08/09/2024 2:46 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cine Αελλώ! “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2”, “Η Θηλιά” & “Νταααααλί!”

Ποιες ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη 20 Ιουνίου


Οι ταινίες “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2”, “Η Θηλιά” και “Νταααααλί!” προβάλλονται από την Πέμπτη 20/06 έως και την Τετάρτη 26 του μηνός, στο Cine Αελλώ στη Ραφήνα.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2
INSIDE OUT 2
Σκηνοθεσία: Κέσλι Μαν.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Τετάρτη 21.00 (Μεταγλωττισμένο)

Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε – είναι πλέον έφηβη-και μέσα της γίνεται χαλασμός. Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση μεέσα στο μυαλό της, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, όταν εμφανίζεται το Άγχος.

Το 2015, το στούντιο της Pixar έκανε ξανά το θαύμα του, παραδίδοντας ένα από τα καλύτερα animation του 21ου αιώνα, όπου τα συναισθήματα της μικρής Ράιλι πήραν σάρκα και οστά, σε μια απίθανη περιπέτεια, που εντυπωσίασε με την ευρηματικότητά της. Τώρα, η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και δίπλα στα γνωστά συναισθήματα, που κυριαρχούσαν στο πάνελ του μυαλού της, προστίθεται η Ανησυχία που παίρνει τα ηνία, εξοβελίζοντας την παλιά παρέα, η Ζήλια, η Αμηχανία και η γαλλοτραφής Ανία, η οποία συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι εξαπολύει σπαρταριστές ατάκες με σνοπ ύφος.

Η Ράιλι θέλει να γίνει αρεστή στις νέες της συναθλήτριες στο καλοκαιρινό camp, να διακριθεί στην ομάδα χόκεϊ και να βρει μια καινούργια παρέα, μιας και οι παλιές κολλητές της θα αλλάξουν σχολείο. Εκείνη φοβάται πως θα μείνει μόνη, οπότε η Ανησυχία προκειμένου να τα καταφέρει θα πετάξει από το πάνελ τη Χαρά, που μαζί με τη Σιχαμάρα, τον Φόβο τη Λύπη και τη Γοητεία θα πρέπει να κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι μέσα στους λαβύρινθους του εγκεφάλου της, να ανασύρουν παιδικές μνήμες της, ή πράγματα που αγαπούσε και να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο των κρυφών της μυστικών, προκειμένου να τη βοηθήσουν να γίνει ο παλιός εαυτός της. Μέσα σε αυτή την πορεία ενηλικίωσης, και καθώς οι επιθυμίες και οι διαθέσεις της Ράιλι αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, τα παλιά συναισθήματα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως η μικρή τους φίλη μεγαλώνει και πως εκείνα πρέπει αναγκαστικά να δώσουν χώροσε νέες καταστάσεις, βρίσκοντας τον τρόπο να συνυπάρξουν.

Η Ρixar και ο Πιτ Ντόκτερ, που πλέον έχει αναλάβει χρέη παραγωγού, συνεχίζουν τη μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού με ένα διασκεδαστικότατο sequel, που παραμένει καίριο, διατηρεί το χιούμορ του και τις ανατρεπτικές του ιδέες. Ο ανερχόμενος Κέσλι Μαν στο σκηνοθετικό τιμόνι παραδίδει μία απολαυστική εξερεύνηση του κόσμου των εφήβων, που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο των σημαντικών αλλαγών.

Η ΘΗΛΙΑ
ROPE
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ.
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στίουαρτ, Φάρλεϊ Γκρέιντζερ.
Διάρκεια: 80 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 23.00

Ψυχολογικό θρίλερ βασισμένo στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Πάτρικ Χάμιλτον. Η ιστορία ενός εγκλήματος, ως διανοητικής άσκησης δυο φίλων που θέλουν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους διαπράττοντας το τέλειο έγκλημα.

Ο Μπράντον και ο Φίλιπ είναι δύο νεαροί που μοιράζονται ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Θεωρούν τους εαυτούς τους πνευματικά ανώτερους από τον φίλο τους Ντέιβιντ Κέντλι και ως εκ τούτου αποφασίζουν να τον δολοφονήσουν. Τον στραγγαλίζουν με ένα σχοινί (του τίτλου) και τοποθετούν το πτώμα σε ένα παλιό σεντούκι, το οποίο χρησιμοποιούν ως τραπέζι και προχωρούν σε ένα μικρό πάρτι. Στους καλεσμένους περιλαμβάνεται και ο πατέρας του Ντέιβιντ, η αρραβωνιαστικιά του Τζάνετ και ο παλιός τους δάσκαλος Ρούπερτ, από τον οποίο πήραν -με λάθος τρόπο- τις ιδέες τους. Καθώς ο Μπράντον γίνεται όλο και πιο αλαζών, ο δάσκαλος αρχίζει να υποψιάζεται.

Είναι η μοναδική ταινία του Χίτσκοκ μονοπλάνο. Που σημαίνει ότι όσο διαρκεί η ταινία, η κάμερα έχει συνεχή κίνηση, που νομίζεις ότι είναι χωρίς μοντάζ. Ευρηματικός τρόπος γυρίσματος ενός θρίλερ, για τον οποίο ο Χίτσκοκ τελικά είχε δηλώσει ότι ήταν «βλακώδες πείραμα», επειδή ήλθε σε ρήξη με τους παραδοσιακούς τρόπους γυρισμάτων. «Έβαζα έναν ηθοποιό να περνά πλάτη μπροστά από την κάμερα όταν τελείωνε η πομπίνα και με τη νέα πομπίνα ξεκινούσα τη σκηνή από την πλάτη» ομολόγησε ο Χίτσκοκ. Η «θηλιά» ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης και θεωρείται πλέον cult movie.

ΝΤΑΑΑΑΑΛΙ!
DAAAAAALI!
Σκηνοθεσία: Κουεντέν Ντιπιέ.
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρίς, Αναϊς Ντεμουστιέ.
Διάρκεια: 77 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Τετάρτη 23.00

Η Τζουντίθ, γαλλίδα δημοσιογράφος, συναντά τον Σαλβαντόρ Νταλί αρκετές φορές, σχετικά με μια πιθανή συνέντευξη, την οποία ο ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης πεισματικά αρνείται. Η δημοσιογράφος επιμένει να τον ενοχλεί για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον ζωγράφο, το οποίο όμως αποδεικνύεται δύσκολο να γυριστεί, ιδίως όταν ο Νταλί, οδηγώντας τη Rolls-Royce του στην παραλία, αχρηστεύει τη κάμερα πριν την έναρξη των γυρισμάτων…
Θα γυριστεί ποτέ αυτή η ταινία;

Μία εξωφρενική «βιογραφία» του Νταλί, απρόσμενη και εκκεντρική όπως ο κορυφαίος Ισπανός ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί, τον οποίο ενσαρκώνουν 5 ηθοποιοί σε διαφορετικές ηλικίες -αλλά όχι απαραίτητα και σε διαφορετικές εποχές! Παράλογη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο της λεπτό, η ταινία του Ντουπιέ, καταστρατηγεί σκόπιμα τη γραμμικότητα και την αληθοφάνεια της αφήγησης, «διογκώνει» τον larger than life ήρωά της (όπως εξάλλου ήταν στην πραγματικότητα ο εγωπαθής Νταλί) και «χτίζει» έναν κωμικό ρυθμό που συμπαρασύρει τον θεατή, ιδιαίτερα μέσα από τις ερμηνείες των πέντε ηθοποιών που ενσαρκώνουν τον σπουδαίο υπερρεαλιστή ζωγράφο με το υπερτροφικό «εγώ».

Χωρίς ίχνος πολιτικής ορθότητας, ο Νταλί εμφανίζεται σε μια σειρά από αδιανόητα περιστατικά μέσα από τα οποία το όνειρο και η φαντασία μπλέκονται με την πραγματικότητα σε ένα αξεδιάλυτο σύνολο, του οποίου τα όρια είναι εντελώς ρευστά. Ένα μοναδικό σχόλιο στη σόου μπιζ, την κινηματογραφική βιομηχανία, τις δημοπρασίες έργων τέχνης και βέβαια στον ανεπανάληπτο, μεγαλομανή Σαλβαντόρ Νταλί. Μία ξεκαρδιστική, αταξινόμητη, κινηματογραφική φάρσα.

CINE ΑΕΛΛΩ

Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα

Τηλ.: 2294023420

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *