18/04/2024 12:02 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διονύσης Καλπογιαννάκης: Το αστέρι του Πικερμίου – Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ιστιοπλοΐας

Κι αν γίνονταν και οι τελευταίες κούρσες που ματαιώθηκαν λόγω άπνοιας θα διεκδικούσε και το χρυσό μετάλλιο


Ο Διονύσης Καλπογιαννάκης από το Πικέρμι έχει βάλει πλώρη να μας τρελάνει. Αυτή τη φορά κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ilca 4 στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, και πήρε το αργυρό μετάλλιο, κάνοντας για άλλη μια φορά υπερήφανους τους έλληνες και όλο το Πικέρμι.

Στη Βιλαμούρα, λοιπόν, αγωνίστηκαν 272 σκάφη από 42 χώρες και ο Καλπογιαννάκης ήταν εντυπωσιακός. Στις 9 ιστιοδρομίες που έγιναν ο ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμακίου τερμάτισε 3, 2, 1, 3, 1, 12, 36 (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 9 και 7 και με 38 βαθμούς ισοβάθμισε με τον πρώτο Ιταλό Ν. Κασίτα. Έτσι, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κι αν γίνονταν και οι τελευταίες κούρσες που ματαιώθηκαν λόγω άπνοιας θα διεκδικούσε και το χρυσό μετάλλιο.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA4 Youth οι Ελληνες ιστιοπλόοι πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και κατέκτησαν τρία μετάλλια! Δύο ασημένια με τον Διονύση Καλπογιαννάκη όπως σας είπαμε και την Ερμιόνη Γκίκα κι ένα χάλκινο με τον Αλέξανδρο Κυφίδη, αναδεικνύοντας την Ελλάδα 2η δύναμη.

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες οι αθλητές και οι αθλήτριές μας ανέβηκαν 18 φορές στο βάθρο σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και, μάλιστα, σε απαιτητικές κατηγορίες (Οπτιμιστ, 420, ILCA 6, ILCA 4) όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Τα τελευταία εντυπωσιακά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά και η ελληνική ιστιοπλοΐα έχει μπει σε νέους δρόμους πολύ μεγάλων διεθνών επιτυχιών.

Αναλυτικά:

Αργυρό μετάλλιο , λοιπόν ,για τον Πικερμιώτη Διονύσης Καλπογιαννάκη (Ν.Ο. Καλαμακίου) που ισοβάθμισε με τον 1ο Ιταλό Nicoló CASSITTA. Στην 6η θέση ο Στέφανος Τσάκος (ΝΟΠΦ), στην 7η θέση ο Αλέξανδρος Κυφίδης (Ν.Ο. Βουλιαγμένης) και στην 9η θέση ο Παναγιώτης Σπανός (ΝΟΠΦ). 3 ακόμη Ελληνες αθλητές βρίσκονται στην πρώτη 20άδα, ο Μάριος Σταθάς (ΝΟΠΦ) στην 12η, ο Ευάγγελος Κουκούδης (ΝΑΟ Βούλας) στην 15η θέση και ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης στην 17η θέση.

Στην κατηγορία αγοριών U16 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο ο Αλέξανδρος Κυφίδης , ο Αδαμάντιος Πετριανός (ΝΑΟΜΑ) τερμάτισε 12ος,ο Νικόλαος Νεκτάριος Προκοπίου (ΝΟΠΦ) 14ος και ο Ιωάννης Κατσούλης (ΙΟΠ) στην 18η θέση .

Στην κατηγορία U16 η Ερμιόνη Γκίκα (Ν.Ο. Καλαμακίου) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, η Αμαλία Παπανικήτα ( ΝΟΕΦ) τερμάτισε στην 6η και η Τατιάνα Μπουγατιώτη (ΝΑΟΜΑ) στην 10η. Ακολουθεί η Γεωργία Κατσούλη (ΝΟΠΦ) στην 15η

Στα κορίτσια η Ερμιόνη Γκίκα (Ν.Ο. Καλαμακίου) τερμάτισε 4η στην γενική κατάταξη, η Αργυρώ Κουράβελου του Ν.Ο. Βουλιαγμένης στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, η Χριστίνα Μαρία Μένη (ΝΑΟ Βούλας) στην 14η θέση και η Αμαλία Παπανικήτα ( ΝΟΕΦ) στην 19η θέση .

Διαβάστε ακόμη:

Γέρακας – θρήνος: “Καλό ταξίδι Χριστόφορε αγόρι μας”! Ήταν 21 χρονών

Πόρτο Ράφτη: “Τριτοκοσμική η κατάσταση στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα”

Σπείρα “βούταγε” αυτοκίνητα και τα έριχνε στην αγορά! Στα Σπάτα το “στρατηγείο” τους

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *