25/04/2024 6:58 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γερή καμπάνα στον Βασίλη Τσιάρτα! Φυλάκιση και πρόστιμο για όσα έγραψε στο twitter

Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή


Δέκα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Αυτή ήταν η απόφαση δικαστηρίου στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος Βασίλη Τσιάρτα για τρανσφοβική ανάρτησή του το 2017. Στο σχόλιό του τότε έγραφε “Οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν”.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Τσιάρτας που είναι γνωστός για τα ξενοφοβικά και ομοφοβικά παραληρήματά του μέσω των social media, γεγονός που του στέρησε και τη θέση του προπονητή στη β’ ομάδα της ΑΕΚ, έκανε μία λιτή ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει πως θα το ποθετηθεί αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα.

“Αναφορικά με την χθεσινή δημοσίευση της καταδικαστικής σε βάρος μου πρωτόδικης απόφασης (κατά της οποίας θα ασκήσω έφεση), θα τοποθετηθώ αναλυτικά από την άλλη εβδομάδα“, έγραψε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής.

Ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όταν γινόταν στη Βουλή συζήτηση για το νομοσχέδιο επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας φύλου το 2017.

“Οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν”.

Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα“, ανέφερε το σχόλιο, ενώ είχε επιστρέψει και με δεύτερη ανάρτηση που σχολίαζε πως “Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα”, είχε γράψει ο Βασίλης Τσιάρτας με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις και να κατατεθεί μήνυση σε βάρος του.

Μάλιστα όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Διαβάστε ακόμη:

Σεισμός! Κουνήθηκε πάλι τα ξημερώματα η Ραφήνα

Φρίκη! 36χρονη καταγγέλλει ομαδικό βιασμό στη Νέα Μάκρη!!!

Έξαγοράστηκαν τα σούπερ μάρκετ “Γέγος” σε Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα & Κερατέα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *