29/03/2024 12:04 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βάλε το μαγιό σου κι έλα! Φεστιβάλ Κολύμβησης στη Βουλιαγμένη

Το Weswim και η Ακτή Βουλιαγμένης καλωσορίζουν τη… χειμερινή σεζόν


Βάλε το μαγιό σου, φόρα και την καλή διάθεσή σου κι έλα στο Φεστιβάλ Κολύμβησης στη Βουλιαγμένη. Το Weswim με την Ακτή Βουλιαγμένης και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας για την Προστασία της Φύσης, οργανώνουν ένα πρωτότυπο θαλασσινό event φιλοδοξεί να μαγνητίσει όλους τους φίλους θάλασσας.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στην Ακτή Βουλιαγμένης “Λουκιανός Κηλαηδόνης” θα γίνει μια γιορτή της κολύμβησης, με ομαδικό μη ανταγωνιστικό κολύμπι, παρουσίαση του project “κολύμπι 365 μέρες τον χρόνο”, κέρασμα και προβολή ταινίας στον “θερινό” κινηματογράφο της ακτής.

Το Weswim με εμπνευστή τον Πέτρο Παρθένη είναι μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν την κολύμβηση όλο τον χρόνο και οργανώνουν τακτικές ομαδικές εξορμήσεις κολύμβησης στον όρμο της Βουλιαγμένης και όχι μόνο.

Η κοινότητα αυτή κάνει ένα βήμα γνωριμίας με την τοπική κοινωνία και ευρύτερα διαδίδοντας το μυστικό της ευεξίας που προσφέρει η διαρκής επαφή με το θαλασσινό νερό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • 18:00-18:15 – Έναρξη / προσέλευση κολυμβητών
  • 18:30 Συμβολικό Weswim After Office κολύμπι 1,2km (διάρκεια περίπου 30 min) μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα (Κολυμπάμε μαζί/weswim) σε τριγωνική σηματοδοτημένη διαδρομή (Meeting Point για την εκκίνηση: Κεντρικός Πύργος ναυαγοσώστη μπροστά από την Καντίνα)
  • 19:20 – Ο Πέτρος Παρθένης υποδέχεται φορείς, κολυμβητές και καλεσμένους
  • 19:25 – Χαιρετισμός, υποδοχή Ακτής και με μία σύντομη ιστορική αναδρομή μαθαίνουμε εντυπωσιακά στοιχεία για το “θαύμα” της καλύτερης οργανωμένης παραλίας της Βουλιαγμένης
  • 19:33 – Ασφάλεια στο νερό / lifeguards (Σύντομη ομιλία για τη σπουδαιότητα της ασφάλειας στην ακτή)
  • 19:40 – Γαλάζια Σημαία. Θα ακούσουμε ποια είναι τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες προκειμένου μία ακτή να αποκτήσει και να κατοχυρώσει τη Γαλάζια Σημαία. Λίγα λόγια κι ένα βίντεο από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης
  • 19:47 – Project Weswim στην ΑΚΤΗ 365 Μέρες το χρόνο! Κολυμπάμε 365 ημέρες το χρόνο στην Ακτή Βουλιαγμένης, απολαμβάνοντας την εξαιρετική ποιότητα νερών για κολύμβηση. Αναδεικνύουμε και προβάλλουμε τις βέλτιστες κολυμβητικές διαδρομές της Ελλάδας, παρουσίαση “Project 365 Σεζόν 2023”.
    Ο ιδρυτής του Weswim Πέτρος Παρθένης, θα πει λίγα λόγια για το project που έχει όραμα να μας μυήσει στον κολύμπι τεσσάρων εποχών καθώς και για τις παράλληλες δράσεις στην ακτή, τις δράσεις για το περιβάλλον, αλλά και για τον διαρκώς αναπτυσσόμενο κολυμβητικό αλλά και γαστρονομικό τουρισμό
  • 19:54 – Q&A με συμμετοχή των κολυμβητών και των καλεσμένων με ελεύθερη συμμετοχή όλων
  • 20:00 – Προβολή σε γιγαντοοθόνη στο γρασίδι της Ακτής της ταινίας “THE ODYSSEY”, με θέμα τη ζωή του Ζακ Υβ Κουστώ, που αποτελεί ευσεβή πόθο όλων των “θαλασσινών”
    22:00 Λήξη

Όσοι φορούν μαγιό και θέλουν να κολυμπήσουν θα προσέρχονται στις 6 μ.μ.. Όσοι πάλι έρθουν για την ενημέρωση και την ταινία μπορούν να μπουν από τις 7 μ.μ.

Άλλωστε, μετά το κολύμπι κι ανάμεσα στις προβολές και τις παράλληλες δράσεις θα υπάρχει μπουφές με κέρασμα ελαφρύ σνακ κι ένα ποτήρι κρασί, προσφορά της Ακτής Βουλιαγμένης.

Με πληροφορίες από το terramag.gr

Διαβάστε ακόμη:

H πιο sexy νύφη της χρονιάς παντρεύτηκε στη Νέα Μάκρη (φωτό)

Γλυκά Νερά: Καντινιέρης στις φυλακές “Aλκατράζ” ο φονιάς της Καρολάϊν

Για βλάβη πήρατε στην Αρτέμιδα; Tι κρίμα! “Επισκευάζουμε μόνο τις μεγάλες βλάβες και όχι τις μικρές”!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *