27/03/2024 5:13 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξανά στο σφυρί το συγκρότημα του Τεγόπουλου στο Κορωπί – Η μειωμένη τιμή εκκίνησης

Ο πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της Χ.Κ Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. έρχεται οκτώ χρόνια μετά την κήρυξη της σε πτώχευση


Mε συνοπτικές διαδικασίες το συγκρότημα της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί βγαίνει σε επαναληπτικό πλειστηριασμό στις 30 Νοεμβρίου, κατεβάζοντας την τιμή εκκίνησης κατα πολύ. Συγκεκριμένα από τα 10.959.500 ευρώ, η νέα τιμή εκκίνησης θα είναι 8.219.625 ευρώ. Μείωση δηλαδή 2.740.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, το συγκρότημα της πτωχευμένης Χ.Κ. Τεγόπουλος, βγήκε σε πλειστηριασμό στις 2 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης 10.959.500 ευρώ (αποτελούσε τη μέση τιμή των εκτιμήσεων των δύο πιστοποιημένων εκτιμητών), ο οποίος όμως ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου αναρτήθηκε η αναγγελία του επαναληπτικού πλειστηριασμού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου,-με επισπεύδοντα τον σύνδικο πτώχευσης-, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει υποχωρήσει στα τρία τέταρτα (3/4) της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιούμενων εκτιμητών, δηλαδή στο ποσό των 8.219.625 ευρώ, μειωμένη κατά 2.739.875 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βιομηχανικό συγκρότημα είχε βγει ξανά στο σφυρί στα τέλη Ιουνίου του 2020, με τιμή εκκίνησης 10,33 εκατ. ευρώ.

Οκτώ χρόνια μετά την πτώχευση

Ο πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της Χ.Κ Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. έρχεται οκτώ χρόνια μετά την κήρυξη της σε πτώχευση και τουλάχιστον μια δεκαετία από την εμφάνιση των οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν τελικά στην αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Πρόκειται, ειδικότερα, για ένα συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων, που ανήκουν στην πτωχευτική περιουσία, το οποίο βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου Αττικής, στη θέση Νήσιζα-Καρελα.

Το προς εκποίηση ακίνητο, είναι μία ενιαία εδαφική έκταση, συνολικού εμβαδού 42.097,635 τ.μ. (σύμφωνα με το κτηματολόγιο εμβαδού 41.770 τ.μ.) «μετά των υπαρχόντων σ’ αυτήν κτιρίων, παραρτημάτων και συστατικών», η οποία έχει προέλθει από τη συνένωση πολλών οικοπέδων.

Η έκταση είναι άρτια και οικοδομήσιμη, ενώ βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως αλλά εντός βιομηχανικής ζώνης.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα ακίνητα:

α) τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) με υπόγειο, αποτελούμενο από υπόγειο με συνολικό εμβαδόν υπογείου 4.987,11 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 4.740,46 τ.μ., πρώτο όροφο επιφάνειας 1.490,08 τ.μ. και δεύτερο όροφο επιφάνειας 2.265,54 τ.μ. και

β) κτίριο ενέργειας, αποτελούμενο από υπόγειο, εμβαδού 442 τ.μ., και ισόγειο, εμβαδού 660,05 τ.μ., με λεβητοστάσιο, δεξαμενές πετρελαίου και χώρο Η/Ζ.

Μετά το 2003 κατασκευάστηκε ακόμη ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2.121,21 τ.μ., καθώς και νέο διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου, συνολικής επιφάνειας 3.808,23 τ.μ. Επίσης, στην κεντρική είσοδο έχει κατασκευασθεί μικρό κτίριο υποδοχής – φυλάκιο.

Επιπλέον, έχουν καθορισθεί συνολικά διακόσιες 216 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων (γκαράζ) στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο της έκτασης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2018 το δεύτερο κτίριο (μετά από αυτό της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα) που στέγαζε τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας, στον Νέο Κόσμο, βγήκε προς εκποίηση και αποκτήθηκε, έναντι 10,8 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία Dimand-Grivalia, ενώ σήμερα πλέον έχει μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.

Διαβάστε ακόμη:

Σεισμός! Κουνήθηκε πάλι τα ξημερώματα η Ραφήνα

Φρίκη! 36χρονη καταγγέλλει ομαδικό βιασμό στη Νέα Μάκρη!!!

Έξαγοράστηκαν τα σούπερ μάρκετ “Γέγος” σε Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα & Κερατέα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *