24/04/2024 2:00 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεν είναι σπίτι, είναι… πίνακας ζωγραφικής! Βρίσκεται στη Ραφήνα και πήρε βραβείο (φωτό)

Το τριώροφο σπίτι στη Καλλιτεχνούπολη είναι ο ορισμός του industrial


Είναι από τα σπίτια που δεν περνούν απαρατήρητα. Αφ΄ ενός μεν μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής, σαν ένα εικαστικό έργο, αφ΄ ετέρου γιατί  η αρχιτεκτονική του είναι τέτοια που δύσκολα θα ξεκολλήσεις τα μάτια σου απ΄αυτό. Το τριώροφο σπίτι στη Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας είναι ο ορισμός του industrial. Γι αυτό βραβευτηκε κιόλας…

Το εν λόγω σπίτι, που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Tense Architecture Network (TAN), ξεκινάει στην κορυφή μιας πλαγιάς. Καθώς η πλαγιά κατεβαίνει, το κτίριο διευρύνεται για να δημιουργήσει κλιμακωτά μπαλκόνια, που βλέπουν στο υπέροχο τοπίο, το οποίο απλώνεται μπροστά.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο περιγράφει την κατασκευή ως ένα προστατευτικό κέλυφος που προφυλάσσει το σπίτι από τους γείτονές του και συγκεντρώνει τη θέα σε μία μόνο κατεύθυνση, προσφέροντας έτσι την απόλυτη ιδιωτικότητα.

«Το κεκλιμένο πρίσμα ακολουθεί τη φυσική κλίση του λόφου και κατεβαίνει προς το έδαφος μέσω της έντονα λοξής κοπής προς την ανατολή», λέει το στούντιο στο Dezeen, ένα από πιο γνωστά και έγκυρα διεθνούς εμβέλειας περιοδικά -και όχι μόνο- στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του design.

Στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει μια πισίνα, καθώς και μια εξωτερική σκάλα που ανεβαίνει από τους πλευρικούς τοίχους για να συναντήσει τη βεράντα που βρίσκεται στη μέση.

Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν σκυρόδεμα για ολόκληρο το σπίτι, προσθέτοντας μια σκοτεινή απόχρωση στους εξωτερικούς τοίχους, έτσι ώστε να έρχεται σε αντίθεση με τις απαλές γκρι εσωτερικές επιφάνειες.

«Στο εξωτερικό το χρώμα του είναι πιο σκούρο, ενώ μέσα σε αυτή την υπαίθρια, αμφιθεατρική εκτομή κυριαρχεί το ανοικτό γκρι χρώμα, ανακλώντας τον ήλιο», δηλώνουν οι αρχιτέκτονες του Tense Architecture Network.

Τα σαλόνια και οι τραπεζαρίες βρίσκονται στους δύο επάνω ορόφους, ενώ οι κρεβατοκάμαρες βρίσκονται στον κάτω όροφο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Tense Architecture Network έχει στο portfolio του πολλά εντυπωσιακά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού στο χωριό Συκάμινο, το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον.

 

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα: Θρήνος για τον Δημήτρη που “έφυγε” στο τροχαίο στην Αττική Οδό

Σεισμός ταρακούνησε τη Ραφήνα

Η μέρα που έκλαψε όλη η Ραφήνα! Έξι χρόνια χωρίς τον Δημήτρη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *