30/11/2023 1:39 μμ

Ανάστατοι οι γονείς στην Παιανία! Ακατάλληλα δύο σχολικά κτίρια – Στον “αέρα” οι μαθητές

Το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο κατασκευής του 1958, κρίθηκαν στατικά ανεπαρκή


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε γονείς και μαθητές, μετά από την είδηση της ακαταλληλότητας δύο σχολικών κτιρίων στην περιοχή. Στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παιανίας είναι εμφανή τα προβλήματα στατικότητας και τώρα η δημοτική αρχή καλείται να βρει λύσεις μέχρι την αποκατάσταση των κτιρίων. Ως τότε οι μαθητές είναι στον “αέρα”!

Ανάστατοι είναι οι γονείς στην Παιανία όπου τουλάχιστον δύο σχολικά κτίρια, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο κατασκευής του 1958, κρίθηκαν στατικά ανεπαρκή γι’ αυτό και έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις προκειμένου να βρεθεί εναλλακτική λύση στέγασης για τους μαθητές προτού να χτυπήσει το κουδούνι στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών, Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή διευκρίνισε ότι τα σχολεία ξεκίνησαν το 1958 και πρωτολειτούργησαν το 1961.

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες» δήλωσε η Ιλιάνα Ναζονιάδου, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων επισημαίνοντας ότι στατικός έλεγχος στα σχολικά κτήρια έχει να γίνει από τότε που ολοκληρώθηκαν. «Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι διαχρονικό και διαχρονικές είναι και οι ευθύνες» ανέφερε η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ζητώντας ασφαλή στέγη.

«To ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτο» είπε ο κ. Μάδης τονίζοντας ότι έστω και τώρα πρέπει να γίνουν τα δέοντα για να είναι ασφαλές το σχολείο.

 

Προσωρινή λύση τα μαθήματα σε κοντέινερ

«Εμείς θέλουμε σχολείο πρωϊνό» δήλωσε ο εκπρόσωπος γονέων του Β’ Γυμνασίου Παιανίας τονίζοντας ότι η λύση των κοντέινερ, εφόσον μπουν σε κάποιο χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος και με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αποπεράτωσης, δεν τους βρίσκει αντίθετους».

Αναφορικά με τις ευθύνες συντήρησης των σχολείων που ανήκουν στις δημοτικές αρχές ο κ. Μάδης εξιστόρησε ότι το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότητα ήταν αυθαίρετο. Και όπως είπε στην προσπάθεια νομιμοποίησης του ακινήτου διαπιστώθηκε το πρόβλημα στατικής επάρκειας επισημαίνοντας ότι «ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας».

Στα 500.000 € το κόστος επισκευής

Η μελέτη στατικότητας παραδόθηκε στον Δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών στις 29 Ιουλίου και τα ευρήματα ήταν απογοητευτικά: Τρία από τα οκτώ τμήματα στο παλιό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας χαρακτηρίζονται στατικά ανεπαρκή και συντάχθηκε η αντίστοιχη στατική μελέτη ενίσχυσης των κτισμάτων.

Το κόστος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν από την ΚΤΥΠ Α.Ε., ανέρχεται στις 500.000 ευρώ το δε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, σύμφωνα με προβλέψεις, κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι μήνες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προτού η ΚΤΥΠ Α.Ε., ως αρμόδια δημόσια υπηρεσία, αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης που προτείνονται από τους σχετικούς ελέγχους.

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα | ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη:

Κρίμα! Ποια ιστορική ταβέρνα έβαλε λουκέτο μετά από 74 χρόνια στην Καμάριζα;

“Αν δε σ΄ αρέσει κυρία να πάρεις ταξί”! Χαμός από παράπονα για την Γραμμή 319

Σοκ: Βιασμός γυναίκας στον Μαραθώνα!!!

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *