23/04/2024 6:29 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι “περίεργες συνδιαλλαγές” και οι πτήσεις πάνω από την Ραφήνα και την Αρτέμιδα

"Ο πύργος ελέγχου ΔΕΝ επιλέγει πορείες με ....καλή θέληση ΑΛΛΑ με αυστηρότατους διεθνείς κανονισμούς"


Συνέχεια στην καταγγελία για “περίεργες συνδιαλλαγές” γνωστού σωματείου με το αεροδρόμιο για τις πτήσεις των αεροπλάνων πάνω από την πόλη της Ραφήνας και όχι της Αρτέμιδας δίνει η κ. Άννα Σερδάρη στο γκρουπ “Περιβαλλοντική Αρμονία”.

Αναφέρει λοιπόν: “Γέμισαν τα site της Ραφήνας και του Πικερμίου με καταγγελίες για ”περίεργες συνδιαλλαγές (!!!) γνωστού Σωματείου με το αεροδρόμιο” που κατάφερε να προστατεύσει την Αρτέμιδα εις βάρος της Ραφήνας (!)

Αφορμή η διέλευση α/φους ΑΝΤΟΝΟV την Κυριακή 7/8.

Κι επειδή … ενός κακού (εν προκειμένω ”άσχετου”) μύρια έπονται, έσπευσε να υπερθεματίσει κάποιος : Θα ήθελα να ενισχύσω την καταγγελία της κυρίας Κουτρομανου με την πρώτη φωτογραφία σε ύψος και κατεύθυνση πάνω από Ραφήνα, με άγνωστη πορεία πτήσης.

Κάτι που αρκετοί γνωρίζουν αλλά σιωπούν. Οι πιλότοι των Antonov έχουν πρόβλημα συνεννόησης στην αγγλική (!) οπου και στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει αρκετά ατυχήματα τα οποία αίτια οφείλονται και στην κακή συντήρηση.

Επίσης έχουμε αρκετές άγνωστες (!) πτήσεις Antonov μεταξύ 01:30 και 05:00 πμ.”” Στις υπόλοιπες φωτογραφίες βλέπετε πτήσεις πάνω από Ραφήνα μετά τα μεσάνυχτα και κάτω από 3000 ft από Boing 747 n 777 τις οποίες ο πύργος ελέγχου με λίγη θέληση μπορεί να στείλει με διαφορετική πορεία λόγω του ότι διερχόμενα αεροσκάφη περνούν τις 30000ft….”.

Σύντομη απάντηση : ΟΛΑ τα α/φη απογειώνονται πάνω από την Αρτέμιδα ΠΟΛΥ πριν φτάσουν -κάποια- στη Ραφήνα , και φυσικά και ΔΕΝ υπάρχουν ”άγνωστες” πτήσεις ! οι δε πιλότοι των Antonov δεν καλούνται να …φιλολογήσουν στα αγγλικά αλλά να χρησιμοποιήσουν το ΒΑΣΙΚΟ λεξιλόγιο το οποίο κοντεύω να μάθω κι εγώ!( βλ .σχόλιο) τα δε θορυβώδη και οριακά συμμορφούμενα α/φη , ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ για λόγους ασφαλείας να μην απογειώνονται απο τον Ανατ. διάδρομο που ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ”της Αρτέμιδας” όπως απλοϊκά και προς δημιουργία εντυπώσεων αποκαλούν, αλλά 03Right και ο οποίος έχει κατεύθυνση ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και απέχει ΕΛΑΧΙΣΤΑ απο τα πρώτα σπίτια!

Επίσης ο πύργος ελέγχου ΔΕΝ επιλέγει πορείες με ….καλή θέληση ΑΛΛΑ με αυστηρότατους διεθνείς κανονισμούς! και ο λόγος για τον οποίο όντως επιλέγεται ο Δυτικός για απο-προσγειώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και για τα βαρέου τύπου και οριακά συμμορφούμενα α/φη…. είναι επειδή οι ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ επιβάλλουν την διέλευση τους μακράν του βασικού ιστού μιας πόλης και των σημείων που συγκεντρώνουν μεγαλο αριθμό ατόμων ( ΚΑΠΗ – δημ. κτίρια- ΣΧΟΛΕΙΑ!!… ).

Με απλά- κ α τ α ν ο η τ ά λόγια και χωρίς υστερικές θεωρίες συνομωσίας , ΑΝ το ΑNTONOV είχε απογειωθεί από τον 03Right θα είχε σηκώσει μαζί του κάμποσες λουτσιώτικες στέγες επειδή ο ΔΥΤΙΚΟΣ ειναι πιό πίσω 1,5 χλμ από την Αρτέμιδα ! ΑΝ δε , είχαμε ατύχημα (φυσικά απευκταίο απο κάθε νοήμονα άνθρωπο Ραφηνιώτη ή Λουτσιώτη…) τώρα θα σας έγραφα απο τον .. Παράδεισο , αγκαλιά με το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ομού με τους εποχικούς παραθεριστές….ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ! και ελάτε να διεκδικήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ότι επιβάλλει η νομοθεσία και η Ευρ. νοοτροπία με γνώση – σοβαρότητα και ομοψυχία!

Πηγή: Περιβαλλοντική Αρμονία

Διαβάστε ακόμη:

Τραγωδία! Άφησε την τελευταία του πνοή στην Παλαιά Φώκαια

Ποιος είναι ο 49χρονος «φαντομάς» από το Πόρτο Ράφτη που έκανε την “κλοπή του αιώνα”

Δύο σταθμοί και επτά στάσεις, ο Προαστιακός προς το λιμάνι του Λαυρίου! Δες που…

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *