20/04/2024 3:52 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκαρδιωτικό το θέαμα πίσω από το Κολυμβητήριο Ραφήνας (φωτό)

Σκουπίδια, είναι πεταμένα στο πλάι του δρόμου στην οδό Εκάβης αλλά και στην οδό Αμαρυλλίδος


“Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στους δρόμους πίσω από το Κολυμβητήριο Ραφήνας, το θέαμα που θα αντικρίσει είναι αποκαρδιωτικό”… Αυτό επισημαίνει κάτοικος της περιοχής, ο οποίος για του λόγου το αληθές έχει τραβήξει σχετικές φωτογραφίες. Πράγματι, τα σκουπίδια αριστερά και δεξιά πρέπει να μαζευτούν διότι υπάρχει εκτός όλων των άλλων και σοβαρός κίνδυνος φωτιάς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος (ο κάτοικος της περιοχής): “Με μεγάλη μου λύπη στις απογευματινές μου βόλτες στην περιοχή πίσω από το κολυμβητήριο Ραφήνας, έρχομαι πάντα αντιμέτωπος με ένα αποκαρδιωτικό θέαμα.

Πόσα σκουπίδια, είναι πεταμένα στο πλάι του δρόμου στην οδό Εκάβης αλλά και στην οδό Αμαρυλλίδος. Ποια είναι η εικόνα που παίρνει κάποιος όταν έρχεται να κάνει το μπάνιο του εδώ; Είτε Ραφηνιώτης είτε ταξιδιώτης; Είναι πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο parking της παραλίας, αλλά και σε έναν δρόμο με μοναδική φυσική ομορφιά.

Πέρα από την αισθητική και υγειονομική πλευρά όμως, το ζήτημα της εκδήλωσης πυρκαγιάς έρχεται πάντα πρώτο στο μυαλό μου. Έχει αποδειχθεί το πόσο εύκολα μπορεί να ξεκινήσει μια πυρκαγιά από σκουπίδια. Γυαλιά, σακούλες, χαρτιά, κλπ., είναι παγίδες που πολύ εύκολα μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και αυτανάφλεξη.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει. Πότε θα καθαριστούν αυτά; Πότε θα γίνουν ενέργειες σχετικά με τη καθαριότητα του δήμου που σε αρκετές περιοχές της Ραφήνας είναι σχεδόν ανύπαρκτη; Διότι ο άνθρωπος, αδιαφορεί και συνεχίζει να πετάει κάτω τα σκουπίδια του, ο δήμος όμως πρέπει να λειτουργεί σωστά και να καθαρίζει όλα αυτά τα σκουπίδια.

Ευελπιστώ ότι θα ευαισθητοποιήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος και το περιβάλλον να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση για να το χαιρόμαστε όλοι μας”.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης, κάτοικος Ραφήνας

Διαβάστε ακόμη:

Κρίμα! Ποια ιστορική ταβέρνα έβαλε λουκέτο μετά από 74 χρόνια στην Καμάριζα;

“Αν δε σ΄ αρέσει κυρία να πάρεις ταξί”! Χαμός από παράπονα για την Γραμμή 319

Το τρομακτικό τροχαίο που είχε ο Αντώνης στη Νέα Μάκρη (βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *