16/04/2024 4:12 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει το Μάτι, ούτε για πειραματισμούς, ούτε για ξεκάρφωμα, ούτε για προεκλογικούς λεονταρισμούς”

Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε θα αφήνετε το αυτοκίνητο σας στην Ραφήνα και την Νέα Μάκρη και θα ερχόμαστε να σας παίρνουμε εμείς, με το αυτοκίνητο μας


“Κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει το Μάτι για πολιτικούς σκοπούς”! Καταπέλτης είναι η κα Κατερίνα Μαλα, κάτοικος της περιοχής, η οποία αναφέρεται στο Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο που αναρτήθηκε για την πυρόπληκτη περιοχή στο Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου του 2018.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αυτό είναι το όραμα κάποιων μελετητών για ένα μεγάλο τμήμα του τόπου μου.
Τι βλέπετε και τι δεν βλέπετε;
Βλέπετε λοιπόν έναν υπερκατακερματισμο της γης σε μια περιοχή με συντελεστή δόμησης έως 0,3.

Βλέπετε δηλαδή διαμόρφωση οικοδομικων τετραγώνων των τεσσάρων έως έξι οικογενειών. Βλέπετε επίσης κοινόχρηστους χώρους πρασίνου όπου να ‘ναι, που ένας Θεός ξέρει ποιος θα περιποιείται, που όμως δεν παρέχουν αυτό που πραγματικά πρέπει να προσφέρουν σε μία γειτονιά. Είναι λωρίδες δήθεν πρασίνου που αν έχουν την τύχη να συνορεύουνε με κάνα σούπερ ντουπερ ευαισθητοποιημένο γείτονα να τις περιποιείται, μπορεί και να διαφυλαχτούν.

Σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξουν απεριποίητες μικρές αλάνες, πιθανές εστίες πυρκαγιάς. Εκτός και αν ζείτε σε ροζ συννεφάκι και πιστεύετε ότι υπάρχει Δήμος που μπορεί να συντηρεί τέτοια μίνι παρκακια μίνι τσέπης…

Τι δεν βλέπετε τώρα.

Δεν βλέπετε μεγάλους κοινόχρηστους χώρους. Γιατί δεν τους βλέπετε; Γιατί στο Μάτι θα κατασκευαστεί ένα τεράστιο πάρκο άθλησης και αναψυχής και προφανώς δεν έκριναν ότι χρειάζεται η περιοχή άλλους χώρους. Και αναρωτιέται ένας μέσος νους, τότε γιατί όλα αυτά τα σουραβλια;

Γιατί το πάρκο διαμορφώνεται σε χώρο που χαρακτηρίζεται δασικός και δεν μπορεί να λογιστεί ως κοινόχρηστο πράσινο!

Τι άλλο δεν βλέπετε; Δεν βλέπετε πρόβλεψη για αυτοκίνητα. Γιατί η παροδια στάθμευση δεν θα επιτρέπεται στο χωριό. Στο Μάτι θα επιτρέπονται τα άλογα, τα γαϊδούρια και τα μουλάρια.

Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε θα αφήνετε το αυτοκίνητο σας στην Ραφήνα και την Νέα Μάκρη και θα ερχόμαστε να σας παίρνουμε εμείς, με το αυτοκίνητο μας που οπωσδήποτε θα έχουμε θέση πάρκινγκ εντός του οικοπέδου ή με το προαναφερθέν τετράποδο μας.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που δεν βλέπετε.
Δεν βλέπετε πόσο στοίχισε αυτή η δουλίτσα.
Και πόσο θα στοιχίσει και η επόμενη που θα διορθώνει τις μαλακιες της προηγούμενης.

Και από πού τραβιούνται αυτά τα λεφτά. Να ‘ναι καλά ο ερανικος λογαριασμός.
Και τι αγγούρι έχουν φάει όσοι από τους πυρόπληκτους δεν έχουν ολοκληρώσει το σπίτι τους και τους έχουν βάλει στον πάγο.

Και τι εξυπηρετεί πολιτικά ένα τέτοιο σχέδιο. Γιατί πολύ ωραία εξυπηρετεί την προπαγάνδα της πολιτείας για την δήθεν μη δυνατότητα διαφυγής.

Μας φλομώνει στους δρόμους και στους πεζόδρομους που δεν οδηγούν πουθενά αλλά δεν κάνει κουβέντα για το μπλοκάρισμα του παραλιακού μετώπου από τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις.

Λοιπόν, επειδή έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και έχουμε γίνει εξπέρ στο παιχνίδι, κaνε;iw δεν θα χρησιμοποιήσει το Μάτι, ούτε για πειραματισμούς, ούτε για ξεκάρφωμα, ούτε για προεκλογικούς λεονταρισμούς….

Διαβάστε ακόμη:

“Ο Προαστιακός θα φθάνει Πικέρμι και Ραφήνα ως μετρό στα τελευταία 3,6χλμ”

Αυτή είναι η γυναίκα που “έσβησε” στην παραλία της Αρτέμιδας!

Σπείρα “βούταγε” αυτοκίνητα και τα έριχνε στην αγορά! Στα Σπάτα το “στρατηγείο” τους

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *