20/04/2024 5:38 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καταγγελία για παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στο «Grand Resort Lagonissi»

"Ο συνάδελφος εναντιώθηκε μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του ξενοδοχείου στην παράνομη παρέμβαση της εργοδοσίας"


Την παράνομη και εκδικητική απόλυση του μέλους της διοίκησης του Παραρτήματος του στη Νοτιοανατολική Αττική και πρώην προέδρου και μέλους του Επιχειρησιακού Σωματείου στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi», Γιώργου Ρίγγα, στην οποία προχώρησε την Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη η διεύθυνση του ξενοδοχείου, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής.

«Πρόκειται για μια ακόμη απόλυση συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διασφάλισαν οι εργοδότες από όλες τις κυβερνήσεις, προκειμένου να απαλλαγούν από τους “ανεπιθύμητους” συνδικαλιστές», σημειώνει το σωματεία, επισημαίνοντας πως πρόκειται για εκδικητική απόλυση, «γιατί ο συνάδελφος εναντιώθηκε μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του ξενοδοχείου στην παράνομη παρέμβαση της εργοδοσίας για την κατανομή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων και την παράνομη παρακράτησή τους».

Υπογραμμίζει ότι με την κίνηση αυτή «η εργοδοσία επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συνέχιση του αγώνα που δίνουμε όλο το καλοκαίρι για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης στα ξενοδοχεία με ικανοποιητικούς όρους, ενάντια στην εντατικοποίηση και την πολυαπασχόληση» και πως η απόλυση «προκαλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο με τη γνωστή πια “καραμέλα” των εργοδοτών ότι δεν βρίσκουν προσωπικό και παρ’ όλα αυτά προχωρούν στις απολύσεις έμπειρων εργαζομένων».

Τέλος, σύμφωνα με το 902.gr καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ξενοδοχείο να συμμετάσχουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στη στάση εργασίας, από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. καθώς και στη Γενική Συνέλευση στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel», επισημαίνοντας πως «δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στα ξενοδοχεία με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, 5ήμερο – 8ωρο».

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο μαγαζί κατεδαφίζει στη Ραφήνα ο Οργανισμός Λιμένος…

Αρτέμιδα: Της ζήτησαν το ΙΒΑΝ για να της επιστρέψουν λεφτά! Προσοχή είναι παγίδα

“Μανούλα μου, δε θα σε αφήσω ποτέ”»: Ράκος η μητέρα του νεκρού 17χρονου ντελιβερά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

1 σκέψη για το “Καταγγελία για παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στο «Grand Resort Lagonissi»”

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Προς
    anatolika24.gr
    Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2022

    Σε απάντηση της από 6/9/2022 καταγγελίας του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, που φιλοξενήσατε στην ιστοσελίδα σας ( https://anatolika24.gr/8600/katangelia-gia-paranomi-kai-ekdikitiki-apolysi-ergazomenou-sto-grand-resort-lagonissi/ ) , σας γνωρίζουμε τα εξής:
    H καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου στην επιχείρηση GRAND RESORT LAGONISSI έγινε για σπουδαίους λόγους, που ανάγονται στο πρόσωπο του απολυθέντος και οφείλονται σε υπαιτιότητα αυτού, που καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της σύμβασης εργασίας. Δεν έγινε κάποια παράνομη παρέμβαση της εργοδοσίας για την κατανομή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων ή παράνομη κατακράτησή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων.
    Όσον αφορά την κατανομή των φιλοδωρημάτων, είναι ψευδές ότι το ξενοδοχείο μας δήθεν επεμβαίνει παράνομα στον τρόπο κατανομής τους ή προβαίνει σε παράνομη κατακράτησή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι στο τμήμα του ξενοδοχείου, στο οποίο εργαζόταν ο απομακρυνθείς (καθώς και σε ένα δεύτερο τμήμα), σε αντίθεση με τους εργαζομένους όλων των υπόλοιπων τμημάτων του ξενοδοχείου, αρνούνται την απόφαση για τον τρόπο κατανομής των φιλοδωρημάτων, ζητώντας να μην καταβάλλεται οποιοδήποτε ποσό στους εργαζομένους στην κουζίνα, και αποκλείοντας έτσι άλλους συναδέλφους τους. Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των, σε βάρος των συναδέλφων τους είναι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τμήμα να αρνούνται να παραλάβουν τα χρήματα, που τους αναλογούν από τα ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα, σε αντίθεση με τους λοιπούς εργαζόμενους, που τα έχουν λάβει κανονικά και με την αναλογία που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει.
    Η άρνησή τους αυτή δεν συνιστά παράνομη κατακράτηση των φιλοδωρημάτων από την επιχείρησή μας. Αντιθέτως, έχουν κληθεί επανειλημμένως να εισπράξουν τα ποσά και αυτά να κατανεμηθούν μεταξύ αυτών και των εργαζομένων στην κουζίνα, αλλά μόνο ελάχιστοι υπάλληλοι του τμήματος αυτού αρνούνται, με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόβλημα στην επιχείρηση από την παράνομη και ανήθικη έναντι των συναδέλφων τους συμπεριφορά τους.
    Για την απαράδεκτη και ανειλικρινή αυτή συμπεριφορά, παρακαλούμε να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
    Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας ενώπιον των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων.
    Για την
    ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. – GRAND RESORT LAGONISSI
    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *