19/09/2024 8:25 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ραφήνα – Πικέρμι: Στον “αέρα” οι κάμερες στα σχολεία

Ακόμα δεν λειτουργούν, λέει ο Σκούφος - Λειτουργούν στο 1ο & 4ο Δημοτικό, λέει ο Ευαγγέλου


Το θέμα με την τοποθέτηση των καμερών στα σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι, απασχόλησε όπως ήταν φυσικό, και το χθεσινό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου.

Να θυμίσουμε πως η τοποθέτηση των καμερών μέσα στον Αύγουστο έφερε θύελλα αντιδράσεων από συλλόγους εκπαιδευτικών οι οποίοι εξέδωσαν και ανακοινώσεις, όπως επίσης αντίδραση είχαμε και από τον πρώην Αντιδήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Χρήστο Τσεμπέρη.

Χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ Ευαγγέλου πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε για τον χώρο που ορίστηκε στο Πικέρμι για την εναπόθεση των καμένων λέγοντας πως έχει επιστολή από τους κατοίκους που θεωρούν πως ο χώρος είναι ακατάλληλος κα ρώτησε αν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει τις επιστολές και αν τις έχει λάβει υπ όψιν του.

Ρώτησε για την τοποθέτηση των καμερών στα σχολεία και την επιστολή που έχουν στείλει οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών. Τα σχολεία θέλουν έναν ιδιαίτερο χειρισμό και δεν είναι καταστήματα είπε ο κ Ευαγγέλου. Θα πρέπει να συζητήσουμε αν τηρήθηκαν όσα προβλέπει η αρχή προσωπικών δεδομένων και θα πρέπει να καλεστούν και οι σύλλογοι. Τέλος ρώτησε αν η δημοτική αρχή έχει πάρει όλα τα μέτρα μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, να έχει εξασφαλίσει τα χρήματα.

Ο κ Ξηντάρας απάντησε σχετικά με το οικόπεδο στο Πικέρμι λέγοντας πως δεν υπάρχει οικισμός στα 120 μέτρα αλλά κάποια σπίτια τα οποία ήταν αυθαιρετα και νομιμοποιήθηκαν αργότερα. Ο κ Ευαγγέλου διάβασε την επιστολή των κατοίκων με τον κ Ξηντάρα να απαντά πως δεν έχει σταλεί στο δήμο κάποιο έγγραφο ενώ είπε πως ο δήμος έχει πάρει έγκριση από το Δασαρχείο, ότι δεν έχει ξεκινήσει να γίνεται θρυμματισμός και πως όταν ξεκινήσει δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από τρεις ημέρες. Ζήτησε να του κοινοποιήσει την επιστολή και πως θα απαντήσει.

Ο κ Σκούφος πήρε τον λόγο και απάντησε για το θέμα της τοποθέτησης των καμερών στα σχολεία. Είχε ότι έχει αναπτυχθεί μία παραφιλολογία και πως η τοποθέτηση έγινε με αποφάσεις της σχολικής επιτροπής, η οποία όμως να σημειώσουμε πως δεν υφίσταται πλέον!

Όσο αφορά την εγκατάσταση οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά, όμως ακόμα δε λειτουργούν καθώς η εγκατάσταση έγινε το καλοκαίρι και ο εγκαταστάτης ζήτησε όταν τοποθετήσει το καταγραφικό να είναι στον χώρο και ο διευθυντής του σχολείου, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να συμβεί μέσα στον Αύγουστο που μπήκαν οι κάμερες,  ενώ στο σημείο δεν θα υπάρχει μόνιτορ.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς που έχουν γίνει στα σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι, όπως και για τον ακριβό εξοπλισμό που υπάρχει στα σχολεία, τον οποίο η σχολική επιτροπή πήρε απόφαση να τον προστατεύσει με την τοποθέτηση καμερών, συναγερμού και εταιρείας σεκιούριτι.

Αναφέρθηκε στην απάντηση της υφυπουργού κα Μακρή σχετικά με το σύστημα βιντεοεπιτήρησης στη Βουλή, στην οποία ανέφερε πως το σύστημα επιτρέπεται να λειτουργεί μόνο όταν τα σχολεία είναι κλειστά.

Μίλησε για την μελέτη για τις κάμερες ενώ όταν είναι να ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση θα τοποθετηθεί σήμανση που θα αναφέρει πως υπάρχουν κάμερες αλλά και ποιες ώρες λειτουργούν, όπως και για την απόφαση που είχε λάβει η προηγούμενη διοίκηση για την μελέτη εγκατάστασης καμερών.

Ο κ Ευαγγέλου είπε πως θα έπρεπε να υπάρχει η τοποθέτηση και η γνωμοδότηση των συλλόγων, ενώ ρώτησε αν οι κάμερες στο 1ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο λειτουργούν, λέγοντας πως εκείνος γνωρίζει ότι λειτουργούν καθώς εργάζεται στο σχολείο αυτό,  όπως επίσης ποιοι είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή.

Ο κ Σκούφος στη  συνέχεια και χωρίς να ορίζεται από τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε ο κ Παλιούρας του ΕΠΑΛ Ραφήνας, να πάρει τον λόγο με τον κ Βασιλόπουλο να αντιδρά και να  λέει πως αν μιλήσει ο κ Παλιούρας θα πρέπει να μιλήσουν όλοι και πως η διαδικασία είναι λάθος με τον κ Ξηντάρα να συμφωνεί και να λέει πως τώρα είναι ώρα για ερωτήσεις και όχι για τοποθετήσεις ατόμων εκτος δημοτικού συμβουλίου, ενώ η κα Τερζοπούλου αντέδρασε λέγοντας πως θα πρέπει να έχει και εκείνη χρόνο για ερωτήσεις.

Ο κ Ευαγγέλου ρώτησε ξανά για τα χρήματα για τα σχολεία με τον κ Σκούφο να απαντά πως έχουν γίνει για να πιστωθεί η παγία.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *