25/04/2024 1:54 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καιρός! Έρχεται η κακοκαιρία Bogdan – Πού θα “χτυπήσει”

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τα προσεχή 24ωρα


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που προειδοποιεί για την άφιξη της κακοκαιρίας Bogdan που επηρεάζει την Ιταλία και θα κινηθεί προς την περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:

Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

H πρόγνωση Μαρουσάκη

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός όπως είχε αναφέρει και νωρίτερα ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, από τις επόμενες ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο καθώς κινείται ανατολικά βορειοανατολικά θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη.

Βροχοπτώσεις πιο ήπιες θα πέσουν και στα βόρεια της χώρας πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ προς τα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει αρκετή ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία.

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα: Θρήνος για τον Δημήτρη που “έφυγε” στο τροχαίο στην Αττική Οδό

Σεισμός ταρακούνησε τη Ραφήνα

Η μέρα που έκλαψε όλη η Ραφήνα! Έξι χρόνια χωρίς τον Δημήτρη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *