25/04/2024 7:28 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εθνική Τράπεζα! Κατεβάζει ρολά το υποκατάστημα στον Γέρακα

Μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα κλέισουν δέκα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα


Αφού έκλεισαν πρώτα στα… μουγκά δύο καταστήματα, τώρα ετοιμάζουν να κατεβάσουν ρολά σε άλλα δέκα! Η Εθνική Τράπεζα συρρικνώνει τα καταστήματα και μειώνει δραματικά το προσωπικό που έχει σε όλη την Ελλάδα. Και μάλιστα όλα αυτά γίνονται με διαδικασίες γρήγορες, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και… παρατράγουδα.

«Με fast track διαδικασίες ως συνήθως, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δρομολόγησε το κλείσιμο άλλων 10 καταστημάτων τους επόμενους 2 μήνες! Αφού έκλεισε 2 καταστήματα στην Αττική αρχές Αυγούστου, για να μην αντιδράσει έγκαιρα κανείς, κοινωνία και εργαζόμενοι, τώρα ανακοίνωσαν υπηρεσιακά ότι κάποια καταστήματα θα κλείσουν ως τέλη Νοέμβρη!».

Τα καταστήματα που θα κλείσουν βρίσκονται σε Λουτράκι, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Δράμα, Πάτρα αλλά και στην Αττική Γέρακα, Μελίσσια, Αγ. Αρτέμιο.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας «Πρόταση Προοπτικής» και σημειώνει:

Κάποια καταστήματα ήταν στη λίστα του Ιουνίου, σε επαρχιακές πόλεις (Λουτράκι, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Δράμα, Πάτρα) και στην πολύπαθη Αττική (Γέρακα, Μελίσσια, Αγ. Αρτέμιο).

Η Διοίκηση προκήρυξε θέσεις υποδιευθυντών σε κάποια, ενώ σχεδίαζε να τα κλείσει, όπως έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Τέτοιες τακτικές, κι ενώ στους διαδρόμους διαδίδεται ότι θα εξαγγελθεί νέο εθελούσιο πρόγραμμα, είναι απαράδεκτες.

Μερικά κλείνουν σε 15 μέρες! Δεκάρα δεν δίνουν πώς θα εξυπηρετηθεί η πελατεία, που περιμένει σε ουρές για ραντεβού, συχνά μετά από βδομάδες ή και μήνα και συνεχώς διαμαρτύρεται γιατί δεν βρίσκει υπαλλήλους. Οι λίγοι εναπομείναντες στο Δίκτυο τραβάνε κουπί και ξεζουμίζονται σε μια επιχείρηση που ονειρεύεται πώς θα τους σουτάρει και πώς θα τους κόψει μισθό και δικαιώματα!

Δεκάδες συνάδελφοι θα έχουν νέα βλαπτική μεταβολή, αφού αρκετοί θα χάσουν την οργανική θέση, θα χάσουν επιδόματα και θα έχουν μείωση στο μισθό τους, σήμερα που οι ανάγκες μεγαλώνουν καθημερινά.

Άλλωστε, και από τα καταστήματα που έκλεισαν, ελάχιστοι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σε οργανική θέση, παρότι τα στελέχη της ΕΤΕ έλεγαν ότι δήθεν θα έχουν προτεραιότητα στις προκηρύξεις.

Είναι εμφανές ότι θέλουν να διώξουν κι άλλους συναδέλφους και συναδέλφισσες και να μειώσουν δραματικά το προσωπικό του Δικτύου και του Κανονισμού!

Συνήθως, στους συναδέλφους των καταστημάτων που συγχωνεύονται ασκούνται πιέσεις να φύγουν «εθελούσια» και να μείνουν άνεργοι!

Στο πολύπαθο δίκτυο, που ολοένα και λιγότεροι συνάδελφοι καλούνται να ανταποκριθούν σε παράλογους στόχους, σε όλο και μεγαλύτερο φόρτο εργασίας με νέες διαδικασίες που φορτώνονται πάνω τους (πχ διαδικασίες πιστωτικών καρτών)!

Τα φιρμάνια της Διοίκησης με θράσος επικαλούνται τη δική μας διευκόλυνση για όλα αυτά τα υπηρεσιακά βάρη. Και μας αξιολογούν και κάτω του μετρίου!

Η εντατικοποίηση πλέον έχει ξεφύγει, η πίεση δεν περιγράφεται. Εισπράττουμε συχνά και την αγανάκτηση, την οργή αλλά πολλές φορές και τον οίκτο της πελατείας!

Και πρακτικά, στα καταστήματα που θα υποδεχθούν υποτίθεται τους υπαλλήλους των καταστημάτων που κλείνουν, θα περισσεύουν, βάσει πελατοκεντρικού- μοντέλου λάστιχο!

Όλα στο βωμό της κερδοφορίας τους, που αυξάνεται αντιστρόφως ανάλογα με το λειτουργικό κόστος που συνεχώς μειώνεται!

Πάρτε πίσω τις αποφάσεις για κλεισίματα καταστημάτων!

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Η αντίδραση μας πρέπει να διατρανωθεί με κάθε τρόπο! Με κείμενα των ΕΑΚ, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις! Με μέτωπο με την κοινωνία. Να αναγκάσουμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει αυτές τις απαράδεκτες κινήσεις! Στην Τράπεζα Πειραιώς, το καλοκαίρι σωματεία έκαναν στάσεις εργασίας με μεγάλη συμμετοχή από τους συναδέλφους, έγιναν συγκεντρώσεις και πάρθηκαν πίσω τα κλεισίματα!

ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ σε όλους τους συλλόγους, και προπάντων στον ΣΥΕΤΕ, έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Έχουν αποδεχθεί κάθε κίνηση της Διοίκησης, και δεν αντιδρούν σε τίποτα.

Τώρα λένε ότι είναι λίγα καταστήματα.. Να τη χαίρονται την επιχειρησιακή σύμβαση που δήθεν προστατεύει την απασχόληση! Με αποσχίσεις, κλεισίματα καταστημάτων και εθελούσιες απολύσεις, προστατεύεται; Η Διοίκηση τους έχει στο τσεπάκι της.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ , στις 5 Νοέμβρη!

Να καταψηφιστούν τα πεπραγμένα τους, για να αποκτήσουμε επιτέλους έναν αγωνιστικό Σύλλογο να μας εκπροσωπεί!

Για να πάψουμε να μετράμε ήττες!

Η Διοίκηση της ΕΤΕ να λογοδοτήσει στην κοινωνία.

Πίσω απ΄ τα γραφεία έχουμε φωνή!

Διαβάστε ακόμη:

Αποκάλυψη για Προαστιακό & Αττική Οδό: “Έτσι θα έρθουν στη Ραφήνα και στο Λαύριο

Έρχεται η “Λευκή Νύχτα” στην Αρτέμιδα με Τριαντάφυλλο και πολλές εκπλήξεις

12χρονη: Συνελήφθη και ο πατέρας του κοριτσιού για ναρκωτικά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *