19/09/2024 8:15 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ραφήνα: Πρωτοφανές ξέσπασμα Ξηντάρα – “Βαρέθηκα να καλύπτω τα λάθη της Δημοτικής Αρχής”

"Δεν με εκπροσωπεί ο Μπάμπης Ζαφειρόπουλος"


Πρωτοφανές ξέσπασμα είχαμε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ξηντάρα, και μάλιστα κατά την διάρκεια της συζήτησης ενός θέματος που αρχικά δεν φαινόταν πως θα πάρει αυτή την τροπή.

Καταλύτες ήταν όλα όσα προηγήθηκαν. Αρχικά από την τοποθέτηση του Ανδρέα Βασιλόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες του για τα ψέματα που ειπώθηκαν από την Δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια με το εξώδικο για τον κλαδοθρυμματιστή…

Αργότερα με το μπάχαλο που δημιουργήθηκε αναφορικά για το αν υπάρχει ή όχι κανονισμός λειτουργίας για τους αθλητικούς χώρους και τέλος η ερώτηση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Σάββα Αραπκιλή, ο οποίος αφού πρώτα εξήγησε τον λόγο που δεν ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή, ζήτησε από τον κ. Ξηντάρα, ως ο επικεφαλής της μίας εκ των δύο παρατάξεων που ενώθηκαν προεκλογικά για να διεκδικήσουν τον Δήμο, να πάρει θέση για όλα όσα συμβαίνουν όλο αυτό το διάστημα από την ανάληψη της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα.

Απασφάλισε ο Ξηντάρας με σαφή μηνύματα για την Δημοτική Αρχή

Ο κ. Ξηντάρας ήταν από την αρχή ξεκάθαρος στην τοποθετησή του, διευκρινίζοντας πως σαφώς υπάρχει πρόβλημα, ενώ αιτιολόγησε γιατί προηγουμένως (όταν το ζήτησε ο κ. Βασιλόπουλος) δεν τοποθετήθηκε για το θέμα των καταγγελιών των εργαζομένων για την Γενική Γραμματέα, την ώρα που πήρε αποστάσεις απ΄ όσα είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος, λέγοντας πως δεν τον εκπροσωπεί και πως δεν θέλει να δώσει μεγαλύτερη έκταση, καθώς οι εργαζόμενοι είπαν πως το θέμα έχει λήξει. Επισήμανε δε, πως είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται όπου κι αν κατευθύνεται.

Τόνισε μάλιστα πως έχει βαρεθεί αυτούς τους 9 μήνες να καλύπτει λάθη άλλων (εννοώντας από την Δημοτική Αρχή) και αναφέρθηκε στο θέμα του κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών χώρων λέγοντας πως ήρθε ένα θέμα προς ψήφιση χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει προηγούμενος κανονισμός.

Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου και ο κανονισμός

Το θέμα συζήτησης ήταν η λήψη απόφασης περί παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων και εξουσιοδότηση της Δημάρχου για σχετικές ενέργειες. Τον λόγο ζήτησε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ρώτησε ευθέως με ποιον τρόπο η δήμαρχος θα αποφασίσει πως παραχωρείται μία αθλητική εγκατάσταση.

Η κα Τσεβά είπε πως είχαμε φέρει τον κανονισμό που όμως δεν είχε ψηφιστεί και ο οποίος θα έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα προς ψήφιση. Βάση αυτού του κανονισμού θα δίνεται και η άδεια χρήσης. Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις ενώ η κα Παπαδοπούλου είπε πως θα δοθούν απαντήσεις όταν έρθει προς ψήφιση ο κανονισμός.

Ο κ. Μπουρνούς είπε πως ο δήμος έχει ψηφίσει ήδη κανονισμό ο οποίος είναι σε ισχύ και ο οποίος έλεγε ότι οι αρμοδιότητες δινόντουσαν στον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, που πλέον δεν υπάρχει και σωστά το δικαίωμα υπογραφής περνάει στον δήμο και στην δήμαρχο που μπορεί να την μεταβιβάσει σε κάποιον αντιδήμαρχο.

Η κα Παπαδοπούλου ρώτησε τον κ. Λουκάτο αν υπήρχε κανονισμός με εκείνον να απαντά πως υπήρχε κανονισμός τον οποίον εφάρμοζε εκείνος, όπως και ο κ. Δουβίτσας παλιότερα, από την θέση του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ.

Ο κ Αλειφαντής ρώτησε αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει προηγούμενος κανονισμός με την κα Τσεβά να απαντά πως περιμένουμε να μας τον φέρει ο προηγούμενος δήμαρχος!

Ο κ. Ξηντάρας πήρε τον λόγο και είπε πως δεν ήξερε πως υπάρχει προηγούμενος κανονισμός και ρώτησε αν η τροποποίηση του προηγούμενου κανονισμού θα είναι ως προς τα μέλη, με τον κ. Μπουρνούς να απαντά τι αναφέρει ο προηγούμενος κανονισμός.

Η κα Παπαδοπούλου είπε πως το θέμα θα έρθει προς ψήφιση όπως έχει εισαχθεί με τον κ. Μπουρνούς να αντιδρά και να λέει πως δεν έχει πρόβλημα να ψηφίσει το να περάσει η αρμοδιότητα στην δήμαρχο, όμως δεν ψηφίζει το θέμα αν αναφέρεται πως δεν υπάρχει κανονισμός και πως θα περιμένουμε να έρθει ο καινούργιος.

Τον λόγο πήρε ο κ. Δουβίτσας ο οποίος είπε πως όταν ήταν εκείνος πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ υπήρχε κανονισμός ο οποίος ήταν του δήμου και υπήρχε από παλιότερα, από την εποχή που ήταν Δήμαρχος ο κ. Χριστόπουλος.

Στην τοποθέτηση του ο κ Μπουρνούς είπε πως δεν έχει αντίρρηση όμως θα πρέπει να τηρήσει τον κανονισμό που υπάρχει και ζήτησε να αλλάξει η εισήγηση του θέματος.

Βασιλόπουλος: Πλήρης αποτυχία της δημοτικής αρχής

Ο κ Βασιλόπουλος είπε πως για ακόμα μία φορά συζητάμε για ένα θέμα χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία. Είπε πως ο κανονισμός που έφερε η δημοτική αρχή είχε πολλά προβλήματα και είχε αποσυρθεί. Για τόσο καιρό η δημοτική αρχή απέτυχε να φέρει το νέο κανονισμό και έφτασε τώρα στο παρά πέντε και κάτω από πίεση καλούμαστε να εξουσιοδοτήσουμε την δήμαρχο να υπογράφει εν λευκώ.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως…”Ρώτησε πριν ο κ. Νικολόπουλος σε περίπτωση που ενας φίλος του ζητήσει κάποια αθλητική εγκατάσταση αν θα του δοθεί. Και απαντώ: Δεν θα του δοθεί γιατί είναι δικός του φίλος και όχι της δημάρχου”, ενώ εξήγησε αμέσως γιατί απάντησε με ειρωνικό τρόπο στον ερώτημα, καταδεικνύοντας έτσι “την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής”.

Ρώτησε τέλος τι θα γινει αν η δημοτική αρχή δεν φέρει τα επόμενα δύο χρόνια τον κανονισμό, θα έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση; Αυτό είπε δεν είναι διαφάνεια αλλά ανικανότητα της δημοτικής αρχής και αναρωτήθηκε αν είναι ικανή η δημοτική αρχή να φέρει κανονισμό.

Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε πως δεν είναι σωστό να δοθεί εξουσιοδότηση χωρίς κανονισμό στη δήμαρχο, όμως πολύ σημαντικό επισήμανε είναι ο χρόνος για όσους θέλουν να αθληθούν εκτός σωματείων, ενώ ζήτησε να παραχωρούνται δωρεάν οι χώροι στα σωματεία ώστε να μην επιβαρύνονται οι αθλητές και οι γονείς.

Ο κ. Αραπκιλής είπε πως ντρέπεται για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου γιατί όλοι ασχολούνται με την ίντριγκα, τόνισε πως ο χρόνος που έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή είναι λίγος για να κριθεί, όμως ζήτησε τον λόγο καθώς έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν πολλά διοικητικά λάθη και ζήτησε από τον κ. Ξηντάρα να απαντήσει αν υπάρχει κανονισμός, αν έχουν σφραγιστεί λογαριασμοί, για το θέμα των καταγγελιών και γενικά όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο.

Αραπκιλής σε Ζαφειρόπουλο: “Δεν απαντώ σε ανθρώπους που έχουν διαβάλλει εμένα και την οικογένεια μου”

Ο κ. Ζαφειρόπουλος πήρε τον λόγο και ζήτησε να δώσει διευκρινήσεις ο κ. Αραπκιλής στα όσα λέει ότι ντρέπεται γιατί είναι στο ΔΣ, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Αραπκιλή “δεν απαντώ σε ανθρώπους που έχουν διαβάλλει εμένα και την οικογένεια μου”.

Ο κ. Ξηντάρας ξεκαθάρισε πως σαφώς υπάρχει πρόβλημα, ενώ αιτιολόγησε γιατί προηγουμένως (όταν το ζήτησε ο κ. Βασιλόπουλος) δεν τοποθετήθηκε για το θέμα των καταγγελιών των εργαζομένων για την Γενική Γραμματέα, την ώρα που πήρε αποστάσεις απ΄ όσα είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος, λέγοντας πως δεν τον εκπροσωπεί και πως δεν θέλει να δώσει μεγαλύτερη έκταση, καθώς οι εργαζόμενοι είπαν πως το θέμα έχει λήξει. Επισήμανε δε, πως είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται όπου κι αν κατευθύνεται.

Είπε πως έχει βαρεθεί αυτούς τους 9 μήνες να καλύπτει λάθη άλλων (εννοώντας από την Δημοτική Αρχή) και αναφέρθηκε στο θέμα του κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών χώρων λέγοντας πως ήρθε ένα θέμα προς ψήφιση χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει προηγούμενος κανονισμός.

Η κα Αποστολάκη είπε πως το θέμα έχει ελλείψεις και πως θα πρέπει να αναβληθεί ή να μπει διευκρίνηση πως θα γίνεται με την μέχρι ως τώρα λειτουργία και θα πρέπει να μπουν όροι.

Ο κ. Λουκάτος πήρε τον λόγο και είπε πως από την αρχή της χρονιάς, τις παραχωρήσεις τις υπέγραφε ο κ. Διαγγελάκης. Όταν ζητήθηκε η άδεια πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει εξουσιοδότηση προς τον κ. Διαγγελάκη και πως η Τριγλία έδωσε τον πρώτο της αγώνα με παράνομο παραχωρητήριο. Πρότεινε να δοθεί εξουσιοδότηση προς την δήμαρχο, με όσες διευκρινήσεις χρειάζονται καθώς κινδυνεύουν όλα τα αθλητικά σωματεία.

Ο κ Μπουρνούς ζήτησε στην εισήγηση να μπει πως θα χειρίζεται η δήμαρχος τις αιτήσεις με τον ίδιο τρόπο που γινόταν από τα νομικά πρόσωπα. Ο κ Αλειφαντής ζήτησε να μπει στην εισήγηση όπως γινόταν με τον προηγούμενο κανονισμό.

Η κα Παπαδοπούλου ανέγνωσε την εισήγηση και μετά από συζήτηση έκανε τροποποίηση στην οποία συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ Βασιλόπουλος πήρε τον λόγο και είπε πως δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι η δημοτική αρχή θα φέρει το επόμενο χρονικό διάστημα τον κανονισμό καθώς 9 μήνες τώρα έχει αποτύχει να το κάνει.
Η κα Τσεβά είπε πως εκείνη ήταν η πρώτη που ήθελε το νέο κανονισμό ενώ το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τον κ. Νικολόπουλο να ψηφίζει παρών και τους κκ Ευαγγέλου και Τερζοπούλου να ψηφίζουν λευκό.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *