19/09/2024 8:14 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανησυχία για φωτιά στην Αρτέμιδα: “Καθαρίστε το ρέμα, θα καούμε”!!!

"Είναι γεμάτο από κλαδιά δέντρων , κορμούς , ξερά πεύκα , σκουπίδια και ότι άλλη καύσιμη ύλη μπορείς να φανταστείς"


Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός υπάρχει στους κατοίκους της Αρτέμιδας, για το ρέμα που είναι γεμάτο εύφλεκτα υλικά και ανα πάσα στιγμή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φωτιά. Γι αυτό και προειδοποιούν κάθε αρμόδιο αφού όπως λένε χαρακτηριστικά “Καθαρίστε το ρέμα, θα καούμε”!

Διαβάστε τι αναφέρουν…

“Οδός Γρηγορίου Ε . Παράλληλος δρόμος της λεωφ. Καραμανλή . Όταν λέω παράλληλος μη φανταστείτε ότι είναι με άσφαλτο ….όχι …χωματόδρομος είναι …μέσα στις λακούβες που το χειμώνα μπορείς και να κάνεις και μπάνιο αν πέσεις μεσα , δεν είναι αυτό το θέμα μας ομως.

Το ρέμα λοιπόν που βρίσκετε σε αυτόν τον δρόμο που καλύπτει σημαντικό μέρος κατά μήκος , είναι γεμάτο από κλαδιά δέντρων , κορμούς , ξερά πεύκα , σκουπίδια και ότι άλλη καύσιμη ύλη μπορείς να φανταστείς ! Η ανησυχία όσων μένουν σε αυτό το δρόμο …έντονη αφού ο κίνδυνος για φωτιά είναι μεγάλος.

Σε μικρή απόσταση από τη Γρηγορίου Ε είναι το δάσος του ΟΤΕ. Δε θέλω να συνεχίσω τι θα συμβεί σε περίπτωση που … Και να το αναφέρω φοβάμαι …λες και θα ξορκίσω το “κακό”. Κάπως έτσι μπορεί να σκέφτεται και ο δήμος … Το αγνοουμαι(?) …και το ξορκίζουμε …

Βέβαια , φταίνε και όσοι κλαδεύουν τα δέντρα τους που τα πετάνε εκεί χωρίς να σκεφτούν αν πιάσει φωτιά πόσα σπίτια θα κάουν αφού τα σπίτια είναι κολλητά στο ρέμα , πόσες ζωές θα κινδυνέψουν… και τι έκταση θα πάρει η φωτιά …που πολύ πιθανόν να φτάσει και στα δικά τους σπίτια και να κάψει τα φρεσκοκλαδεμενα τους δέντρα …

Οπότε καταλήγουμε ότι εκτός από τα ακαθάριστα οικόπεδα , έχουμε και ρέματα στην Αρτέμιδα που είναι επίσης ακαθάριστα και την ευθύνη την έχει ο δήμος. Θα μπορούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με ένα γκρέιντερ να καθαρίσουν όλο το ρέμα , τουλάχιστον θα μπορούσε να γίνει μια δυο φορές.

Οι φωτό δείχνουν την κατάσταση από την αρχή του ρεματος στο δρόμο , το ίδιο είναι και μέσα στο ρέμα που δε μπορέσαμε να κατέβουμε να βγάλουμε κ άλλες φωτό ,άλλωστε οι περισσότεροι το γνωρίζουμε …

Η παρότρυνση για να κάνουμε αυτή την ανάρτηση δόθηκε από έναν δημότη που μας είπε αν μπορούμε να γράψουμε κάτι για αυτήν την κατάσταση. Δυστυχώς δε μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλο τρόπο”.

Διαβάστε ακόμη:

Στο Πόρτο Ράφτη άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγαλοεκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Παλλήνη και Κορωπί “πνίγονται” από τον καπνό

Αστέρας Βουλιαγμένης! Όταν οι διάσημοι αστέρες έδιναν ραντεβού στις πολυτελείς καμπάνες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *