29/03/2024 1:17 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Γαϊδουροχώρα στο Κορωπί περιμένει μικρούς και μεγάλους

Υποδέχεται τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάθε Σάββατο και Κυριακή


Η Γαϊδουροχώρα φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τα γαϊδουράκια, τα οποία ζουν σε ένα προστατευμένο φυσικό τοπίο έχοντας δημιουργήσει τη δική τους κοινωνία. Το πάρκο βρίσκεται σε μια μεγάλη έκταση έξω από το Κορωπί, με θέα τα βουνά, περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι είναι το κομμάτι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαϊδουροχώρα” που ιδρύθηκε το 2014 και η δράση του αφορά αποκλειστικά σε θέματα ευζωίας, βελτίωσης συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, στη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με αυτά.

Ενημερώνει και εκπαιδεύει ανθρώπους, που προτίθενται να αποκτήσουν ένα γαϊδουράκι, ώστε να μπορούν με υπευθυνότητα και συνέπεια να διατηρούν ένα τέτοιο ζώο. Συμβουλεύει και βοηθά ιδιοκτήτες να λύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, προωθεί σε υιοθεσία γαϊδουράκια, που έχουν φιλοξενηθεί στο Κέντρο.

Η Γαϊδουροχώρα -το επισκέψιμο πάρκο του Ελληνικού Κέντρου για το Γαϊδούρι- υποδέχεται τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, ώστε να γνωρίσετε τα προστατευόμενα γαϊδουράκια της μέσα από οργανωμένα προγράμματα. Οι επισκέψεις είναι σχεδιασμένες για μικρούς και μεγάλους.

Όλες οι δράσεις γίνονται στην ύπαιθρο. Δεν χρειάζεται κράτηση. Θα ενταχθείτε σε κάποια ομάδα που θα ξεκινάει κοντά στην ώρα άφιξής σας. Νωρίτερα και μετά το πρόγραμμά σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στο κτήμα, να γνωρίσετε όλα τα άλλα ζώα που φιλοξενούνται, να χρησιμοποιήσετε τα καθιστικά για να απολαύσετε τον καφέ σας ή για πικνίκ στην όμορφη φύση.

Γαϊδουροχώρα
Θέση Μπουρμπουτσάνα, Κορωπί (μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας)
Τηλ. 6944616160
Email: donkeysland@gmail.com

Διαβάστε ακόμη:

Σεισμός! Κουνήθηκε πάλι τα ξημερώματα η Ραφήνα

Φρίκη! 36χρονη καταγγέλλει ομαδικό βιασμό στη Νέα Μάκρη!!!

Ραφήνα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε μάντρα στη Λεωφόρο Φλέμινγκ

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *