθυσία και γενναιότητα ρίχτηκε στις φλόγες για να σώσει μια ψυχή, έναν σύζυγο, έναν πατέρα. Είμαστε υπερήφανοι για εσένα Αλέξη. Σε ευχαριστούμε για όσα προσφέρεις. Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τους ακούραστους προστάτες μας.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας:

Όσο ο ασύρματος σιωπούσε, εκείνο το πρωινό της 20ης Ιουλίου 2022 στη φωτιά της Πεντέλης, τόσο οι καρδίες του Επικεφαλής και των πυροσβεστών του Σ.Ε.Α.Δ. σφιγγόταν. Ο Αλέξης δεν απαντά…

Τα Μέλη που βρίσκονται σε παρακείμενα σημεία της πύρινης κόλασης παρατάνε τους αυλούς και τις μάνικες και τρέχουν στο σημείο του.

«Οι πρώτες βοήθειες στο σημείο…» ο ασύρματος ξαναμίλησε με άλλη φωνή…

Οι ραχοκοκαλιές μας πάγωσαν, τα πόδια κόπηκαν και η ανάσα άδειαζε από τα σωθικά μας όχι την καπνιά, αλλά την ίδια μας την ύπαρξη.

Διασπώσης της Ομάδας φορτωμένος με το φαρμακείο έτρεχε πιο γρήγορα από τις φλόγες γύρω του.

Αλέξης…

Στην εικόνα του, ο ήλιος διέλυσε την θολούρα της μαυρίλας πρώτα από τη ψυχή μας.

Δεν υπήρχαν πια φλόγες γύρω μας ή τουλάχιστον δε μας ένοιαζαν.

O Αλέξης ήταν εκεί…!!! αγκριφωμένος με το ένα χέρι στα χείλη μιας βαθιάς πισίνας και στο άλλο κρατούσε…έναν άνθρωπο.

O εθελοντής του Σ.Ε.Α.Δ., ο Εθελοντής Πυροσβέστης του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο Εποχικός Δασοπυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σώματος το παλικάρι που έχει μετατρέψει την προσφορά σε τρόπο και σκοπό ζωής, ριψοκινδύνεψε τη ζωή του για αυτή του την ιδέα. O Αλέξης από την επόμενη κιόλας μέρα της πράξης του, ξαναφόρεσε μια στεγνή στολή, ξαναπήρε έναν δανεικό ασύρματο, γιατί ο δικός του είχε πλέον καταστραφεί και ξανάκανε βάρδια στην Ομάδα του. Ίσως η πράξη του να θεωρηθεί από πολλούς αφελείς, υποχρέωσή του.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα μία πράξη καθημερινότητας στα πολλαπλά συμβάντα που επιλαμβάνεται. Από τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό που υπηρετεί, μία ακόμα απόδειξη του αξιόμαχου των στελεχών του, αλλά ο Αλέξης εκείνο το πρωινό δεν έσωσε απλά τη ζωή ενός ανθρώπου.

Έσωσε την Τιμή του ανθρώπινου είδους μας, της ράτσας μας, της κοινωνίας μας.

Μιας Ελληνικής κοινωνίας που έχει κατακλυστεί από βιαστές, από παιδεραστές, από συζυγοκτόνους από μουσικές φατρίες που μετατρέπονται σε συμμορίες, από μάτια που κοιτάνε χωρίς βλέμμα και στόματα που φλυαρούν χωρίς να επικοινωνούν. Ενέπνευσε στα δόκιμα Μέλη του Σ.Ε.Α.Δ. και στα νέα παιδιά που πλαισιώνουν συνεχώς την Ομάδα, την άσβηστη φλόγα της εθελοντικής προσφοράς και την ανεκτίμητη αξία της προστασίας της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Εκείνη την μέρα μια μάνα ξανάσφιξε το παιδί στην αγκαλιά της, μια γυναίκα αντίκρισε τον σύζυγο που περίμενε, κάποιο παιδί ή παιδιά ξανάκουσαν την φωνή του πατέρα τους, ένας συνάδελφος από τη φωτιά, γύρισε στην Υπηρεσία του. Η ζωή τους δεν σκιάχτηκε, δεν μαύρισε, δεν έσβησε, αλλά συνέχισε να φωτίζεται. Ένα ακόμα ευτυχισμένο πρωινό ξύπνησε για όλους τους.

Ξύπνησε όμως και στην απολιθωμένη μνήμη της ανθρωπιάς μας το νόημα της λέξης…. «ήρωας».

Σε Ευχαριστούμε Αλέξη.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή σας μαδάνε! Το… κόλπο με τα πιτσιρίκια που κλέβουν ανυποψίαστους οδηγούς – Που στήνουν παγίδες

Μεταμεσονύχτιος συναγερμός στη Νέα Μάκρη! Φόβος για…

Η ιστορία του Θάνου από τη Νέα Μάκρη που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο (βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *