19/09/2024 4:33 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η εκπομπή “Από τόπο σε τόπο” στις Αχαρνές! Αυτή την Κυριακή στο Κανάλι της Βουλής

Ο Χρήστος Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, επισκέφθηκαν τις Αχαρνές κατέγραψαν τις ομορφιές του τόπου, τα ήθη και τα έθιμα


Στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή “Από τόπο σε τόπο” θα προβληθεί, αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου το αφιέρωμα στον Δήμο Αχαρνών, το οποίο γυρίστηκε πριν λίγους μήνες και παρουσιάζει την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τη σύγχρονη όψη της πόλης.

Ο Χρήστος Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, επισκέφθηκαν τις Αχαρνές κατέγραψαν τις ομορφιές του τόπου, τα ήθη και τα έθιμα και θα παρουσιάσουν σ’ ένα αφιέρωμα, την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά, προβάλλοντας την γαστρονομία και την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση.

Στην εκπομπή μιλούν ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ενώ ιδιαίτερα τιμητική στο αφιέρωμα είναι και η συμμετοχή, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. Επίσης, στην εκπομπή μιλά ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης, ο πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γιώργος Φυτάς, η πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών Εύα Μπάλλιου, η υπεύθυνη της αρχαιολογικής συλλογής Αχαρνών ενώ συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπομπή ευχαριστεί τον Δήμο Αχαρνών και τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό για τη φιλοξενία και την πολύτιμη συνεργασία.

Στα πολύωρα γυρίσματα της εκπομπής “Από τόπο σε τόπο” στον Προφήτη Ηλία συμμετείχαν σύλλογοι της περιοχής έχοντας στην κεφαλή το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών, την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, τους συλλόγους Πελοποννησίων, Θεσσαλών, Κρητών και τον σύλλογο του “Καπετάν Ευκλείδη”.

Παράλληλα, τα μέλη της ΙΛΕΑ “έστρωσαν” ένα πλούσιο παραδοσιακό τραπέζι με πολλά και ξεχωριστά Μενιδιάτικα εδέσματα.

Πηγή: doxthi.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *