07/09/2024 11:55 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε αυλές σπιτιών η φωτιά στο Κορωπί – Εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι

Προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και Βάρη καλεί τον κόσμο να κινηθεί η Πολιτική Προστασία


Άσχημη τροπή δείχνει να παίρνει η φωτιά στο Κορωπί που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/6.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά έχει επεκταθεί στις αυλές των σπιτιών. Νωρίτερα ήχησε και το προειδοποιητικό μήνυμα του 112. Δύσκολη είναι η κατάσταση στη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου, με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Δημήτρη Παπαχρήστο, να κάνει λόγο για μέτωπο άνω του ενός χιλιομέτρου.

«Έχει πολύ δυνατό αέρα. Το μέτωπο είναι στο ένα χιλιόμετρο, γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για κατοίκους, βλέπουμε την κατάσταση και είμαστε σε επιφυλακή, είμαστε σε γειτονικό δήμο», ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστος στο ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει σπεύσει ήδη 16 οχήματα με 32 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν επίσης 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους της περιοχής Λαμπρικά και τους κατοίκους από το Κίτσι να εκκενώσουν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και Βάρη αντίστοιχα. «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας», ανέφερε αρχικά το πρώτο 112 για εκκένωση και το επόμενο: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου απομακρυνθείτε προς Βάρη». Αυτό ήταν το τρίτο μήνυμα από το 112 στην περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, δύο σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά…

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *