19/09/2024 4:10 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φωτιά στο Μαρκόπουλο: Η στιγμή που τράκτορας σε περιπολία σβήνει την κύρια εστία (βίντεο)

Drone εντόπισε σήμερα το πρωί επικίνδυνη σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά σε σπίτια


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαραμπάς στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.05 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Βίντεο με τη στιγμή που «έμφορτος τράκτορας» πραγματοποιεί ρίψη «μόλις 20 μέτρα από το έδαφος» στην πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, σβήνοντας την κύρια εστία, δημοσίευσε μέσω ανάρτησής του στο «X» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Επιπλέον, ο υπουργός εφιστά την προσοχή σε όλους, καθώς, όπως τονίζει, «με αυτήν την ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο».

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει: «Drone εντοπίζει σήμερα το πρωί επικίνδυνη σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο Αττικής. Άμεσα έμφορτος τράκτορας που ήταν σε περιπολία πραγματοποιεί χειρουργική ρίψη μόλις 20 μέτρα από το έδαφος, σβήνοντας την κύρια εστία. Μπράβο σε εναέριες και επίγειες δυνάμεις, και για μια ακόμη φορά: Προσοχή προς όλους γιατί με αυτήν τη ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *