19/04/2024 1:49 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόρτο Ράφτη: “Τριτοκοσμική η κατάσταση στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα”

"Μήπως γνωρίζει κανένας από πότε, και με ποιο δικαίωμα, κάποιος, όποιος και αν είναι αυτός, μετατρέπει μια δημόσια παραλία σε ιδιωτική;"


Έξαλλοι είναι οι δημότες του Πόρτο Ράφτη με την κατάσταση που επικρατεί στην κατά τ΄ άλλα όμορφη παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η κατάσταση είναι τριτοκοσμική, υπάρχουν σκουπίδια και στην παραλία και στον χώρο του πάρκινγκ, ενώ οι επί πληρωμή ξαπλώστρες και οι ομπρέλες καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν περισσεύει καθόλου χώρος για τους λουόμενους που δεν θέλουν να πληρώσουν.

Αλλά καλύτερα διαβάστε τι λένε οι ίδιοι…

“Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου ακούει;

Η όμορφη παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα αναστενάζει!
Στη τριτοκοσμική κατάσταση που ζούμε:

🔸 Οι ομπρέλες με τις ξαπλώστρες των επιχειρήσεων καταλαμβάνουν πάνω από το νόμιμο ποσοστό του χώρου της παραλίας.
🔸 Η παραλία βρίθει σκουπιδιών, πολλά από τα οποία είναι επικίνδυνα για τον κόσμο (σπασμένα γυαλιά, μεταλλικά καπάκια, γόπες, χαρτιά, καλαμάκια κλπ πλαστικά, κι όλα όσα αφήνουν οι Νεοέλληνες στο ολέθριο πέρασμά τους).
🔸 Το πάρκινγκ της παραλίας είμαι εξίσου βρώμικο κι επικίνδυνο για τους πεζούς.
🔸 Η άμμος είναι ανακατεμένη με χώμα, και κανονικά χρειάζονται μερικά φορτηγά άμμο για να καλυφθεί και να βελτιωθεί η παραλία.

Ο Δήμος παραπέμπει στο Λιμενικό Ταμείο. Προφανώς λέγεται Ταμείο διότι εισπράττει χρήμα. Αλλά δεν ξοδεύει για να συντηρεί σε ανθρώπινη κατάσταση τους χώρους που εκμεταλλεύεται.
ΕΛΕΟΣ!”.

Την ίδια ώρα που κι άλλος κάτοικος για την ίδια παραλία του Αγιου Σπυρίδωνα αναφέρει:

“Μήπως γνωρίζει κανένας από πότε, και με ποιο δικαίωμα, κάποιος, όποιος και αν είναι αυτός, μετατρέπει μια δημόσια παραλία όπως την παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα, σε ιδιωτική;

Ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος για να κάνεις μια βουτιά χωρίς να πληρώσεις ξαπλώστρα. Το φετινό αίσχος δεν εχει προηγούμενο. Μάλιστα εχει προστεθεί και επιπλέον σειρά ξαπλώστρες ομπρέλες, σε απόσταση 2,5 μ από τη θάλασσα.

Κατά τη γνώμη του δημάρχου λοιπόν, είναι απόλυτα φυσιολογικό, να αποκλείεται η πρόσβαση σε μια κατ´ εξοχήν δημόσια παραλία, όπου τα τελευταία 50 χρόνια (τουλάχιστον) ο κόσμος (μόνιμοι κάτοικοι και μη) μπορούσε να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς να πληρώνει νταβατζιλίκι. Ντροπή! Ντροπή χωρίς όριο όμως!”.

Διαβάστε ακόμη:

“Ο Προαστιακός θα φθάνει Πικέρμι και Ραφήνα ως μετρό στα τελευταία 3,6χλμ”

Αυτή είναι η γυναίκα που “έσβησε” στην παραλία της Αρτέμιδας!

Σπείρα “βούταγε” αυτοκίνητα και τα έριχνε στην αγορά! Στα Σπάτα το “στρατηγείο” τους

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

12 σκέψεις για το “Πόρτο Ράφτη: “Τριτοκοσμική η κατάσταση στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα””

  1. Σταύρος Καλλιβωκάς

    Όταν ο κόσμος κοιμάται του καλού καιρού τα λαμόγια πάσης φύσεως(επιχειρηματίες, δημαρχεοι, βουλευταδες και οι λοιποί της συνομωταξιας) ξεσαλωνουν. Ξυπνήστε ζώα…σε λίγο θα σας βάλουν να πληρώνετε το οξυγόνο που αναπνέετε…

    1. Κωστας Παπαγεωργίου

      Η παραλία πριν μπουν οι πρώτες ομπρέλες εαν θυμάστε είχε μία κατασκευή που σε αυτή μόνο ναρκωτικά δεν χρησιμοποιούσαν. Εμένα ως δημότης με χάλασε που ξηλωσαν το βόλεϊ. Η παραλία είναι σαφώς καθαρότερη από πριν.

  2. Οι ξαπλώστρες με ομπρέλες είναι πολιτισμός! Ωστόσο θα μπορούσαν -οπως γίνεται στο Αυλακι-να μην χρεώνουν την ξαπλώστρα μα να χρεώνουν μόνο ο,τι καταναλώσει κάποιος.
    Στις ξαπλώστρες του Αγίου Σπυρίδωνα η μία ζήτησε 2,5 ευρώ ενώ η αριστερή πλευρά μου ζήτησε 10ευρω!!!!!!!!!!!!! Αυτά όντως είναι παραλογισμός..μα καλό είναι να κάνουμε ένα μπάνιο σαν άνθρωποι με την ξαπλώστρα μας,το καφέ μας κλπ

    1. ΔΗΜΉΤΡΗΣ

      ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΊ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΊΑΣ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1/2 ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΑΥΤΑ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΆΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ
      ΌΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΈΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΟΜΙΚΟ ΔΙΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΛΑΤΙΑ

  3. Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες καταλαμβάνουν πάνω από τα 3 /4 του χώρου και όποιος νομίζει ότι αυτό είναι και το νόμιμο είναι πολύ γελασμένοι.

    1. ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

      ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΤΡΙΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ Π. ΡΑΦΤΗ ΓΕΝΙΚΆ? ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙ. ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ!!! ΚΑΝΟΝ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ!!!!

  4. Ειναι απαράδεκτο,το λιγότερο, να πλουτίζουν άνθρωποι εκμεταλλευόμενοι τις όμορφες παραλίες της Ελλάδας, που κάποτε ήταν για όλο τον κόσμο, ελεύθερες και για τους πλούσιους και για τους φτωχούς .
    Όσο για τα σκουπίδια, δυστυχώς εκεί που υπάρχουν άνθρωποι,υπάρχουν και σκουπίδια!!!!!!!!

  5. Βελίκα Αντιγόνη

    Καταρχήν όσοι έρχονται δεν σέβονται την παραλία αφήνουν τα σκουπίδια εκεί που κάνουν μπάνιο λες και είναι σκουπιδότοπος δεύτερων οι ομπρέλες δεν είναι σε όλη την παραλία οπότε όποιος δεν θέλει ομπρέλες ας πάει λίγο πιο πέρα έχει χώρο για όλους τρίτων σε όποιον δεν του αρέσει να πάει αλλού μόνο ζημιές μας κάνουν σε όλα και δεν μας προσφέρουν τίποτα.. δεν μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας.. σεβασμός μηδέν προς τον τόπο μας..

  6. Όλοι χωράμε και οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες των δημοτών αυτό που έχει σημασία είναι η καθαριότητα του χώρου ….δεν ξέρω ποιος ο Δήμος , το Λιμενικό , οι κάτοχοι των ξαπλωστρών• μήπως και εμείς οι ίδιοι που κάνουμε τα παράπονα πρέπει να το διατηρούμε καθαρό ? Αυτός πρέπει να είναι ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ όλων . Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και μόνο Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ όλα τα αλλά με καλη θέληση μπορούνε να ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ .

    1. Γιώργος

      Είχα πάει την προηγούμενη Κυριακή και στις ξαπλώστρες του αριστερού μαγαζιού, προς το περίπτερο δηλαδή, για τις δύο μπροστινές σειρές ζητάνε 15€ το σετ και 25€ ελάχιστη κατανάλωση. Και πες οκ, να τα δώσω αν αξίζει, αλλά έλα μου ντε που η ποιότητα των υπηρεσιών είναι απλά τραγική…και άμα τους πεις τίποτα σου ζητάνε και τα ρέστα. Για βρίσιμο κυριολεκτικά. Μια κυρία που ήταν με το παιδάκι της και την οικογένειά της τους τα χωσε και είχε δίκιο. Είναι κρίμα να εκμεταλλεύεται μια παραλία ο κάθε αισχροκερδης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *