19/09/2024 4:14 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πύρινο μέτωπο σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Πάτημα Βριλησσίων, Νταού, Μαραθώνα και Διόνυσο – Στάχτη σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα

Οι αναζωπυρωσεις και οι κηλιδώσεις δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες πυρκαγιάς


Πύρινη κόλαση στην βορειοανατολική Αττική από την καταστροφική φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08/1014) και έχει κάνει στάχτη δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα.

Η κατάσταση στην βορειοανατολική Αττική είναι τραγική καθώς η φωτιά επεκτείνεται σε ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων, ενώ οι αναζωπυρωσεις και οι κηλιδώσεις δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες πυρκαγιάς.

Τα ενεργά μέτωπα αυτή την ώρα βρίσκονται σε Νταού Πεντέλης, Παλαιά και Νέα Πεντελή, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων.

Αντίθετα η εικόνα φαίνεται να έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι Μαραθώνα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση «Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς.

Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους”.

Το 112 έχει εκδώσει 30 μηνύματα. Τα τελευταία αφορούσαν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς, Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασσά Άνω Βριλησσίων καθώς και από Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *