19/04/2024 10:38 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ιερέας της Ραφήνας, που δουλεύει ως διασώστης έσωσε τη ζωή ενός 57χρονου

Έπαθε ανακοπή και χάρη στις προσπάθειες του Απόστολου Δάμκαρη και ενός συνάδελφου του, τον επανέφεραν στη ζωή


Διασώστης του ΕΚΑΒ με… ράσα! Ναι ο πατήρ Απόστολος του Ιερού Ναού Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα -περί αυτού ο λόγος- εκτός από σωτήρας των ψυχών, είναι σωτήρας και της ίδιας της ζωής. Αυτό έκανε πριν ένα 24ωρο, όταν έσωσε τη ζωή ενός 57χρονου, ο οποίος έπαθε ανακοπή και χάρη στις προσπάθειες του Απόστολου Δάμκαρη και ενός συνάδελφου του, τον επανέφεραν στη ζωή.

Ο Απόστολος Δάμκαλης, έφτασε με τη μοτοσυκλέτα του μαζί με ακόμα έναν συνάδελφό του στο σημείο που τους κάλεσε ένας 57χρονος άνδρας λίγο πριν πάθει ανακοπή, σε εργαστήρι ραπτικής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άνδρας κατέρρευσε, όμως λίγα λεπτά πριν είχε καλέσει το ΕΚΑΒ επειδή δεν ένιωθε καλά. «Έπαθε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε στην κάμερα του ALPHA ο πατήρ Απόστολος που έσπευσε σε ελάχιστο χρόνο μαζί με τον συνάδελφο του, για να βοηθήσουν τον 57χρονο άνδρα.

Ειδικότερα, οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο εργαστήρι ραπτικής στο κέντρο της Αθήνας με μοτοσυκλέτες, τοποθέτησαν απινιδωτή και έκαναν ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) και μέσα σε 2 λεπτά επανέφεραν τον 57χρονο.

Την ώρα που ο άνθρωπος άνοιξε τα μάτια του, είχε ήδη φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες του άνοιξαν δρόμο με τις μοτοσυκλέτες τους για να φτάσει το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

«Όταν μιλάμε για καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ο εγκέφαλος παθαίνει ζημιές μέσα σε 3 λεπτά και έχει νεκρωθεί ήδη μέσα σε 5 λεπτά. Άρα εδώ παίζουμε μέχρι και με τα δευτερόλεπτα», εξηγεί ο κ. Δάμκαλης

«Χρειάστηκε μία απινίδωση για να επανέλθει ο άνθρωπος», σημείωσε ενώ ο συνάδελφος του περιγράφει για τα δραματικά δευτερόλεπτα της διάσωσης. «Η στιγμή που παίρνει την πρώτη ανάσα, μας έχει χαραχτεί στο μυαλό μας», δηλώνει.

«Τον έσωσαν με τις μαλάξεις αλλιώς θα τον χάναμε. Αν δεν ήταν τα παιδιά του ΕΚΑΒ, αν αργούσαν 10 λεπτά παραπάνω, θα είχε τελειώσει το παλικάρι», τονίζει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Από τις 5.00 έως τις 9.00 το πρωί στην εκκλησία και μετά στη δουλειά κατευθείαν», δηλώνει ο ίδιος. «Αν δεν υπήρχε αγάπη προς τον άνθρωπο, δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσα να σταθώ και στα δύο. Και οι δύο ιδιότητες είναι μέσα στα θέλω μου. Πρώτα έγινα διασώστης και μετά πραγματοποίησα το παιδικό μου όνειρο να γίνω ιερέας», συμπληρώνει.

Οι συνάδελφοί του στο ΕΚΑΒ τον αποκαλούν «ο Τόλης ο παπάς» ενώ οι πιστοί του μιλούν, αποκαλώντας τον πατέρα Απόστολο.

Δείτε το βίντεο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Διαβάστε ακόμη:

Κλείνει η Λεωφόρος Μαραθώνος! Πότε, που και γιατί

Αυτή είναι η νέα ημερομηνία για την “Λευκή Νύχτα” στην Αρτέμιδα

Έκτακτο: Πανικός από φωτιά σε λεωφορείο στα Σπάτα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *