29/03/2024 4:32 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ροχαλίζεις σαν τρένο; Υπάρχει τρόπος να το κόψεις…

Εκτός από τη στάση του ύπνου που μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε, για δοκιμάστε κι αυτά...


Μπορεί δικαιολογημένα να ροχαλίζεις στον ύπνο σου, λόγω πολλών διαταραχών ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, όμως αυτό είναι ενοχλητικό για την σύντροφό σου, τη φίλη σου ή κάποιον που κοιμάται στο διπλανό κρεβάτι. Για δοκίμασε αυτούς τους τρόπους να το κόψεις, ή τουλάχιστον να το περιορίσεις.

Εκτός από τη στάση του ύπνου που μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε υπάρχουν και κάποια βότανα της φύσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να το περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό.

Κάρδαμο: Είναι αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό και συμβάλλει σημαντικά στο άνοιγμα των φραγμένων ρινικών οδών. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη από κάρδαμο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.

Μέντα: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της μειώνουν τη διόγκωση των μεμβρανών στο εσωτερικό του λαιμού και στα ρουθούνια, κάνοντας την αναπνοή πιο ομαλή. Η θεραπεία με μέντα, λειτουργεί καλύτερα για την αντιμετώπιση του προσωρινού ροχαλητού που οφείλεται σε αλλεργία, σε ένα κρυολόγημα ή στον ξηρό αέρα. Βάλτε 1-2 σταγόνες από έλαιο μέντας σε ένα ποτήρι νερό και κάντε γαργάρες με αυτό (χωρίς να το καταπιείτε) πριν πάτε για ύπνο.

Κουρκουμάς: Η κουρκούμη, η ένωση του κουρκουμά, είναι ισχυρό αντισηπτικό και αντιβιοτικό και μπορεί να θεραπεύσει τη φλεγμονή και να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού. Πρέπει να λαμβάνεται μαζί με γάλα για την αντιμετώπιση του ροχαλητού. Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού από σκόνη κουρκουμά σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Πιείτε το 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Επαναλάβετε καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη:

Πόρτο Ράφτη: “Ο άνθρωπος πέθανε γιατί δεν υπήρχε κανείς να τον σώσει! Ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο”

Το ερωτικό «τρίγωνο» της Νέας Μάκρης και η δολοφονία της κούκλας Φαίης

Τι συμβαίνει τελικά με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις από το Κορωπί

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *