19/09/2024 8:37 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Υπόθεση Γκολντμά” & “Ο κόμης Μόντε Κρίστο” στο Cine Αελλώ στη Ραφήνα

Ποιες ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου


Οι ταινίες “Υπόθεση Γκολντμά” & “Ο κόμης Μόντε Κρίστο” προβάλλονται από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στο Cine Αελλώ στη Ραφήνα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ
LE PROCES GOLDMAN
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Καν.
Πρωταγωνιστούν: Αριέ Γουορτχάλερ, Αρτούρ Χαράρι.
Διάρκεια: 115 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή (20.30)

Το 1976 ξεκινά η δεύτερη δίκη του Πιέρ Γκολντμάν, ενός ακροαριστερού ακτιβιστή, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ένοπλες ληστείες, οι οποίες είχαν ως συνέπεια τον θάνατο δύο πολιτών. Σε αυτή την τελευταία δίκη του, ο Γκολντμάν δεν αποποιείται των ευθυνών του, αντίθετα υποστηρίζει πως η πράξη του είναι ένα χτύπημα στην μπουρζουαζία, ωστόσο υπερασπίζεται ακράδαντα την αθωότητά του όσο αφορά στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Εξαιτίας της μαχητικότητάς του και του επαναστατικού του παρελθόντος, σε συνδυασμό με το βιβλίο που είχε γράψει νωρίτερα μέσα από τη φυλακή, μέσα σε λίγες εβδομάδες γίνεται είδωλο της διανοούμενης Αριστεράς. Ο Ζωρζ Kιεγμάν, ένας νεαρός, επίσης Εβραίος, δικηγόρος, τον υπερασπίζεται. Σύντομα όμως η σχέση τους γίνεται τεταμένη, ενώ ο Γκολντμάν καταφέρνει να δημιουργήσει χάος στη δίκη, ρισκάροντας με τη θανατική ποινή, που ίσχυε στη Γαλλία μέχρι και το 1981.

Στην αυτοβιογραφία του Γκολντμάν «Σκοτεινές Αναμνήσεις ενός Πολωνοεβραίου Γεννημένου στη Γαλλία» στηρίζεται ο Σεντρίκ Καν στη δεύτερη ταινία του για αυτή τη χρονιά και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες μιας πολύκροτης δίκης, που μέχρι σήμερα απασχολεί τη Γαλλία. Καταρχάς, σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας αντιφατικής προσωπικότητας, ενός ρομαντικού ιδεαλιστή, που ενίοτε φλερτάρει με τη γραφικότητα και την ψυχοπαθολογία, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει μια ολόκληρη κοινωνία, που επηρεάζει και επηρεάζεται, αποθεώνει και καταβαραθρώνει, αδιαφορώντας για την όποια αντικειμενικότητα.

Ο ΚΟΜΗΣ ΜΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΟ
LE COMTE DE MONTE-CRISTO
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ ντε λα Πατεγιέρ.
Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Νινέ, Λοράν λαφίτ.
Διάρκεια: 178 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Πέμπτη (20.00)

Στη Μασσαλία του 1815, ο νεαρός Εντμόντ Νταντές βλέπει όλα τα όνειρά του να πραγματοποιούνται. Έχει μόλις προαχθεί σε καπετάνιο και ετοιμάζεται να παντρευτεί τη γυναίκα της ζωής του. Η καλοτυχία του όμως ξυπνά τη ζήλια στους αντιπάλους του, που συνωμοτούν εις βάρος του, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί άδικα. Μετά από δεκατέσσερα χρόνια μυστικής καθοδήγησης από τον συγκρατούμενο Ηγούμενο Φαρία, καταφέρνει να δραπετεύσει και να καταλάβει τον θρυλικό θησαυρό, που κρύβεται στο νησί Μόντε Κρίστο.

Με μια τεράστια περιουσία στα χέρια του, καταστρώνει ένα εξαιρετικό σχέδιο για να πάρει την εκδίκηση που λαχταρά. Υιοθετώντας πολλαπλές ταυτότητες – ανάμεσά τους και αυτή του «Κόμη του Μόντε Κρίστο» – ο Νταντές προσεγγίζει πρώτα τους εχθρούς του, οι οποίοι είναι πλέον αξιωματούχοι υψηλού επιπέδου, για να τους χτυπήσει. Αλλά το τίμημα της εκδίκησης είναι βαρύ για την ψυχή κάποιου.

Το δίδυμο Ντελαπόρτ-Ντελαπατελιέρ, μετά από τους «Τρεις σωματοφύλακες», επιμένει στον Δουμά και υπογράφει μια τρίωρη σχεδόν επική ταινία εποχής, με απώτερο στόχο να αποδείξει ότι και η Γαλλία έχει τα μέσα να κάνει μεγάλες παραγωγές. Ξιφομαχίες, έρωτες, ίντριγκες, μεταμορφώσεις, ακόμα και καρχαρίες επιστρατεύονται για να προσφέρουν άφθονο θέμα και διασκέδαση, με τους δημιουργούς να προσέχουν στο έπακρο την αναπαράσταση της εποχής, δίνοντας στον Πιερ Νινέ την ευκαιρία ακόμη μια φορά να αποδείξει το ερμηνευτικό του εύρος.

Cine Αελλώ
Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα
Τηλ.: 2294023420

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *