20/04/2024 8:40 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όταν ο Κώστας Καραμανλής έκανε πράξη την επιθυμία της μητέρας του

Η Αλίκη Καραμανλή απεβίωσε (στα 90 της) τον Νοέμβριο του 2009 και ετάφη στη Ραφήνα


Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκπλήρωσε την επιθυμία της μητέρας του Αλίκης. την οποία λάτρευε κυριολεκτικά. Έτσι τα οστά της Αλίκης Καραμανλή μεταφέρθηκαν στο οστεοφυλάκιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Μαράθι…

Στο νησί των ανέμων βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με την οικογένειά του για να εκπληρώσει την επιθυμία της μητέρα του Αλίκης, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία: να είναι η τελευταία κατοικία της στη Μύκονο, από όπου καταγόταν η μητέρα της και εκεί υπάρχει μέχρι σήμερα το πατρικό σπίτι της.

Τα οστά της Αλίκης Καραμανλή μεταφέρθηκαν στο οστεοφυλάκιο της Ιεράς Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Μαράθι, ένα μοναστήρι το οποίο χτίστηκε το 1665. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης στο βιβλίο του «Καραμανλής off the record» είχε αποκαλύψει έναν άγνωστο διάλογο που έδειχνε τη σχέση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τη μητέρα του.

Την ώρα της μετάδοσης των αποτελεσμάτων το 2009, και ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. οδηγούνταν σε ήττα, η Αλίκη Καραμανλή, ευρισκόμενη στο σπίτι της στη Φιλοθέη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τον γιο της. Του είπε ότι δεν αισθάνεται καλά και του ζήτησε γιατρό. «Αγόρι μου, μη στενοχωριέσαι για μένα! Εσύ να είσαι καλά…» του είπε.

Ο Καραμανλής έστειλε αμέσως στο σπίτι τον προσωπικό γιατρό του και τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, αλλά η μητέρα του είχε πέσει ήδη σε κώμα.

  • Η Αλίκη Καραμανλή απεβίωσε (στα 90 της) τον Νοέμβριο του 2009 και ετάφη στη Ραφήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή η Αρτέμιδα (Λούτσα) των 70΄ s ήταν καλύτερη από σήμερα; (βίντεο)

Πόρτο Ράφτη – Αγ. Σπυρίδωνας! “15 ευρώ το σετ, 25 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση και από ποιότητα μηδέν”

“Ποντικοί” χτύπησαν (σε 20 λεπτά) δυο μεγάλες εταιρείες στις Αχαρνές

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *