19/04/2024 5:26 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μιρέλα Μανιάνι: “Σαν τη Βουλιαγμένη καμιά! Είναι η καλύτερη περιοχή στην Ευρώπη”

"Μόλις είδα πρώτη φορά τόσο καλά τη Βουλιαγμένη, ξετρελάθηκα. Και είπα εδώ θέλω να μείνω για πάντα"


Η Ολυμπιονίκης Μιρέλα Μανιάνι δεν μένει απλά στη Βουλιαγμένη τα τελευταία χρόνια, είναι φαν της περιοχής, δεν την αλλάζει με τίποτα και τονίζει πως είναι η καλύτερη της Ευρώπης. Τι άλλο θέλετε να πει για να το καταλάβετε;

Η Μιρέλα Μανιάνι, μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της χρυσής εποχής του ελληνικού Στίβου, δεν αλλάζει με τίποτα την αγαπημένη της Βουλιαγμένη. Κατοικεί εκεί από το 2005, νιώθει χαρούμενη που η κόρη της γεννήθηκε και ζει σε αυτήν τη γωνιά της Αττικής, απολαμβάνει τη θάλασσα, τις βόλτες της στα Νότια Προάστια, ζει μόνιμα σε mood διακοπών. Περίπου.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει στο NouPou.gr το ΄18.

Από πότε μένεις στη Βουλιαγμένη και γιατί επέλεξες να ζεις εκεί;

«Στη Βουλιαγμένη μένω από το 2005. Παλιά έμενα βόρεια στην Πολιτεία και μου άρεσε πολύ. Λόγω αθλητισμού μεταφέρθηκα για προπονήσεις από το ΟΑΚΑ στον Άγιο Κοσμά και έτσι είδα πρώτη φορά τόσο καλά τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη. Και ξετρελάθηκα. Και είπα εδώ θέλω να μείνω για πάντα».

Νιώθεις δικαιωμένη για την επιλογή σου να μείνεις στα Νότια Προάστια;

«Δεν το συζητώ. Απόλυτα δικαιωμένη. Εγώ θεωρώ τη Βουλιαγμένη την καλύτερη περιοχή της Ευρώπης. Και έχω ταξιδέψει πολύ, λόγω αγώνων, έχω δει πολλά ωραία μέρη. Τέτοιο «φιλέτο» γης δεν υπάρχει πουθενά. Είναι μαγευτικό μέρος. Να φανταστείς είμαι από τις αθλήτριες που όταν τελείωναν οι αγώνες ήθελα να πάρω το αεροπλάνο και να γυρίσω στην πόλη μου (γελάει)».

Στη γειτονιά σε ξέρουν; Έχεις επαφές ή κρατάς αποστάσεις;

«Φυσικά και με ξέρουν. Εδώ είμαστε χωριό (γέλια). Έτσι λένε οι κάτοικοι εδώ την πόλη μας. Πάω για καφέ μόνη μου και πετυχαίνω γνωστούς παντού».

Για μπάνιο που πηγαίνεις στην Αττική;

«Μου αρέσει πιο μακριά. Μετά τη Σαρωνίδα πάω, στην Παλαιά Φώκαια. Ψάχνω που είναι καθαρά τα νερά, όχι που έχει τους VIP και τις άνετες ξαπλώστρες. Τα νερά με ενδιαφέρουν στη θάλασσα, όχι τα γύρω-γύρω».

Είσαι μητέρα εδώ και 11 χρόνια. Σε ικανοποιεί που μεγαλώνει η κόρη σου στη Βουλιαγμένη;

«Ναι. Μου αρέσει πάρα πολύ, χαίρομαι που γεννήθηκε εδώ και είναι βέρα Βουλιαγμενιώτισσα, πήγε παιδικό σταθμό εδώ, σχολείο, γνώρισε παιδιά που μεγαλώνει μαζί τους και είναι πολύ σημαντικό. Εγώ δεν το κατάφερα γιατί πηγαίναμε από χώρα σε χώρα τότε. Τώρα όμως το πετυχαίνω με την Μαρία και το απολαμβάνω».

Οι “χρυσές” στιγμές της

Ήταν μια αθλήτρια με άριστη τεχνική, μεγάλη δύναμη, η οποία με επιμονή και σκληρή δουλειά, έφθασε στην κορυφή του ακοντισμού και είχε σπουδαίες διακρίσεις, από το 1999 και μετά, οπότε και διαπρέπει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αφού κατέκτησε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Μιρέλα Μανιάνι (1.65μ ύψος, 64κ βάρος) γεννήθηκε στις 21/12/1976 στο Δυρράχιο και ανήκε στον Ολυμπιακό ΣΦΠ, ενώ προπονητής της ήταν ο Βασίλης Κοκκόλης (τα τελευταία χρόνια της καριέρας της συνεργάστηκε με τη Βάσω Παναγιωτοπούλου), με τον οποίο έφθασε σε μεγάλες επιτυχίες.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας της το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στην Αθήνα, ανέβηκε ξανά στο βάθρο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 64.29μ. Είχε όμως προλάβει να “φτιάξει” το όνομά της της στους διεθνείς στίβους και στον ακοντισμό από το 1999 (28/8), όταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 67.09μ που ήταν και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Στο παγκόσμιο του 2001 στο Εντμοντον βρέθηκε πάλι στο βάθρο των νικητών, αλλά στη δεύτερη θέση, για να ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης το 2003 στο Παρίσι. Ακόμη έχει κατακτήσει, στην καριέρα της, το χρυσό μετάλλιο το 2002 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, ενώ το 2000 ήταν 3η στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού κυπέλλου και το 2003 δεύτερη.

Η Μανιάνι με το 67.51μ από τις 30 Σεπτεμβρίου 2000 στο Σίδνεϊ κατέχει μέχρι σήμερα και το Πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό, επίδοση που για την ώρα μοιάζει πολύ μεγάλη για να καταρριφθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Τώρα! Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα

Θλίψη! “Μεγάλη η απώλειά σου Γιώργο Κουλογιάννη”

Καταγγελία για περίεργες “συνδιαλλαγές”! Πετάνε πάνω από τη Ραφήνα και όχι από την Αρτέμιδα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *