07/09/2024 9:26 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

“Δεν ήταν απλή διάρρηξη”, λέει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος


Για εισβολή ληστών που οπλοφορούσαν και όχι για μία απλή διάρρηξη, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει ο Δήμος, έκανε λόγο στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Μάλιστα κράτησαν σε ομηρία τον άνθρωπο που χειρίζεται το drone που πετάει για την ασφάλεια στην περιοχή και τον ανάγκασαν να το κατεβάσει. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όλα συνέβησαν περίπου στις 04:00 το πρωί της Παρασκευής (14/6) όταν οι 6 δράστες διέλυσαν τον συναγερμό και έσπασαν την πόρτα του επιχειρησιακού κέντρου.

Ήταν ληστεία γιατί οπλοφορούσαν αυτοί που μπήκαν, μάλλον δεν βρήκαν αυτό που ήθελαν και έφυγαν άπραγοι. Μπήκαν στο Δημαρχείο αφού εξουδετέρωσαν τον άνθρωπο που βρισκόταν στο επιχειρησιακό κέντρο και εκείνη την ώρα πετούσε το ένα από τα δύο drone και αφού τον ανάγκασαν να το κατεβάσει, τον κράτησαν σε μία ιδιότυπη αιχμαλωσία, για ένα δεκάλεπτο. Έσπασαν τις σειρήνες του συναγερμού και έδρασαν πολύ γρήγορα” είπε στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 6”.

Στην συνέχεια, οι δράστες μέσω μίας πόρτας μπήκαν στην γραμματεία και στο γραφείο του δημάρχου. “Μέσα σε 10 λεπτά είχαν τελειώσει όλα. Λειτούργησαν πάρα πολύ γρήγορα. Αφαίρεσαν παλιά κινητά τηλέφωνα, κάποια στυλό πολυτελείας και διακοσμητικά. Άνοιξαν και το αρχείο εμπιστευτικών εγγράφων του δήμου, από το οποίο δεν πήραν τίποτα. Ήταν χαοτικού τύπου η είσοδός τους, αναποδογύρισαν συρταριέρες, έριξαν τα πράγματα από τα γραφεία. Μεγάλη έκπληξη. Δεν ξέρω τι έψαχναν να βρουν και δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντως, αν και επαγγελματίες έχουν αφήσει αποτυπώματα πίσω” κατέληξε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

To δελτίο τύπου του δήμου που ανέφερε ότι έγινε διάρρηξη:

Διάρρηξη έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Ιουνίου στο κεντρικό Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα άγνωστοι διέρρηξαν το κτήριο του Δημαρχείου αφού πρώτα βανδάλισαν μερικώς το σύστημα συναγερμού και εισήλθαν στο χώρο του πρώτου ορόφου.

Διαπιστώθηκε η κλοπή δύο κινητών τηλεφώνων και κάποιων μικροαντικειμένων ελάσσονος αξίας. Ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το οποίο διεξάγει έρευνα του συμβάντος ενώ ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζήτησε τη ποινική δίωξη των δραστών.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *