19/04/2024 2:03 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα Αποκαλυπτήρια του μνημείου των Προσφύγων Μικρασιατών στην Ανάβυσσο (φωτό+βίντεο)

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Ιερά Παράκληση της Παναγίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου


Σε μία λαμπρή τελετή έγιναν τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Προσφυγικών Μικρασιατικών Οικογενειών της Αναβύσσου παρουσία του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Ιερά Παράκληση της Παναγίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αναβύσσου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου.

Το εξαιρετικό έργο-μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό και ταλαντούχο γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά και αναγράφει τα 136 ονόματα των πρώτων οικογενειών που εγκαταστάθηκαν στα ευλογημένα χώματα της Αναβύσσου.

Ένα μνημείο που οι κάτοικοι της, περνώντας κάθε μέρα από μπροστά, θα τους θυμίζει τους προγόνους τους, εκείνους που μπόρεσαν να ξεφύγουν από την φωτιά, το μαχαίρι και την περιφρόνηση.

Εκείνους που έφτασαν στην πατρίδα μας 100 χρόνια πριν σε αυτόν τον άγονο τόπο, ένα κομμάτι γης δίπλα στη θάλασσα, για να τους συνδέει με τον τόπο που άφησαν πίσω. Εκείνους που δίδαξαν ποια είναι η δύναμη του ελληνισμού…

Η δημιουργία του Μνημείου αυτού ήταν μια πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου, με την συμβολή των κατοίκων, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου.

Δείτε τα βίντεο στο paraktios.gr

Foto: paraktios.gr

Διαβάστε ακόμη:

Άχ Ραφήνα! Πόσο άλλαξες από τότε που η πλατεία ήταν δρόμος – Δες αυτό το βίντεο ντοκουμέντο

Τραγικό! Ο αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό στο Πόρτο Ράφτη – Τι συνέβη…

Πόρτο Ράφτη: Μέχρι να κατέβει από το αμάξι να ψωνίσει, πήγαν να της αρπάξουν την τσάντα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *