23/04/2024 5:28 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η μυθική βίλα στο Πόρτο Ράφτη που θα γίνει ο γάμος του Γ. Μελισσανίδη – Ο παράδεισος των 20 στρεμμάτων

Πρόκειται για την εξοχική κατοικία της κ. Ντόντας Βορίδη-Γουλανδρή πάνω από την περίφημη «Ερωτοσπηλιά»


Ο γάμος της χρονιάς ετοιμάζεται να γίνει στο Πόρτο Ράφτη. Κai συγκεκριμένα στη μυθική βίλα του Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία είναι ένας παράδεισος 20 στρεμμάτων κι έχει ένδοξο παρελθόν αλλά και ηχηρά ονόματα που πέρασαν από εκεί. Ο γιος του “τίγρη”, Γιώργος Μελισσανίδης παντρεύεται  την Σίσσυ Κωνσταντινίδου.

Λένε ότι πίσω από τους μεγάλους έρωτες κρύβονται ενίοτε και μεγάλες παρεξηγήσεις. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβη στον «έρωτα» του εφοπλιστή κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για την εξοχική κατοικία της κ. Ντόντας Βορίδη-Γουλανδρή πάνω από την περίφημη «Ερωτοσπηλιά» στο Πόρτο Ράφτη.

Μια κατοικία που απέκτησε τελικά από την grand damme της Αθηναϊκής κοινωνίας, βγάζοντας έξω από το παιχνίδι και τον εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη, που μπήκε «σφήνα» στο deal του «Τίγρη» κα της αδελφής των Νίκου και Βασίλη Γουλανδρή.

Ήταν μια αγοραπωλησία που ξεκίνησε με αρνητική διάθεση από την πλευρά της ιδιοκτήτριας να πουλήσει και συνεχίστηκε με μια μικρή παρεξήγηση η οποία λύθηκε με την γνωστή ευγένεια και το τακτ που διακρίνει τις δύο πλευρές.

Οι δυσκολίες, το deal και τα φορτηγά!

Όταν ο εφοπλιστής προσέγγισε την κ. Ντόντα Βορίδη- Γουλανδρή προκειμένου να αγοράσει την περίφημη εξοχική κατοικία της στο Πόρτο-Ράφτη, συνάντησε αρχικά τουλάχιστον τις αντιρρήσεις της.
«Δεν θέλω να το πουλήσω, θέλω να μένω σε αυτό το σπίτι» φέρεται να του είπε και ο κ. Μελισσανίδης την μετάπεισε με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να έρχεται όποτε το επιθυμεί μαζί με τον σύζυγό της.

Το μόνο που της ζήτησε ήταν να αγοράσει το σπίτι μαζί με όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα σε αυτό πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα, κάτι που έγινε δεκτό από την πλευρά της κοσμικής κυρίας, μετά από συζητήσεις μέσα σε πολύ καλό κλίμα με τον εφοπλιστή.

Το άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν η εμπλοκή του κ. Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος θέλησε να αποκτήσει και αυτός το ονειρικό σπίτι της κ. Βορίδη- Γουλανδρή, έκανε όμως πίσω σύμφωνα με πληροφορίες μετά από την συνομιλία που είχε με τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο τελευταίος φέρεται να του είπε ότι σε αυτό το σπίτι θέλει να παντρέψει τον γιο του όταν έρθει εκείνη η ώρα και μετά από μια φιλική συνεννόηση, ο κ. Ρέστης απεσύρθη από την διεκδίκηση της βίλας.

Όταν έπεσαν οι υπογραφές και όλα έδειχναν ότι πηγαίνουν άψογα στο θέμα της μεταβίβασης, άνθρωποι του κ. Μελισσανίδη παρατήρησαν τις επόμενες μέρες μια έντονη κινητικότητα στο κτήμα με φορτηγά να πηγαινοέρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Μελισσανίδης επικοινώνησε με την κ. Γουλανδρή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιάστηκε ακούγοντας τον εφοπλιστή να την ρωτάει για τα φορτηγά, δηλώνοντας αρχικά άγνοια για το γεγονός. Αργότερα αφού το ερεύνησε προφανώς η κ Βορίδη είπε ότι το θέμα της …μετακίνησης αντικειμένων είχε αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων Alan Jones. Με τον κ. Jones ο «Τίγρης» η «Ποντιάκι» για τους φίλους του είχε μια επεξηγηματική συζήτηση και μέσα σε λίγα λεπτά όλα είχαν λυθεί. Μα όλα!

Και η grand damme συγκινημένη από το τακτ και την ευγένεια του «Τίγρη», κανόνισε να επιστραφούν όλα τα αντικείμενα που από παρεξήγηση είχαν απομακρυνθεί από την εξοχική της κατοικία.

Το τίμημα που καταβλήθηκε για την αγορά της εξοχικής κατοικίας του Ευτύχιου Βορίδη και της συζύγου του Ντόντας Γουλανδρή ανήρθε στο αστρονομικό ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του ζευγαριού.

Το πίσω οικόπεδο που θα μετατραπεί σε πολυκατοικία με πολυτελή διαμερίσματα, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση, επηρέασαν την κυρία της δυναστείας Γουλανδρή η οποία δέχτηκε την δελεαστική πρόταση του εφοπλιστή.

Ένα από τα ιστορικότερα εξοχικά της ελληνικής κοσμικής Αθήνας από το οποίο έχουν περάσει πολιτικοί, επιχειρηματίες, διάσημοι μουσικοί, και προσωπικότητες του διεθνές jet set άλλαξε χέρια μέσα σε λίγες ώρες..

Ο παράδεισος των είκοσι στρεμμάτων

Το αρχοντικό βρίσκεται σε μια πευκόφυτη έκταση 20 στρεμμάτων. Το κυρίως κτίριο διαθέτει μεγάλους χώρους υποδοχής, κουζίνα, διαμερίσματα των ιδιοκτητών, ξενώνες, δωμάτια προσωπικού, γήπεδο τένις, αποθήκες, κλειστό γκαράζ, μεγάλα μπαλκόνια και αυλή.

Εκτός από αυτό υπάρχει ανεξάρτητη οικία η οποία βρίσκεται δίπλα στην εξωτερική πισίνα, όπου ήταν και το πρώτο σπίτι που έμεινε η οικογένεια της κας Ντόντα Γουλανδρή πριν χτιστεί η κύρια κατοικία. Το ιστορικό εξοχικό έχει γίνει αντικέιμενο συζήτησης και για τους εκπληκτικούς κήπους του, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ασύλληπτης ομορφιάς..

Το εξοχικό χτίστηκε στα μέσα του 1973, όπως είπε στο ΘΕΜΑ-People ο σύζυγος της κας Ντόντας Γουλανδρή κ. Ευτύχιος Βορίδης.

«Ήταν τρία χωράφια τα οποία αγόρασε η σύζυγός μου και σε ένα τμήμα τους όπου υπήρχαν κάποια δένδρα χτίστηκε στην αρχή ένα μικρό σπίτι και μια πισίνα. Το μεγάλο σπίτι κατασκευάστηκε πολύ αργότερα».

Στη βίλα του ζεύγους Βορίδη όπου πέρασαν εκεί τις καλοκαιρινές τους διακοπές για περισσότερα από 30 χρόνια, γινόταν κάθε χρόνο ένα μυθικό ένα πάρτυ στο οποίο συγκεντρώνονταν 120 με 140 άτομα όλα μέλη της κοσμικής Αθήνας αλλά και άνθρωποι από το διεθνές jet set. «Το πάρτι ξεκίναγε με μελωδίες στο πιάνο και συνεχιζόταν με φαγητό. Μετά είχε σειρά η λαϊκή μουσική και ο χορός.

Όλες οι δεξιώσεις γίνονταν γύρω από την πισίνα όπου υπήρχε γκαζόν» επισημαίνει ο κ. Βορίδης.

Ανάμεσα στους τυχερούς καλεσμένους που βρέθηκαν τουλάχιστον σε ένα event του ζεύγους ήταν η οικογένεια Μαρινοπούλου, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με το σύζυγό της κ. Ισίδωρο Κούβελο, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ με τη σύζυγό του Λίζα, η κ. Μαρίνα Λαλιώτη, η οικογένεια Κοπελούζου, η οικογένεια Βαρδινογιάννη και φυσικά μέλη της δυναστείας Γουλανδρή.

Το καλοκαίρι του 2005 ο PR man κ. Γιώργος Ντάβλας παντρεύτηκε εκεί την αγαπημένη του Έλενα Mητσοπούλου με την παρουσία σαράντα μόλις ατόμων της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας. Ανάμεσα σε αυτούς τους ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, η αείμνηστη Ντόλλη Γουλανδρή και άλλοι επώνυμοι του επιχειρηματικού κόσμου ενώ το ζευγάρι το πάντρεψαν πέντε κουμπάροι, η Ντόντα Βορίδη, ο Ισίδωρος Κούβελος, η Ιωάννα Μαρινοπούλου, ο Μπίλης Δασκαλάκης και η Σίσσυ Παπαδήμα

Στα σχέδια του ζευγαριού δεν υπάρχει κάποια αγορά άλλου εξοχικού, ενώ αυτό τον καιρό ο κ. Δημήτρης Μελισαννίδης έχει δώσει εντολή για να κάποιες εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής συγκεκριμένων σημείων στο κτήμα των ονείρων του.

 

Διαβάστε ακόμη:

Θυμάσαι το Πόρτο Λάφια; Στο λιμάνι της Ραφήνας το 1974 (φωτό)

Ετοιμασίες στο Πόρτο Ράφτη! Ο Δημ. Μελισσανίδης παντρεύει τον γιό του σε γνωστή βίλα των 12 εκατ. ευρώ!

Δήμος Μαρκόπουλου: Προσέξτε: Πως οι λογαριασμοί για το νερό βγαίνουν σε άλλο όνομα

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *