28/03/2024 3:32 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήμος Μαραθώνα: Η επέλαση των αγριογούρουνων! – Που εμφανίστηκε ολόκληρο κοπάδι

Οι αγρότες έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, ενώ υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό τροχαίο, επειδή κυκλοφορούν στους δρόμους


Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά ολόκληρο κοπάδι αγριογούρουνων πέρασε νωρίς απόψε (σ.σ. χθες) ύστερα από μαρτυρίες στην οδό Κινετιζας. Εθεάθησαν στον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στην Κοινότητα του Βαρνάβα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους και κυρίως στους αγρότες. Όσο πάει και πληθαίνουν οι εμφανίσεις των αγριογούρουνων στην περιοχή.

Οι αγρότες της Κοινότητας Βαρνάβα έχουν πάθει μεγάλες ζημιές, και το κυριότερο είναι μην υπάρξει κάποιο τροχαίο καθώς σε πολλές περιοχές μας διασχίζουν τους δρόμους. Οι δημότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις βραδινές ώρες.

Όπως σημειώνουν ειδικοί «ο πολλαπλασιασμός τους είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα και στην υπόλοιπη Ευρώπη». Το φαινόμενο αυτό οφείλεται «στην άναρχη εκμετάλλευση των ημιάγριων χοίρων, οι οποίοι εξημερώθηκαν» θυμίζοντας μάλιστα ότι τη δεκαετία του 1990 υπήρχαν κάποιες ειδικές επιδοτήσεις για την εκτροφή χοίρων.

Ωστόσο, περί το 2010 «που κόπηκαν οι επιδοτήσεις, οι κτηνοτρόφοι άφησαν ελεύθερους τους χοίρους τους, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους αγριόχοιρους». Ως εκ τούτου συντελέστηκε ένα «έγκλημα κατά της βιοφυσικής ποικιλότητας» μια και «το ήμερο γουρούνι όταν ζευγαρώσει με τον άγριο χοίρο, υπάρχει γονιμότητα» η οποία «είναι υβριδισμός, δηλαδή η καταστροφή του DNA».

Τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής των άγριων χοίρων λέγοντας ότι «ζουν σε μητριαρχικές κοινωνίες» και πως «τα αρσενικά πλησιάζουν το κοπάδι μόνο όταν θέλουν να ζευγαρώσουν»

Εδώ θα πρέπει να επέμβει οργανωμένα το υπουργείο σε συνεργασία με τούς κυνηγετικούς συλλόγους, γιατί από ότι φαίνεται η πληθυσμός αυξάνεται και είναι εκτός ελέγχου…

Διαβάστε ακόμη:

Οι “χρυσές” ξαπλώστρες είναι εδώ…

“Γαλλικά” και απρέπειες στο Λεωφορείο της Γραμμής 319, στα Σπάτα!

Σοκ: Βιασμός γυναίκας στον Μαραθώνα!!!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *