19/04/2024 10:15 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυτό ήταν το σχέδιο της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση στο Πικέρμι

Όλες οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο να βρεθούν τα δύο κρησφύγετα, τα χρήματα από τα λύτρα και άλλοι τρείς δράστες


Η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής στο Πικέρμι του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση που έγινε έξω από το σπίτι του στο Ντράφι, είχε απασχολήσει όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή αλλά όλο το Πανελλήνιο. Το σχέδιο για την απαγωγή του 40χρονου αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη των δραστών, και την ασφαλή απελευθέρωση του ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Η σύλληψη των τριών προσδιορισμένων δραστών στην απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση ακολούθησε την απελευθέρωσή του 40χρονου ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς παρέμεινε όμηρος για τερίς μήνες περίπου (66 ημέρες) από τα ξημερώματα της 29η Δεκεμβρίου 2021, όταν απήχθη έξω από το σπίτι του στο Ντράφι.

Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσεγγίζοντας τον Γιώργο Κυπαρίσση έξω από το σπίτι του, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και με βία τον επιβίβασαν στο όχημα τους. Στη θέση του οικισμού «Φοίνικα» Σπάτων προκάλεσαν εμπρησμό στα οχήματά τους και αφού επιβίβασαν τον 40χρονο σε άλλο όχημα, τον οδήγησαν σε κρησφύγετο, όπου τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, ενώ τον κατέγραφαν σε βιντεοληπτικό υλικό, ως απόδειξη ζωής για τούς συγγενείς του, ώστε να πειστούν να τους αποδώσουν τα χρήματα που αξίωναν ως λύτρα. Οι αξιώσεις των απαγωγέων αρχικά ανέρχονταν στο ποσό των #€ 1.000.000, ώστε να τον απελευθερώσουν, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις οι απαιτήσεις τους μειώθηκαν στο ποσό των #€800.000 το οποίο τους παραδόθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νάντιας Αλεξίου ως οργανωτή της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, φέρεται ο 34χρονος φίλος του ζευγαριού οι οποίοι από κοινού έχουν συλληφθεί για την απαγωγή του ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Όπως φέρονται να ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι, δεν είχαν προσωπική γνωριμία με τον 40χρονο, ωστόσο είχαν διακρίνει στα κοινωνικά δίκτυα τις δημοσιεύσεις του, και καθώς έκριναν ότι είχε οικονομική επιφάνεια, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή, θέτοντάς τον σε ομηρεία.

Οι δύο άνδρες σεσημασμένοι κατά το παρελθόν είχαν λάβει υφ’ όρων απόλυση το 2020 όπου εξέτεινα ποινές κάθειρξης συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία.

Σε κατ οίκων έρευνες κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας #€300.000, τέσσερα όπλα – περίστροφο και υποπολυβόλο- πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων, χωρίς ωστόσο από τις έως τώρα έρευνες να έχουν εντοπισθεί τα δύο κρησφύγετα.

Να θυμίσουμε ότι σε βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκαν Ποινικές Διώξεις για συνολικά δώδεκα αδικήματα και κατά περίπτωση τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για, συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κα’ εξακολούθηση, εμπρησμός με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων.

Πλέον, όλες οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο να βρεθούν τα δύο κρησφύγετα, η μερίδα του λέοντος από τα λύτρα που δόθηκαν και στον εντοπισμό τριών ακόμη, ατόμων που συμμετείχαν στην απαγωγή του επιχειρηματία.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα Μάκρη: O «Mανόλης» του «Σασμού» είναι σε σχέση και δηλώνει ερωτευμένος

Τραγωδία: Nεκρός και απανθρακωμένος ο αγνοούμενος 25χρονος Θανάσης

Μενίδι: Δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στο νοσοκομείο! Αυτοκίνητο παρέσυρε τη μηχανή

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *