16/04/2024 7:28 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κορωπί! Εγκαίνια ενός πολυσύνθετου και λειτουργικού Πολυχώρου

«Είμαστε πλέον μαζί μια οικογένεια!» δηλώνει, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης


Χαμόγελα χαράς και ελπίδας απλώθηκαν, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με επίκεντρο το Κορωπί και τα εγκαίνια ενός πολυχώρου και με πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον ιδρυτή κ.Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και εμπνευστή, το αείμνηστο παιδί του Παραδείσου, τον Ανδρέα.

Στην περιοχή Αγ. Πέτρου-Άγιοι Ασώματοι Κορωπίου εγκαινιάστηκε ένας σύνθετος πολυχώρος, με σημαντικές κοινωνικές, εκπαιδευτικές δομές, χώρους ψυχαγωγικής -δημιουργικής απασχόλησης επαφής των παιδιών με τη φύση και τα ζώα του κτήματος, κέντρο συντονισμού όλων των οχημάτων του Οργανισμού, κοινωνικό-εκπαιδευτικό κέντρο σκύλων ωφελείας, κέντρο διαχείρισης και φροντίδας μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, ακαδημία εκπαίδευσης -επιμόρφωσης και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Ο ιδρυτής της, Κώστας Γιαννόπουλος με συγκίνηση υποδέχθηκε, μεταξύ πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων, τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση, τους αντιδημάρχους Θοδωρή Γρίβα, Ανδρέα Ντούνη και Σπυρίδωνα Κόλλια, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, την προϊσταμένη, Κάλια Κοτζιά, τη Αναστασία Μιχαιρίνα και τον συνεργάτη Δήμου Κρωπίας, Ιωάννη Κατιμερτζόγλου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία που είχε με τον ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού και στο άμεσο καλωσόρισμα της νέας μεγάλης αυτής αποστολής. Ο κ. Κιούσης με νόημα επισήμανε πως η απώλεια του μικρού Ανδρέα δημιούργησε μεγάλα συναισθήματα και αυτά με τη σειρά τους, οδήγησαν σε μια παγκόσμια αναγνωρίσιμη κοινωνική δράση ουσίας. Πραγματικά σας συγχαίρω! Εμείς από την πρώτη στιγμή σας καλωσορίσαμε και ανέλαβαν μετά δράση, ο αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Γρίβας και αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος κ.Ανδρέας Ντούνης, ο αντιδήμαρχος ιατρός μας κ.Σπύρος Κόλλιας και η Κοινωνική Υπηρεσία μας. Ο κ. Κιούσης, μιλώντας εξ’ ονόματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπενθύμισε τις δεσμεύσεις αρμοδιοτήτων, τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και τις νομικές δεσμεύσεις των ΟΤΑ σε ότι αφορά έργα που δεν μπορούν να γίνουν σε μη δημοτικές ιδιοκτησίες αλλά και την εξάντληση όσων εργαλείων υπάρχουν για να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη ελληνική, αλλά ευρωπαϊκής και διεθνούς εμβέλειας, επένδυση κοινωνικής φροντίδας και μηχανισμού σωτηρίας για χιλιάδες παιδιά.

Ο κ. Κιούσης τελείωσε την σύντομη ομιλία του απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οργανισμού λέγοντας, είμαστε πλέον μαζί μια οικογένεια! Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ.Γιαννόπουλος είχε ήδη αναφερθεί με θερμά λόγια για το Δήμο Κρωπίας τόσο στην κεντρική του ομιλία αναφερόμενος στη συμβολή των αντιδημάρχων Κρωπίας όσο και στην προσφώνηση του λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Δήμαρχο Κρωπίας : από την πρώτη ημέρα που συναντηθήκαμε διέκρινα μια ζεστασιά. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ζεστός και με έκανε να αισθανθώ ένα μήνυμα, που ήταν : Καλώς ορίσατε στο Κορωπί, εμείς είμαστε εδώ ως Δήμος να σας στηρίξουμε!

Στα εγκαίνια, εκπροσωπήθηκε η Κυβέρνηση με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ.Χρήστο Στυλιανίδη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης από τον αντιπεριφερειάρχη Αν.Αττικής, κ.Αθανάσιο Αυγερινό. Από τους όμορους Δήμους το παρών έδωσε, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος Δήμαρχος Βάρης -Βούλας- Βουλιαγμένης. Όλα τα Αρχηγεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ανταποκρίθηκαν θερμά στη πρόσκληση εγκαινίων είτε με τον Αρχηγό τους όπως, το Γ.Ε.Σ. και το Πυροσβεστικό Σώμα είτε με εκπροσώπους τους ενώ ο Μητροπολίτης Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής έστειλε μήνυμα αγάπης, στήριξης και χαράς για την ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου αφού δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ασθενείας. Τέλος, παρέστησαν οι περισσότεροι από τους 67 χορηγούς και υποστηρικτές του Οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Θρήνος! “Έφυγε” από τη ζωή ο γίγαντας Αλέξανδρος Νικολαΐδης – Η συγκλονιστική επιστολή για τη μάχη του με τον καρκίνο!

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων στο Κορωπί

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία, από απόψε έως την Κυριακή

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *