28/03/2024 12:09 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στέλιος Κερασίδης: Ραντεβού στη Ρώμη! Νέα διάκριση για τον νέο «Μότσαρτ»

Ο "νέος Μότσαρτ" από τη Νέα Μάκρη θα λάβει το παγκόσμιο βραβείο Μουσικής Sciacca 2022


Ο Στέλιος Κερασίδης , ένα “δικό” μας παιδί από τη Νέα Μάκρη δίνει ραντεβού στο Βατικανό, στη Ρώμη για τη νέα σπουδαία διάκριση και βράβευση. Το παιδί-θαύμα που αποκαλείται “νέος Μότσαρτ” σε ηλικία μόλις 10 ετών είναι ένα από τα 100 καλύτερα ταλέντα του κόσμου!

Μία ξεχωριστή βράβευση θα πραγματοποιηθεί στα φετινά Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, στην τελετή που θα λάβει χώρα το Σάββατο την 1η Οκτωβρίου, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στην πόλη του Βατικανού, στη Ρώμη.

Το παιδί-θαύμα, μια μουσική ιδιοφυία, κατά πολλούς ο Μότσαρτ της εποχής μας, είναι Έλληνας, είναι 10 ετών και το όνομά του είναι Στέλιος Κερασίδης και θα λάβει το παγκόσμιο βραβείο Μουσικής Sciacca 2022.

Έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα 100 καλύτερα ταλέντα του κόσμου στα πρόσφατα Global Child Prodigy Awards, ήταν ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και ταυτόχρονα ο νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Ο ίδιος, ήδη έχει συνθέσει δικά του κομμάτια, όπως το Βαλς της Απομόνωσης, το Βαλς της Αναγέννησης και το Anti-War Etude. Οι παραστάσεις του, παρά το υπερβολικά νεαρό της ηλικίας του, αποτελούν έμπνευση για τις συνθέσεις του, αφού έχει ταξιδέψει ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου, με τη συνεργασία και τη στήριξη κορυφαίων εταιρειών όπως η Minos EMI universal που εκδίδει τα ηχογραφήματα του, ενώ ο κορυφαίος μουσικός εκδοτικός οίκος στο κόσμο, Hall Leonard, τις παρτιτούρες του.

Ο Στέλιος Κερασίδης έχει λάβει πολλές διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, που αποτελούν παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μουσικό μέλλον, με τη συγκεκριμένη στα βραβεία Sciacca να αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για τον νεαρό μουσικό.

Πηγή έμπνευσης αποτελούν τα πάντα γύρω του. “Μπορείς να εμπνευστείς από τη φύση, τα ζώα. Ακόμα και από δυσάρεστα πράγματα, όπως είναι ο πόλεμος. Μπορείς να σκεφτείς πολλά. Μπορείς να δημιουργήσεις μουσική από πράγματα που με μια πρώτη ματιά δεν έχουν καν σημασία. Όπως μια εικόνα”, σημειώνει ο νεαρός καλλιτέχνης, ενώ πράγματι, κάποιες συνθέσεις του προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία.

Η Γενική Γραμματέας Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη ανέφερε για την παγκόσμια βράβευση του μικρού Στέλιου: «Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι όλοι στο Ίδρυμα Sciacca που ένα παιδί θαύμα από την Ελλάδα, ο παγκόσμιος σολίστ πιάνου και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης εκπροσωπεί την Ελλάδα με τις σπουδαίες συνθέσεις του, τα οικουμενικά μηνύματά του και την “σοφία” της σκέψης και της έκφρασής του. Συγχαρητήρια στον ίδιο και στην οικογένειά του”

Αναλυτικά το βιογραφικό του εδώ: https://stelioskerasidis.com/biography/

Ραντεβού στη Ρώμη!

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο μαγαζί κατεδαφίζει στη Ραφήνα ο Οργανισμός Λιμένος…

Περίεργη ληστεία στη Βούλα! Πέταξαν το χρηματοκιβώτιο στην πρασιά, το πήραν κι έγιναν καπνός

“Μανούλα μου, δε θα σε αφήσω ποτέ”»: Ράκος η μητέρα του νεκρού 17χρονου ντελιβερά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *