08/09/2024 2:31 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόσα ακόμα σπίτια καμμένα;

Θα πρέπει να προνοήσουμε για ισχυρά μέτρα πυρόσβεσης


Οι φωτιές στην Ελλάδα είναι όπως οι σεισμοί. Θα συμβούν σίγουρα. Για άλλη μια χρονιά καίγονται σπίτια από φωτιές που καίνε τα δάση.

Λοιπόν ή θα τα κάνουμε όλα μπετό και άσφαλτο ή αν θέλουμε να έχουμε δένδρα έξω απ’ το σπίτι μας θα πρέπει να προνοήσουμε για ισχυρά μέτρα πυρόσβεσης.

Για τα δάση έχουμε ελικόπτερα και αεροσκάφη που μεταφέρουν και ρίχνουν νερό. Έχουμε πυροσβεστικά οχήματα. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε και ειδικά σώματα δασοπυροσβεστών της δασικής υπηρεσίας. Δεν γνωρίζω ας τα βρουν οι ειδικοί.

Το σίγουρο και αποδεδειγμένο όμως είναι πως όλα τα παραπάνω δεν είναι ικανά να προστατεύσουν τα σπίτια που έχουν δυο δένδρα μπροστά τους και βρίσκονται δίπλα σε δάσος.

Για τους σεισμούς έχουμε λάβει μέτρα. Κανένα κτήριο δεν χτίζεται εκτός των προδιαγραφών του αντισεισμικού κανονισμού.

Θα κόψουμε τα δένδρα όπως επιβάλει ο νόμος και θα τσιμεντάρουμε τις αυλές μας για να γλυτώσουμε και τον υποχρεωτικά, απ’ το κράτος και τους τρομοκρατημένους (με το δίκιο τους) γειτόνους, ετήσια επιβαλλόμενο καθαρισμό τους μετατρέποντας τη χώρα σε έρημο;

Ή

Θα εγκαταστήσουμε σύστημα εκτοξευτήρων νερού. Έναν ή δύο ανά σπίτι. Με ατσάλινους σωλήνες. Αντλίες βενζινοκίνητες ή με μπαταρίες. Τροφοδοσία νερού από δεξαμενές βρόχινου νερού, πηγάδια και γεωτρήσεις;

Έχουμε τέτοια συστήματα ήδη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και στον εθνικό δρυμό του Σχοινιά.

Το έχουν και οι Γιαπωνέζοι. Δείτε:

Αλεξόπουλος Διονύσης/Βήματα προς τη Δημοκρατία στο Δήμο Διονύσου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *