20/04/2024 10:34 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήμαρχε Τσίρκα: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»

"Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει, συγκεκριμένα έργα, να τα παρουσιάζει ως δικά του"


Τα σχολεία άνοιξαν… Τρία χρόνια τώρα ακούμε τον Δήμαρχο του Μαραθώνα να μιλά για πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα για την Παιδεία. Το μόνο όμως που βλέπουμε είναι κατεδαφίσεις και φωτογραφίες που είναι τόσες πολλές που ξεπέρασαν ακόμα και τον μετρ του είδους πρώην Δήμαρχο-Μάνατζερ Ηλία Ψηνάκη.

O οποίος (Ψηνάκης) παρεμπιπτόντως παρ’ όλη την «ανυπαρξία» του στα πέντε χρόνια κάτι άφησε τελικά στον Δήμο για να μας θυμίζει το πέρασμά του, όπως, μεταξύ άλλων, το Νηπιαγωγείο Ανατολής και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης που ο σημερινός Δήμαρχος πασχίζει εναγωνίως να τα καρπωθεί ως δικά του.

Πριν από λίγες μέρες, το Νηπιαγωγείο Ανατολής που στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενο κτήριο, είναι πλέον σε δικό του ιδιόκτητο σύγχρονο κτήριο. Ένα ακόμη όνειρο της τοπικής κοινωνίας έγινε πραγματικότητα. Και σε λίγους μήνες από σήμερα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης που στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες θα είναι και αυτό σε δικό του ιδιόκτητο κτήριο, ένα κτήριο σύγχρονο που θα έχει όλες τις προϋποθέσεις για την ευχάριστη και άνετη εκπαίδευση των μαθητών και παιδιών μας.

Για την ιστορία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο ιδρύθηκε το 1983, συστεγάστηκε με το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Νέας Μάκρης, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Τον Απρίλιο του 2008, με πρωτοβουλία μου (ως Άμισθος Σύμβουλος στα θέματα Παιδείας του Δήμου), αναβαθμίστηκε από ανενεργό 3/θέσιο σε ενεργό 12/θέσιο (ΦΕΚ 704/22-4-2008). Με την δέσμευση της τότε Δημοτικής Αρχής για ανέγερση νέου κτηρίου (εντός 3τίας), το 2ο Δημοτικό Σχολείο ξεκίνησε την λειτουργία του σε προκατασκευασμένες αίθουσες μέσα στο Πολιτιστικό Πάρκο (πρώην Αμερικάνικη Βάση).

Δυστυχώς όμως, αν και είχαν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου σχολείου, η δέσμευση της τότε Δημοτικής Αρχής αποδείχθηκε «πέτσινη». Εκεί που όλοι περίμεναν να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του σχολείου η τότε Δημοτική Αρχή, με Πρόεδρο τον σημερινό Δήμαρχο, αδιαφόρησε παντελώς για την ανέγερσή του και σταμάτησε (άγνωστο για ποιο λόγο) κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Δέκα χρόνια μετά (2019) επί Δημαρχίας Ηλία Ψηνάκη, δρομολογήθηκαν μέσω της ΚτΥπ (πρώην ΟΣΚ), η κατασκευή του Νηπιαγωγείου της Ανατολής καθώς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης. Η κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε εντός της θητείας του Ηλία Ψηνάκη, και λίγους μήνες αργότερα (αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες) ξεκίνησε και η κατασκευή του Νηπιαγωγείου της Ανατολής το οποίο έχει ήδη παραδοθεί. Τα δύο αυτά σχολεία που η σημερινή Δημοτική Αρχή προσπαθεί να τα καρπωθεί εκλογικά, έλαβαν σάρκα και οστά, χάρις στον αγώνα κάποιων και όχι του σημερινού Δημάρχου που όπως αποδεικνύεται στην πράξη, του είναι σαφώς πιο εύκολο να γκρεμίζει από το να ιδρύει και να κατασκευάζει σχολεία!

Επειδή όμως ο Δήμος έχει συνέχεια, ο Δήμαρχος οφείλει και πρέπει να υλοποιεί τα έργα των προηγούμενων Δημάρχων. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει, τα έργα αυτά, να τα παρουσιάζει ως δικά του. Οι δημότες ζητάνε λοιπόν από τον Δήμαρχο του Μαραθώνα λίγη ειλικρίνεια και να εφαρμόσει, τόσο στον τομέα της Παιδείας, όσο και στους υπόλοιπους τομείς του Δήμου, το Πρόγραμμά του, υλοποιώντας δικά του έργα.

Τέλος, οι δημότες ζητάνε από τον Δήμαρχο του Μαραθώνα, να μην προσπαθεί να ανταγωνίζεται την καταστροφική Δημαρχιακή πορεία Ψηνάκη, αλλά να προσπαθεί να έχει ως μέτρο σύγκρισης την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Τρικκαίων, που τόσο πολύ διατυμπάνιζε προεκλογικά…

Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε, τι γίνεται με το οικόπεδο του σχολείου που γκρεμίσατε, πριν 3 χρόνια, στην Νέα Μάκρη; Ποια θα είναι η τύχη του; Θα δοθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο που ανήκει ή…

Σπύρος Παππάς

Διαβάστε ακόμη:

Ραφήνα: ΄Οτι απέμεινε από την κατεδάφιση – Φάνηκε το λιμάνι (φωτό)

Αυτός είναι ο πιο ψυχρός πληρωμένος εκτελεστής! Τον βρήκαν “τσιμεντωμένο” στον Ωρωπό

Σημείο καρμανιόλα στο νεκροταφείο Σπάτων – Δύο τροχαία σε λίγες ημέρες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *